![]() |
Cytat:
Dominowały angliki, niemieckie, nawet jeden gutek był. Potem pod koniec lat 70' zaczęły się nieśmiało pokazywać Japończyki. Dwóch kolegów wyjechało do pracy w Szwecji i po niecałym roku kupili i przywieźli do kraju nowe CB-750 Miałem okazje się przejechać. To był taki szok w prowadzeniu motocykla, aksamitnej pracy silnika, skuteczności hamulców....:dizzy:Szkoda gadać O ile dobrze pamiętam 15000 koron co wtedy dawało 3.500$ Wybrałem inną drogę zbudowałem sobie ciężki motocykl, który wzbudzał uznanie i akceptacje klubu. Chyba byłem pierwszym w kraju, który wsadził silnik z samochodu do motocykla i było to zarejestrowane. Do setki ta CB-750 nie dawała mi rady. To tez była pewnego rodzaju sensacja. Trzeba było tylko mocno chcieć motocykl!!! Ludzie pamiętam z Urali robili "BMW" zakładając cylindry i głowice od BMW Sahara. Jak silnik był dobrze zrobiony i dobrze dobrany dyfer to 160km/h ganiało. |
Nie przesadzę jak powiem że jesteś Kazmir OPOKĄ I epoką tego forum. Jedyny w swoim rodzaju. Cieszę się za każdym razem jak widzę że piszesz.
Takich rzeczy już się nie czytuje. Zdrowia Bracie. M |
dinozaury opowiadaja mlodym skad sie bierze ropa naftowa. bez dinozaurów, nie byłoby ropy .
Kazmir, jestes tym dinozaurem i mowisz młodym skad sie bierze ropa. a oni odkryli ropę i mowia za sa tymi pierwszymi :D Dziekuję Tobie Kazmir za swiatło z lampy naftowej, aby młodzi wdzieli skąd dokąd droga prowadzi |
Przestańcie, bo się zarumieniłem;)
|
Kazmir, jakie tabletki trzeba było brać, aby na samorobce podchodzić pod 2 paki? Miało to hamulce? I czy to widział diagnosta?
Chyba że diagnosta mdlał na widok tego a Ty pieczątkę sam przybijales. |
Mam taki plan. Na kolejnym zlocie jak zdrowie pozwoli chciałbym Wam o tym opowiedzieć - pokazać zdjęcia. Nie mam tylko współczesnego rzutnika/projektora:( Co było powodem zbudowania takiego motocykla i jak był budowany itp. Jak to było za czasów motorowego PRL-u? Jak było na zlotach?
|
A my będziemy wianuszkiem leżeć u Twych stóp i słuchać. słuchać i mlaskać.
:) Podoba mi się ta wizja :) |
Rzutnik/ projektor będzie Panie Kaziu. :bow:
Wystarczy tylko info gdzie i kiedy. :) |
Nooo to ja , aby podtrzymać atmosferę wigilijno-świateczną muszę dodać od siebie ...
Kolega Kazmir pochodzi z epoki karbonu więc się nie zna ... bo se musiał sam wystrugać motka , ale ja jezdem już z epoki perm-u i jestem przekonany, że Szynszyll na niczym się nie zna ... a zwłaszcza na tym , że Simson i MZ-ka były najlepszymi jednośladami Polski lat 80 i połowy 90. :osy: ... iiiii , że Jawy i Cz-etki nie miały żadnych szans :osy: Nooooo ... to Wesołych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :) |
Kazmirze, a może opisz na forum?
Zostanie dla potomnych. A to są opowieści, których chętnie się słucha nie raz i nie dwa. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:35. |