Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

Horizon 17.06.2021 16:51

Cytat:

Napisał rrolek (Post 738095)
Piękna.
Nie chcę krakać, ale taka osłona zębatki będzie powodowała "w sobie" kumulacje błota, patyków, liści ect. Osłona musi być od dołu otwarta i być odsunięta od karteru na tyle by można było za zębatkę z wodą / śrubstakiem czy tam innym narzędzie podejść by usunąć zabraną z krzaczorów pahruść.

pozdr rr

Może i tak, ale oryginalna osłona była całkowicie zabudowana z każdej strony. Żeby zębatkę wyczyścić trzeba było ją ściągnąć. Uważam, że jaka by nie była i tak będzie lepsza od oryginalnej.

matjas 17.06.2021 19:08

Tak nie do końca... jeśli nie jest zostawiony oryginalny grzebień chroniący karter.

Horizon 17.06.2021 22:07

Cytat:

Napisał matjas (Post 738123)
Tak nie do końca... jeśli nie jest zostawiony oryginalny grzebień chroniący karter.

Aa to jest taki element metalowy lukowy zdjety z tej oryginalnej

matjas 17.06.2021 22:35

Załóż jeśli nie masz.

Horizon 17.06.2021 22:56

Założyłem od razu, było w instrukcji tej osłony.

rrolek 17.06.2021 23:06

Ja zwykle (z wyjątkiem beciaka) te fabryczne osłony to od razu zdejmuje, tnę, wiercę, skracam, redukuje i pocieniam. Działają potem niezawodnie. Kolega latał kiedyś z pełną osłoną na LC4ce. Zdziwił się po roku, że nakrętka zębatki (aluminiowa) straciła sześciokątność. Teraz używa tylko osłon wygiętych po prostu z kawałka drutu fi 4. Działają.

Pozdr rr

mikelos 22.06.2021 11:18

Ponad dwa tygodnie i 2000 km szwendania się po Albanii za nami. CRF300L w towarzystwie LC4 640 ADV jechała bezproblemowo i bezawaryjnie. To był nasz piąty wyjazd w te rejony, zrobiliśmy część trasy TET, część własnych szlaków raczej tych trudniejszych - w tym trasy tegorocznego Rally Albania.

Wszystko na seryjnych oponach, seryjnym zawieszeniu i seryjnych zębatkach oraz rogalem (40 L). Pierwszy tydzień to prawie codzienne burze. Kamieniste szlaki zamieniły się w błotne ścieżki. W kilku miejscach osuwiska zabrały drogi. Spaliśmy na dziko albo kempingach, ze dwa razy przytrafiły się noclegi pod dachem.

Wnioski:
- Po przejechaniu prawie 5 tys km mogę tylko potwierdzić, że CRF300L to był dla mnie zajebisty wybór - zwinna, dosyć lekka i niezawodna
- Silnik i zwarta sylwetka to najlepsza część tego moto
- Seryjny zawias daje radę, ale bardziej ambitne szlaki i wola szybszej jazdy wymaga z mojej perspektywy upgredu
- Spalanie - od 2,5 l/100 km przy pełzaniu po wsiach do 4,5 l/100 km przy pałowaniu w górę po kamorach i błocie

przemo77390 22.06.2021 12:44

Cytat:

Napisał mikelos (Post 738457)
Ponad dwa tygodnie i 2000 km szwendania się po Albanii za nami. CRF300L w towarzystwie LC4 640 ADV jechała bezproblemowo i bezawaryjnie. To był nasz piąty wyjazd w te rejony, zrobiliśmy część trasy TET, część własnych szlaków raczej tych trudniejszych - w tym trasy tegorocznego Rally Albania.

Wszystko na seryjnych oponach, seryjnym zawieszeniu i seryjnych zębatkach oraz rogalem (40 L). Pierwszy tydzień to prawie codzienne burze. Kamieniste szlaki zamieniły się w błotne ścieżki. W kilku miejscach osuwiska zabrały drogi. Spaliśmy na dziko albo kempingach, ze dwa razy przytrafiły się noclegi pod dachem.

Wnioski:
- Po przejechaniu prawie 5 tys km mogę tylko potwierdzić, że CRF300L to był dla mnie zajebisty wybór - zwinna, dosyć lekka i niezawodna
- Silnik i zwarta sylwetka to najlepsza część tego moto
- Seryjny zawias daje radę, ale bardziej ambitne szlaki i wola szybszej jazdy wymaga z mojej perspektywy upgredu
- Spalanie - od 2,5 l/100 km przy pełzaniu po wsiach do 4,5 l/100 km przy pałowaniu w górę po kamorach i błocie

Jechałeś na kołach spod domu czy lawetowo. Masz te tracki Rally Albania.

JarekO 22.06.2021 12:47

Poproszę tracki Rally Albania.

przemo77390 22.06.2021 13:23

Cytat:

Napisał JarekO (Post 738468)
Poproszę tracki Rally Albania.

Czyżbyś jechał od 09.07 - My startujemy na kołach 03.07

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:13.