![]() |
To na górze to narzędzia precyzyjne do rozpoławiania silnika ;)
|
Subtelne narzędzia do subtelnej roboty ;)
|
musiałem - ; -)
|
|
4 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 72400 Załącznik 72401 Załącznik 72402 Załącznik 72403 :dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy:: dizzy::dizzy::dizzy: |
No i jak? Dwunasta do mnie nie przemawia ale dycha fajna...
Pooglądałem trochę testów porównawczych. Honda jednak górą. Tutaj na podsumowanie gość mówi; kupcie CRF a różnice ceny przeznacznie na mod zawiasu. |
Cytat:
Ale zapierdala to jak zle a zawias poezja ... Osobiscie wydaje mi sie ze afra jest daleko z tylu pod wzgledem wykonania i uzytych materialow, na temat zawiasu nie zaczynam dyskusji bo i po co? Pozdro |
Podoba mi sie w modelech R podejscie KTMa do klienta.Odrazu dostajesz dobre handbary,oslone silnika,gmole i porzadnie wykonana kanape i zawieszenie ktore nie pozostawia nic do zyczenia.Nic nie musisz kombinowac.Odrazu widac przeznaczenie motocykla.Do tego porzadne wykonanie,wszystko na sruby a nie plastikowe spinki.Afryke trzeba zrobic....wtedy ma sie fany motocykl.
|
Hehe, czyli historia jak z ze starą afrą i 950. Afrę trzeba motać żeby była fajna, 950 dostajesz wszystko w standardzie :D
|
Co się ludzie czepiają plastikowych spinek... rozkładałem afre i fajnie mi się z tym robiło...
Osłony pod silnik też nie ma lepszej niż CRF. Wiadomo, że plastiki KTM to inna półka, no i dlaczego hąda nie może zrobić plastikowego baku... Za to w KTM obowiązkowo trzeba zmienić wydech, za to dzwięk afry to poezja śpiewana. Więc mniej więcej tyle samo trzeba przeznaczyć na akcesoria obowiązkowe po wyjeździe z salonu. Ale na pewno silnk KTM nie robi tak dobrze jak ten afry. Może ma więcej jadu, ale na pewno nie jest taki mięsisty. Im więcej jeżdżę na afrze tym, bardziej doceniam jej motor. I mimo że ma 'tylko' 95kuni nigdy przez myśl mi nie przeszło że przydałoby się wiecej mocy. |
W garażu ok. Spróbuj w terenie. Zaraz coś kuwa poginie i tyle. Ja kupiłem paczkę na zapas bo od razu część gdzieś się zawieruszyła.
BTW, zamontowałem wczoraj podwyższenie błotnika i chciałbym cię zapytać czy testowałeś w terenie czy nie palnie w ramę przy max ugięciu widelca? |
1 Załącznik(ów)
Byłem z nim na RO nic nie dobija:)
|
Fakt mada.Wydech Afryki rekompensuje ,takze cenowo braki reszty :)
|
Napierdalacie sie z gieesiarzy ze robia choinki z swoich moto, a wystarczy troche poczytac i okazuje sie iz nie jestescie lepsi, jest identycznie jak z stara. Gmole jedne, gmole drugi, handbary, oslony silnika stelaze, podnozki, blotniki i inne pierdoly. KTM kupujesz i masz wszystko co potrzeba. Jak czytam o kolejnych modyfikacjach to mi przed oczami staja te wysmiewane GS800 i 1200 obwieszone jak choinka TT
Tyle z mojej strony. Afra fajnie jedzie bo ma fajny piec, tu jej zalety sie koncza w moim oku. Jest podobna do starej z jej wadami. W dobie mody na przywracanie klasykow znalazla sposob na wyrwanie konretnej sumy z kieszeni klijentow oferujac moim zdaniem nie za wiele po za dumna nazwa Africa Twin. Czemu nie dali dobrego plastiku normalnej szyby? czemu zawias to dalej kondon? czemu szprychy rdzewieja a mocowanie kufrow choc sprytne to w zupelnosci nie nadajace sie do tego typu moto. Czemu kat potrafi a honda nie???? |
Dubel,to kupiles tego Kata czy nie?
|
Jaka jest podstawowa cena CRF ~ 51000?
jaka kat 1090r ~ 58000? To niewielka różnica. |
Cytat:
|
Z podobnych powodow jak u ciebie tez wybralbym 1290.Ale cena 17tys euro robi wrazenie...Kiedys kupie od ciebie.:D
|
Cytat:
|
Ja do swojej włożyłem;
płytę pod silnik-700zł kat też tego nie ma w standardzie handbary barkbuster z rdzeniem 450zł-tego też kat nie ma gmole 1000zł No i na tym obowiązkowe rzeczy zamykamy. A to, że ludzie dokładają jakieś wodotryski to już inna opcja. Dla mnie wodotryskiem będzie wilbers na tył, ze względu na wagę i styl jazdy. Taki amor to ok 800eu czyli niecałe 4000zł. Wciąż to taniej niż za 1090 i jest jeszcze jedna sprawa. Hąda będzie trzymać cenę lepiej niż KTM i będzie ją łatwiej sprzedać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
I to jest rozwiązanie. Zapewne za niedługo będzie można taniej kupić 1190 niż 990r bo to jest najfajniejszy z wtryskowych LC8 bo gaźnikowce to inna liga.
A tak z ciekawości co wg. Ciebie w Hądzie jest takiej złej jakości? |
Cytat:
Rozwiozania techniczne nie adekwatne do typu motocykla. |
Skoro tak twierdzisz...
Wybiłeś mi argumenty z ręki. |
Cytat:
Nie żebym właził Ci do d..py ale znowu zgadzam się z Tobą. ;) Zobaczymy co rynek wtórny pokaże, natomiast znam gościa co ma 990R,2011 salon PL, 28kkm, zadbany, dwóch kumpli daje mu 36kpln a dziadyga nie chce sprzedać.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zrobiłem w końcu serwis gaźnikom w 950, ustawienie TPS i synchro. Kurde inne moto, pali od muśnięcia, nie gaśnie, 6 można wbić przy 90km/h (16z z przodu) i nie szarpie... miód. Zniknęły ostatnie argumenty na rzecz afryki. Myślę, że rzetelnie serwisowany LC8 te 150 tys. km powinien zrobić tylko trzeba dbać bardziej niż o afri bo olewka serwisu szybko się mści. Stąd te wybuchające i rzekomo usterkowe piece.
Aha i zawias od S-ki przekozak :D :lc8: |
LC8 kozak jakich mało:Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Wszyscy kupują AT a ja kupiłem sobie kata ,na razie nakręciłem na nim tylko 300 kilom ,więc za dużo się nie wypowiem :)Załącznik 72427 Załącznik 72428
|
Bardzo mi się podoba 1090r myślę że to godny następca 990.
Możesz go porównać do swojej 950? |
Cytat:
|
A co ze słynnym grzaniem jajek?
|
Cytat:
|
To już w tym roku raczej nie zobaczysz. No chyba, że gdzieś poza Polską :)
|
Gratuluje, mnie tez coraz bardziej podoba sie 1090R
|
No fajny, potestowałby :)
|
Podoba mi się 1090R, muszę potestować, ciekawe jak wypada w porównaniu do 1190R.
P.S. Uważam, że star seria LC8 950/990 była dużo ładniejsza i zgrabniejsza, jedyna w swoim rodzaju i nie do pomylenia z niczym. |
Cytat:
Michał :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: |
Nie no 950 nawet przy max wkręconych ogranicznikach skręt ma gówniany to trzeba przyznać.
|
Cytat:
Wystarczy ze tylne kolo sie obraca a przednie stoi w miejscu i zawracac mozna w miejscu :D |
No ja sobie radzę, ale obiektywnie to nie jest to najzwrotniejszy sprzęt pod słońcem ;)
|
Cytat:
|
Mało miałem motocykli ale lc8 był najlepszy i dalej moim marzeniem w garażu jest.miec lc8 i exc 2t no a jakby dodatkowo jakieś sxc było to już w ogóle ogień w szopie
|
http://advrider.com/index.php?thread...79228/page-112
Pierwszy post na górze strony. 6tyg 2000km i już jebła pompa paliwa. |
Cytat:
|
Wole drogą, która się nie psuje, niż tanią ktora się pierdzieli.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59. |