Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BMW (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=179)
-   -   XCut - BMW X Challenge mirkoslawskiego (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26602)

Pawel_z_Jasla 18.11.2020 07:05

Koniec końców zamówiłem w Mefo Sport w Łącku Excele Takasago czarne /1600zł. za komplet z dostarczeniem do Pawła w Bielsku, obręcze fabrycznie nawiercane pod X-xa przód-tył, o tyle lepiej, że obręcz nawiercana po czym galwanizowana czyli miejsca wierceń nie zostają "gołe"/. Z A60 zrezygnowałem bo mnie Paweł przekonał, że to zbytek rozpusty a przy moich potrzebach przerost formy nad treścią. Polecił też zakup w Mefo, twierdząc, że ostatnimi czasy Excel Excelowi nierówny i zdążają się jakieś podejrzane-egzotyczne produkty a oni są oficjalnym dystrybutorem i za ich oryginalność ręczy głową. Szprychy zostawiam ori choć kusiło dołożyć 360 zeta na koło za Excelowskie czyli nyple kute a drut z "kwasówki" - moje są praktycznie nowe więc tu problemów być nie powinno. Zdam relację gdzieś przed gwiazdką i jakieś zdjęcia wrzucę /postaram się też z Pawłem ostatecznie rozwiązać tajemnicę sznurowania, tej ori-złotej ciżemki/ - pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie tematem.

Boldun 18.11.2020 10:06

Cytat:

Napisał Pawel_z_Jasla (Post 705466)
Szprychy zostawiam ori choć kusiło dołożyć 360 zeta na koło za Excelowskie czyli nyple kute a drut z "kwasówki" .

Piękna cena za szprychy- ale to Śmigło ;) i powinno być drożej !!

Szukałem do XTki i W ASO Rzeszów za komplet na koło z nyplami po rabatach ( ile lat tyle %) wyszło 380PLN :dizzy: Później cena skoczy do magicznej 570pln :vis:

Pawel_z_Jasla 12.12.2020 21:13

Koła gotowe, przedni zawias tak jak i reszta się jeszcze serwisuje więc fotki pewnie kole BN - ładnie to na tych Takasago się prezentuje, zobaczymy jak z wytrzymałością. Paweł Król jak zwykle się spisał więc kółeczka laleczka a stare obręcze też jak nuffki sztuki. Dzisiaj nie mogłem zakumać jak ten marzocchi robi i dopiero telefon do Czarka mi temat rozjaśnił - w pierwszym momencie stwierdziłem, że lewa laga jest zjeb...:haha2:, całe szczęście że Cezarus odebrał bo bym zawór na siłę odwracał:mur:

Pawel_z_Jasla 23.01.2021 12:35

6 Załącznik(ów)
Załącznik 103554

Załącznik 103555

Załącznik 103556

Załącznik 103557

Załącznik 103558

Załącznik 103559
No i poskładane. Zmiana amora, felg, coś pomotana z przednim zawiasem i jakieś inne czary - w każdym razie na sezon prawie przygotowany.

Emek 23.01.2021 15:02

Super. W końcu porządne rafki zamiast tych z plasteliny. No i kolorek miodzio.

Jaki 23.01.2021 20:32

Piękna robota. A z czego ten tylny amor?

Pawel_z_Jasla 24.01.2021 00:04

Z Xmoto - praktycznie nowy bo koleś wymienił na Ohlinsa zaraz po zakupie nufffki sztuki w salonie /pasuje plug in play/. Mój pneumatyk pomijając strome zjazdy robił b. dobrze i też jest praktycznie jak nowy bo przebieg w okolicy 12.000 km., trafiła się okazja to kupiłem i potestuje, jak będzie lipa wrócę do ori Conti. Pierwsze wrażenie dupy nie urywa, jest chyba podobnie jak było choć muszę pokręcić nastawami i zobaczyć czy z wysokością da się coś pomotać /na dole jest jakiś gwint na którym chyba można regulować góra-dół wkręcając-wykręcając dolne mocowanie ale głowy nie dam bo przy zakładaniu tego nie rozkminiałem, mam wrażenie, że jest deczko wyżej jak było przy poprawnie ustawionej poziomicy na pneumatyku z tym jednak, że dzisiejszy test był w Crocsach więc nieco niemiarodajny;)/

mirkoslawski 24.01.2021 09:52

Od razu podetnij odbojnik i zyskasz 2 cm skoku z tyłu - sprawdzone. Tylko nie odcinaj więcej niz 2 cm. Pode mną z bagażem (ja 107 kg bez ciuchów) sprężyna nie wyrabiała.

Jaki 15.04.2021 01:46

Zastanawiam się nad wymianą oleju w przednim zawieszeniu w moim Xch z 2007r. Jaki olej lejecie i ile go ma być?

I czy są jakieś niespodzianki przy rozbiórce zawieszenia?
Gdzieś mi coś kiedyś mignęło, ale teraz nie mogę znaleźć.

wojtekk 15.04.2021 07:59

Jako że wątek dotyczy ogólnych zapytań o model, serwis, a także stanowi pakiet takiej wiedzy przeniosłem do tego działu aby łatwiej było go znaleźć pytając o ten motocykl.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:24.