Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   III Ukrainska Integracja 27-29 maj 2016 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25668)

Rumcajs79 07.06.2016 19:35

Cytat:

Napisał Grinch (Post 486135)
Rumcajs, fajne fotki :) Czym te HDR'y robiłeś?
Ja też swoje niebawem wrzucę. Czasu jakoś nie miałem.

Lightroom six point three

RonDell 14.06.2016 18:14

Goście z Advrider.pl podsumowali czarną integrację ukraińską:

Ukraina NIE tam ostatnio czarnuchy robią zloty, a jak się po tych DEBILACH jeździ po okolicach to miejscowa ludność pozdrawia kamieniami i widłami bo kto normalny po wiosce szutrem gna pake 10 i jest z tego dumny gdzie dzieci biegają i mostki rozjeżdża bo może. Debile !!

alternatywy 14.06.2016 18:55

Cytat:

Napisał RonDell (Post 486923)
Goście z Advrider.pl podsumowali czarną integrację ukraińską:

Ukraina NIE tam ostatnio czarnuchy robią zloty, a jak się po tych DEBILACH jeździ po okolicach to miejscowa ludność pozdrawia kamieniami i widłami bo kto normalny po wiosce szutrem gna pake 10 i jest z tego dumny gdzie dzieci biegają i mostki rozjeżdża bo może. Debile !!

nieprawda, tylko jeden wyraził swoją opinię.

zaczekaj 14.06.2016 19:20

Jakby tylko Czarnuchy na Ukrainę jeździli

wytapatalkowano

pincet 14.06.2016 23:05

To i ja podziękuję organizatorom za imprezę. Super udana, niesamowite wrażenia. Dla mnie coś zupełnie nowego. Co do hejterów, niech sobie piszą jak im to radość sprawia. Nie odnotowałem takich zachowań. A że kura czasem wymusi, życie. Kury opłacone:]

JarekAT 14.06.2016 23:49

Nie pochwalam epitetów, ale czy owy gość napisał nieprawdę?
Byłem widziałem i za darmo prawie kijem dostałem po plecach.

Misza 15.06.2016 06:52

Ja tam nie rozjeżdżam mostków, nie gnam 110 po wiosce. Niektórzy tak robią - niestety, większość jednak nie. Nam się zdarzyło być skontrolowanym bo ktoś tam wcześniej popierniczał po wiosce. Niestety widać ten gość z advrider.pl jest w dość dużym stopniu popierdolony i uprzedzony do czarnuchów, czyżby frustracja bo tzw czarnuchy są znacznie bardziej pobłogosławieni poczuciem humoru? ;)

Cezarus 15.06.2016 07:26

Prawda niestety leży pośrodku . Spieszmy poznać UA ponieważ za dwa - trzy lata nie wiedziemy juz na połoninki ze względu na europeizację UA , a nasze zachowanie może ten proces przybliżyć lub lekko oddalić .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

matjas 15.06.2016 08:58

Nie chcę zakładać nowego wątku bo parę razy o tym już było ale sytuacja zmienia się co roku pewnie:

korzystając z bytności w beskidzie i pewnie w bieszczadach będę na początku lipca jechał na moto do Iwanofrankowska do rodziny, której nie widziałem 37lat. kiedyś byli u nas ale kontakt się urwał z niewiadomych przyczyn i tydzień temu przez FB nawiązałem kontakt z moją niemal rówieśniczką kuzynką... okazało się, że żyje jeszcze 85letni brat mojego dziadka - trzeba jechać. Ukraińska Integracja a co... :D choć to w zasadzie family reunion.

czy są jakieś polecane/niepolecane przejścia? chciałbym przeskoczyć jak najniżej ale jak mniemam Krościenko to jest przejście którym mam się zainteresować? czy za małe i za bardzo skurompowane?

ubezpieczenie podróżne i zielona karta mus?

wacha po 3.5PLN/l o ile się orientuję?
w terenie przygranicznym jest podobnie jak w CZ praktykowana wymiana walut PLN/HRV/EUR czy po prostu mus wymieniać Hrywny? Będę tego potrzebował tylko na wachę właściwie... Na stacjach kartą można?

jadę FJtką i trochę obawiam się tamtejszych dróg bo się nasłuchałem opowieści z mchu i trawy. Będę jechał przez Stryj i Kałusz TAM a z powrotem chcę wykonać kółko przez Dolinę, Wołowiec i wjechać do Słowacji na wysokości Ubli/Welke Berezne - da się? czy trzeba aż do Użhorodu jechać?
Jeśli są to nawet drugiej kategorii asfalty to mnie to nie wzrusza. Jakość dróg na Dolnym Ślasku poza żóltymi też pozostawia do życzenia...
Powrót przez słowację i pytanie czy przejście Palota/Radoszyce/Komańcza jest czynne dla pojazdów? Jak nie to barwinek.

Taki blitzkrieg mi się szykuje ale Stryja może nie być już okazji odwiedzić więc wiele tej Ukrainy nie zobaczę ale choć wrócę dołem przez górki...
Może pojawi się powód aby wracać tam częściej.

za sugestie będę wdzięczny.
m

redrobo 15.06.2016 09:22

Nia zakladaj tylko ze druga kategoria asfaltu bedzie gdzies tam po drodze, raczej osma, dziewiata:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.