![]() |
Dla tych co się boją tego ręcznego hamulca. Tysiące skuterów jeździ z takim hamulcem i ludzie nie latają przez kierownicę.
A jeśli sięgniesz i polecisz przez kierownicę, to tylko raz :haha2: a potem się nauczysz. Tak jak niebezpieczne przecież jest używanie sprzęgła :D |
Cytat:
|
Cytat:
W samochodzie z automatem też mi się raz zachciało bieg zmieniać hamulcem... A że lewa noga poszła na podał to było gwałtowne bum w kierownicę. wytapatalkowano |
Nowa Afryka
To jest prosty, mechaniczny zacisk napędzany linką, w dodatku na koło tylne. Nie spodziewam się żeby nawet w napadzie szału kierownika dało się nim skutecznie zablokować koło. A nawet jeśli, choć zaznaczam że to mało prawdopodobne, to prędzej zaliczymy ślizg bokiem niż tygrysa przez kierownicę :-).
Myślę, że w tym punkcie nie ma się co doszukiwać wad nowego modelu Hondy. Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
Jak długo nie wiem, ja ujechałem 20 metrów i wyłączyłem :o |
Szukanie dziury w całym ;) Sprawdzałem dziś w Krakowie. Naprawdę trzeba by mieć dłoń jak szpadel by odruchowo w czasie jazdy za tą wajchę złapać i pociągnąć. Ja, przy normalnym ułożeniu dłoni na kierownicy nie byłem w stanie sięgnąć do tej dźwigni - musiałem przesunąć dłoń na kierownicy by sięgnąć końcami palców do dźwigni. Druga sprawa, to to, że pociągnięta automatycznie odskakuje i trzeba ją zablokować dodatkowym przełącznikiem. Jest wtedy bardzo blisko uchwytu kierownicy, więc nie da się niezauważyć, że jest hamulec zaciągnięty, bo nie wciśnie się dłoni w rękawicy pomiędzy uchwyt kierownicy a dźwignię ;).
|
Cytat:
|
Panowie po co ruszać gówno jak śmierdzi?? Tak samo jest z tym tematem....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Słuchajcie, a wersja męska też będzie :haha2::p
http://www.wilddog.za.net/forum/inde...h=450681;image |
Przecież widać, że jej tylko posiedzieć dali :D
|
raczej potrzymać za "ster" :D
|
Byłem drugi raz spodobała mi się bardziej, z tym hamulcem pewnie do przyzwyczajenia, ale zdecydowanie bardziel wolę manual,jest też przez to węższa pare cm po prawej.
Zaglądałem też pod spód http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...11cef7767e.jpg Co Wy na to, że mocowanie tylnego amora sięga niżej niż poziom płyty pod silnikiem? A w ogóle jaki cel tych obrysówek z migaczy? |
Arkan jesteś mistrzem :D
|
Podobno zębatka zdawcza jest w osi wahacza.
Ma to eliminować różnice w naciągu łańcucha w zależności od obciążenia/położenia wahacza. Czyli luz na łańcuchu zawsze taki sam. Ktoś coś słyszał na ten temat? Pozdrowienia, D |
Z tego co sprawdzałem to jest klasycznie, czyli trzeba pilnować luzu
Podali chyba góra dół 35mm |
Cytat:
gdzies to czytalem ale czy to prawda... pierwsi wlasciciele nam odpowiedza :-) Pozdrowienia D |
Nie robiłem jakiś super testów na tej jedynej póki co AT która jest w PL ale, jak tylko pojawiła się w Warszawie, udało mi się poprawić kilka drobnych niedociągnięć po zmontowaniu motocykla wyciągniętego pare dni wcześniej w pudełka.
Jednym punktem z inspekcji był też właśnie sprawdzenie łańcucha. Posadziłem na moto chyba Leżana a potem Leżana i Lidkę. Wyszło że łańcuch deko był za mocno już dwie osoby napięty, ale zwiększenie napięcia wstępnego amortyzatora oprócz tego że usztywniło tylny zawias to zniwelowało jego napięcie jak struna. Mam nadzieje że pomogłem |
Rozmawiałem dziś z człowiekiem, który jeździł na testach Africą w Afryce, opowiedział mi o niej tak " Jeździłeś viadrem i lubiłeś ten motocykl, no lubiłem. Ale Africi polubiłeś bardziej bo mogłeś nimi wjechać w krzaczoary. Więc wyobraź sobie twoją lżejszą Africe na dobrym działającym zawieszeniu z silnikiem od Varadero, tak jeździ nowa Africa Twin, reszta to mało znaczące gadżety :haha2:. "
Zdrowia . |
Argumenty jak najbardziej na plus :)
|
Czyli automat też należy traktować w kategoriach gadżetu? :-)
Pytanie do TCW (Tych Co Wiedzą): Czy może ktoś powiedzieć co to za dwa magiczne urządzenia (jedno z radiatorem) z hermetycznymi wtyczkami znajdują się w okolicy wahacza przed tylnym kołem wystawione pięknie na dobroczynne działanie wody, piasku, błota i kamieni? Mówię o wersji z DCT, bo taką tylko widziałem. Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
Pozdrowienia D |
A do mnie przemawiaja ludzie z 1000PS :Thumbs_Up:
https://www.youtube.com/watch?v=blE6JxCemLg |
A co powiedział tak w skrócie bo ni ...uja nie rozumiem ??:)
|
Tak w skrocie to,ze to zadna sciema i pseudo podrozne Enduro.Ze ma wszystkiego tyle ile powinna miec,ze super dopracowynym jest motocyklem i ze w swoim segmencie to wlasciwie tylko ona sie liczy.Inne moto to wymysly i farmazony.Wiec nie mam wyjscia i musze sie powaznie zastanowic,skad wziasc kase :confused:
|
Ja sie wkur.. bo im dluzej czekam tymbardziej sie zastanawiam czy dobrze wybralem :/
|
Nie wiem co oczekujesz,ale napewno swietnie wybrales :D:Thumbs_Up:
|
Po xtz 750 co kolwiek bedzie lepsze, mimo ze terese bardzo sobie cenie i mnie nie zawiodla nawet w czarnej dupie albanii ale zastanawialem sie jeszcze nad F800 i takie porownanie mnie ciekawi
|
Cytat:
|
|
Ponoć na testach ścigaczs, motory najbardziej dostają w du...e, czyli jak coś będzie nie tegez to wyjdzue od razu ;-)
|
Cytat:
|
|
Moja bedzie z DCT!!! :-) Co ciekawe pan twierdzi za nowa AT to poczatek calej serii modeli True Adventure. Pozdrowienia D |
Moja tez :p
|
Cytat:
|
Cytat:
Jestem na tak. Byleby nie było to w stronę 700 a bardziej 600. O Możliwości terenowe mi się rozchodzi. wytapatalkowano |
Raczej 800 :D
|
Cytat:
By był wygodny jak 600. Więcej mocy by się przydało. Lżejszy mógłby być. A i hamulce lepsze :-D I do offa go :-D wytapatalkowano |
Jeżeli zrobiliby nowego Trampka o masie około 160-170 kg, z fajnym nie za dużym silnikiem i dobrym zawiasem i heblami to byłby to chyba mój pierwszy nowy motocykl w garażu
|
Cytat:
|
A nic nie pokaże. Już pokazała Super Tenere 265 kg/Tenere 215 kg. Łudzenie się że ktoś zrobi motocykl klasy adventure o pojemności 700-800 i więcej niż jednym cylindrze przy masie 160 kg to mit. Takiego produktu moim zdaniem nie będzie a przynajmniej nie jako seryjny motocykl. Jednocylindrówki 690 (KAT, Husqvarna) ważą zalane ok 160 kg, CRF250L - 145 kg. Zwiększenie masy silnika poprzez zastosowanie większej liczby cylindrów wymusi wzmocnienie ramy co z kolei przełoży się na większą wagę pojazdu.
MT07 waży zalane ponad 180 kg co przy założeniu że trzeba zastosować dużo lepszy zawias i wzmocnić całą konstrukcję na chłopski rozum wywinduje masę przynajmniej do 200 kg Pozostaje kupić CRF450 i doposażyć w Rally Kit co i tak nie da odpowiedniego na dłuższe trasy komfortu a jeden cylinder pozostanie jednym cylindrem. Trzeba się pogodzić że do latania po krzakach służy lekki endurak a na długie wyprawy "ciężka" Afra, GS lub KAT. |
http://www.totalmotorcycle.com/photo...erEnduroRc.jpg
Coś w tym jest, superenduro waży 185 bez paliwa, a tu nie ma już zabardzo z czego odchudzić.Silnik lc8 to najlżejsza litrowa jednostka, ma jedną tarcze z przodu, lekkie koła,chromo-molibdenową ramę lekki ameliniowy subframe, a nowe moto musi mieć jeszcze abs, kontrole trakcji wtryski... |
Tak patrząc na zestaw, to kierownika najłatwiej odchudzić, ze utraty wytrzymałości sprzętu. Często jest z czego :haha2:
|
Czy w Trampku nie wystarczyłaby dwu cylindrówka o poj. 600 cm3 i mocy 70 km. Waga około 170 kg i byłoby ok. Nie potrzeba 100 koni
|
Chciałeś napisać max 60KM, voxan.
Emek dobrze pisze. Za dużo klient chce i to za nic. |
Może być 60 km jeżeli masa będzie ok. Wiele osób szuka średniej wyprawówki.
|
Jednoosobowej :Thumbs_Up:
|
No to jest CCM GP450, będzie super dual i AJP PR7, ale nic w tej masie w twinie... A jak nie to samemu robić.
https://youtu.be/NdYgtPryNow |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |