![]() |
Podtrzymuje swoje zdanie..... to jest tylko dual :) szkoda kasy na grube mody, jak wymiana całego tylego amortyzatora lub nie daj Boże całego przodu ;) - ale to jest tylko moje zdanie. Wymiana samych sprężyn np. na Ohlinsa do dualowej jazdy wystarczy w 100% - obecnie trwają testy w Ohlinsie sprężyn do CRf300L. Natomiast z niecierpliwością będę śledził twoje mody i trzymał kciuki za wyprowadzenie mnie z"błędu"..... ;) Powodzonka
ps. jaką masz osłonę silnika ? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem Ohlins robił cały tylny zawias a nie tylko sprężynę. Zobczymy co oni tam wypuszczą, ale podobno mają w planach cały przód i tył wypuścić. Ja jestem gotowy :D Blacha pod silnik to Yamato z Bikerzbits. Początkowo miałem oryginał od Hondy, ale ta Yamato jest szersza i lepiej chroni boki silnika. |
Mały update po 5000 km.
- nic się nie zepsuło, odpala zimne i ciepłe, zawsze - moto dzielnie jeździło po Ukraińskim błocie i kamieniach - zmieniłem zębatkę na 13. Teraz wykorzystuję 6 bieg od ok 65 km/h. Na stromych podjazdach używam 1-3 biegu a nie tylko 2. - zmieniłem opony na Metzeler MC360 - na tył elegancko wchodzi 110/100/18 zamiast 120/80/18 - pozdrowienia spod Pikuja :) https://photos.app.goo.gl/EnWwoPG2H6wWGAzC6 https://lh3.googleusercontent.com/pw...-no?authuser=0 |
No i to jest test. Fajowo. :Thumbs_Up:
|
Mikelos, czego Ci najbardziej brakowało w moto latając po Zakarpaciu i wjeżdżąjąc na Pikuj, mocy, zawieszeń, osłony przed warunkami atmosferycznymi czy mniejszej wagi?
A może na takie jeżdżenie to jest bardzo wyważony motocykl i sprawuje się dobrze? I jak Ci się jeszcze kształtowało spalanie? |
Cytat:
W sobotę biorę udział w Teście Dzika :umowa: Leci ze mną Husqvarna 450 i KTM 450 Mam nadzieję, że ślicznotki nie połamię :D. Na pewno nie będzie tyle błota jak na filmie bo od dawna w naszym regionie nie padało i do soboty nie będzie. Przejazd przez betonowe kręgi sobie odpuszczę, ale resztę trasy spokojnie powinienem dać radę. |
W kwestii formalnej. Uważajcie na żonglerkę zębatkami zdawczymi. U mnie 1 ząb mniej z przodu zeżarł prawie nowy ślizg aż do wahacza na jednej wyprawie około 9000 km. Teraz zmieniam tylko tył na większy. Wiem, że prościej i szybciej zmienić przód ale trzeba kontrolować na bieżąco.
|
Cytat:
Wjazd na Pikuja kilka lat temu robiłem na DRZ400. Nie czuję by CRF odstawała. Mam osłonę silnika, bardzo się przydaje. Warto dołożyć osłony boczne, widzę że już się pojawiają u Tajów. Było ciepło (28-32 C) więc wentylator chodził nonstop. Jeździliśmy ekipą w układzie 3 moto i 2 moto spotykając się gdzieś na szlaku i w bazie. Mocy mi nie brakowało, bardziej brakuje mi zawieszenia - niektóre odcinki można by zrobić albo szybciej albo z większym zapasem bezpieczeństwa. Masa przeszkadza tylko w sytuacji gdy trzeba moto obrócić na stromej ścieżce albo wkleisz totalnie w błoto. Ale od tego są koledzy - raz ty wyciągasz ich a raz oni ciebie :) CRF pali od 2.6 l/km (jazda na spokojnie przez wioski by nie kurzyć) do 3.6 l/km w terenie. Max jaki zanotowałem to było 4.5 l/km ale to była Albania i od cholery długie podjazdy w błocie. Myślę że w terenowej jeździe zasięg to spokojnie 200 km. Reszta ekipy miała zasięg 80/90 km (gas gas w dupaku) do ok 140 km (beta 390). Tak czy siak, zawsze dojedziesz najdalej :) Na jazdy po Mazowszu (płaskie asfalty/szutry) wrócę do zębatki 14. |
OK, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34. |