![]() |
Są Gaerne All Terrain Gore ale to nie są typowe buty cross.
|
Gaerne All Terrain Gore to chyba ten sam segment co Sidi Aventure i Toucan.
Czy według praktyków tego typu buty to jednak za słaba ochrona na wyprawy na ciężkich dualach i lepsze bardziej crosowe typu Crossfire? |
Cytat:
Na wyprawy, takie powiedzmy ponad 3 tys km buty typu adventure powinny się lepiej sprawdzić. Na wyprawie więcej czasu spędzasz w butach. Tu wygoda jest najważniejsza. Buty typowo crossowe zapewniają najwyższy stopień ochrony, ale czy na wyprawie go potrzebujesz? Skaczesz po kilkanaście metrów z każdej hopki? Wchodzisz ciasno w bandy? Podsumowując: na wyprawy biorę Sidi Adventure. Na weekendowe i popołudniowe przejażdżki Sidi Crossfire. |
O takie odpowiedzi mi chodzi...
Ciekaw jestem czy ktoś na wyjazdy "powyżej 3kkm" jeździ w butach crosowych. |
Jeździ. My teraz robiliśmy taki trip i tylko ja byłem w SIDI Adv. Chłopaki w crossowych. Wszystko git tylko 8 dni w deszczu i tylko ja o suchej stopie przeleciałem :D.
|
Cytat:
A jak ktoś częściej jeździ w stylu ADV i podróżuje to warto postawić jednak na buty typu adventure. Oczywiście są tacy, którzy mają dwie (albo więcej) par butów dostosowanych do każdej okazji. No ale kto biednemu zabroni bogato żyć? |
Cytat:
Tak. Teraz prawie 14000 i miałam buty crossowe. Sidi crossfire. Ja te buty mega lubię i nie narzekałam na brak wygody. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
do butów crossowych trzeba się przyzwyczaić, jak je pierwszy raz założyłem to nie potrafiłem za bardzo chodzić nie mówiąc o jeździe. Bo to przecież nic nie czuć. Nawet po pierwszych jazdach trochę żałowałem że nie kupiłem ADV tylko crosfajery. Ale po krótkim czasie, wyczułem temat i już tych paciaków turystycznych wogóle nie zakładam. I dłuższe jazdy też uskuteczniałem w tych butach i jest ok.
|
Cytat:
Do butów bez membrany na wyprawy polecam https://dexshell.pl/produkt/trekking/ Wiadomo, że zwykła wełniana skarpeta lepsza ale tutaj o dziwo stopa sucha w komfort na 4+/6. Tylko raz puściła ale to chyba woda od góry się wcisnęła. |
Nie pierdolisz tylko Ty miałeś skarpety z membraną w przeciwieństwie do chłopaków a mowa o butach a nie o foliach na stopy ;).
Zapomniałeś już jak wodę wylewali z Crossfire na przystanku przy autobanie? Tobie się ściągać nie chciało bo też miałbyś z nich co wylać :D. Tak, że weź https://i.ytimg.com/vi/KKvhtWgn-e8/maxresdefault.jpg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:33. |