![]() |
A u mnie działa bez problemu
|
Może dlatego, że Słupsk to jeszcze nie zagranica :)
|
Cześć,
Posiadam już dostęp do oferty akcesoriów Honda do CRF1000L :). Wszystkich zainteresowanych jej otrzymaniem proszę o kontakt: karol.frindt@hondaplaza.pl . Karol Honda Plaza |
Informacyjnie...
Obszerny test CRF1000L znajdzie w grudniowym wydaniu Motormanii. Jest już w kioskach :) Karol Honda Plaza |
nie ma co czytać i tak będą same och'y i ach'y :D
|
|
Nie widzę tam żadnej gleby.... poza ziemią.
|
Eee 1200 gs łatwiej się podnosi
|
Chyba że się urwie zawiecha przednia albo tylnia to się gsa juz nie podnosi tylko zakopuje .
|
Gnaty stękają jak przy podnoszeniu starej :D
|
Że niby handbar się załamał?:Thumbs_Down:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Link nie działa.
Wysłane z ajfona.. |
Kupiłem dziś motormanie z testem nowej królowej i nie ma tam nic szczególnego napisane. Legenda powraca, dynamiczny silnik, automat dtc zajebisty, ale zmiana biegów przyciskami już nie bardzo, a w terenie lepszy będzie manual i to jest jedyna sensowna informacja na jej temat, więc nic czego nie można by się domyśleć.
Oprócz tego nie są przekonani, że afryka potrzebuje tyle elektoniki i że raczej jeśli chce zastąpić starą to powinna być prostsza- też uważam, że kontrola trakcji i zmienne mapy nie są mi potrzebne, ale takie czasy. Ja czekam na bezpośrednie porównanie z 990, albo przynajmniej z gs800 to będzie dawało obraz nowej afry. |
No na pewno inna pozycja niż w 990, na nowej AT siedzi się jak na starej czyli za zbiornikiem w KTM siedzi się bardziej na zbiorniku co wymusza inny kąt ugięcia nóg. W marcu sobie potestuję to będę miał pogląd AT/CRF/KTM.
|
Cytat:
Chyba przyjdzie nam jeszcze poczekać na test z prawdziwego zdarzenia w różnych warunkach :Thumbs_Up: |
Ha! Jaka gazeta taki test ... Poczekajcie na test na Ścigacz.pl gościu nie leje wody
|
Cytat:
|
lepiej sami testujcie zamiast czytać gazety...
|
Taki jest plan! :)
|
Cytat:
Zapewne znajdą się wyjątki co będą tyrać nią nie źle po krzaczoarch i jestem pewien że nie wypadnie gorzej o Twojego kata a na pewno lepiej od konkurencji jak tygrys czy gs 800. Tester to w większości zrównoważony motocyklista używający testowanego moto zgodnie z zastosowaniem a to że jest ubrany jak Antek Cairoli wcale nie świadczy o niczym, więc nie ma co oczekiwać rewelacji w ich artykułach. We środę będę miał okazję zamienić kilka zadań z typem co jeździł AT na testach w Afryce, ciekaw jestem co powie . Zdrowia . |
Cytat:
|
Cytat:
Na facebooku zapowiadali test nowj afryki na 11 stron więc spodziewałem się konkretnego testu, a nie stwierdzenia w kilku słowach że jest fajna... |
Na tych 11 stronach to pewnie 2/3 to zdjęcia /nie widziałem artykułu/. Druga sprawa -testy. Czy była testowana w terenie na odpowiednich oponach? Bo z tego co pisali na fb to testy miały być na pustyni błędowskiej. Ale na pytanie o opony nie znalazłem info. Podejrzewam że może górować nad kątem tylko liczbą bajerów. Czekam na obiektywne porównanie z ktm 990 Adv.
Ps. Widziano w piątek na a4 jak nową at ktoś wiózł na przyczepce i wyglądała jak po konkretnych testach terenowych (mam nadzieję że to nie było błoto w sprayu) |
http://motormania.com.pl/testy/motoc...enture-r-2009/
da się napisać normalny test oddający + - i charakter moto. Nie każe nikomu zabierać tego moto na tor crrosowy... |
test na Błedowskiej polegał na wjeździe pod tzw bunkier czyli jakieś 10m po piasku ;)
|
Ważniejszy był fakt, że odbył się na pustyni.
|
Cytat:
|
Dużo ciekawych technologicznych fotek AT 2.0.
http://www.wilddog.za.net/forum/inde...topic=184379.0 Pozdrowienia, D |
|
Ooo Panie, a w manualu majo? :)
|
Cytat:
nie ma po co porównywać CRF1000 z 990ADV bo 990 już nie produkują a gdyby produkowali może stałby się do tej pory CRFą... |
Cytat:
|
|
Pojechałem se posiedzieć na AT i porównując do mojego bmw, jakchś achów nie wzbudzila.
Wielkościowo to przypomina transalpa, jest niższa niż 800 i bawet 1200 gs, poza tym patent ręcznego hamulca w dct to jakaś pomyłka, jak sobie ktoś zapomni że nie ma sprzęgła i użyje hamulca jako sprzęgła to warunkom może być opłakany, więc manual lepszy, a poza tym motorek jak motorek |
Cytat:
Mimo że miałem na niego parcie, a hamulec ręczny w afryce raczej przypadkowo będzie ciężko wcisnąć bo klamka jest wystarczająco daleko od manetki |
Widać dla mnie nie wystarczająco daleko :-) a w chwilach podbramkowych,gdy działają głownie wyuczone instynkty, może być różnie. Mnie 800-tka też się nie podoba hehe, ale 1200 to już inna bajka ;-)
|
Pozostaje jeszcze kwestia czy hamulec postojowy da się uruchomić jak moto jest w ruchu. Wie kto?
|
Cytat:
Wyglada to na ciegno mechaniczne. Jak juz pisalem; wyglada to jakby na kolanie na łapu-capu zrobili. |
Hamulec postojowy ma za zadanie zabezpieczyć motocykl przed stoczeniem podczas postoju.
Dzieki niemu możemy bezpieczenie pozostawić motocykl na wzniesieniu o nachyleniu aż do 18%. Dźwignia hamulca postojowego jest na tyle oddalona od manetki, że nie ma w praktyce możliwości jej przypadkowego wciśnięcia podczas jazdy. Karol, Honda Plaza |
Jakbym mial takie rozterki jak wy to zostalbym prezydentem,albo szefem Hondy.Ogarnijcie sie,bo to juz smieszne jest
|
ktoś wie ile waży cały wydech / poszczególne jego elementy?
|
Byłem, widziałem i wyszedłem - bez zamówienia.
Generalnie jakiegoś łonanizowania brak. Po powrocie do domu siadłem na Tereske i na pewno Afryka zdaje się wydawać lżejsza. Oczywiście w opcji przekładając z prawa na lewo. Jeżeli ktoś myśli zaciągać awaryjny hamulec podczas jazdy (myląc go oczywiście ze sprzęgłem) to musi mieć dłonie jak łopaty do śniegu. Dla mnie tłumik ładnie gada ale jego gabaryt niestety jest wadą - nie cierpię jak nie można zakładać symetrycznych kufrów. Dość ładnie spasowane plastiki. Regulacja siedzenia wygodna. Jak na moje 176 cm i krótkie nogi pozycja wysoka jest ok. Tereska jet wyższa. Dobre ugięcie kolan. Na stojąco jest też dobrze. Ładne ledowe światła ale już mogli zrobić w opcji dzienne jako dwa ringi dookoła reflektorów. Okazuje się, że płyta (albo płytka) pod silnik i handguardy (raczej owiewki ) są standardem na polski rynek. Kierunki ledowe również, bo jak się okazuje żarówkowe też są ale na inne rynki wtedy tez brak ABSu. Czekam na jazdy testowe i się zastanowię. |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=TMQCfMoPFUc |
Cytat:
|
Nowa Afra jest tak lekka, że nie zostawia śladów, nawet na piasku!!
dowód, pierwsze zdjęcie: http://www.wilddog.za.net/forum/inde...topic=184379.0 :D ahh ten marketing. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |