![]() |
Dasz radę zrobić później zestawienie gdzie są ewentualne różnice?
Chodzi mi głównie o strefę wizualną. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
No na pewno silnik TA 650 ma jedno mocowanie mniej jak silnik RD03 z tyłu silnika.
|
ma rowniez inne wyjscie odmy z tylnego dekla + inny kształt rurki magistrali wody. rowniez w bloku nie ma jednego kanalu olejowego obok zebatki glownej - pstrykne fotke i wrzuce
|
3 Załącznik(ów)
wojna wojna. lepiej do kiwaczki nie zagladac bo cos jeszcze mozna znalezc :D na szczescie łożysko jest dostepne i kosztuje cale 27pln ( w ASO identyczne ~170pln) i jakims cudem uchowała mi sie w moich szpargałach taka nowa tulejka - wiec uratujemy temat. reszta zawiasu zdrowa. ślizg łańcucha sie poddal ale jest dostepny. ogolnie widac, ze chlopak w zyciu ciezko nie mial bo nie jest mocno ściorany tylko zaniedbany serwisowo. wszystko do ogarniecia - korozja śladowa. cdn.
p.s. termostat sprawny wiec to nie on zawinil |
Ja wiem Jurek, że czas, teraz prawie wszystko lasery, cnc itp, ale takie zaślepki to w drugiej klasie zawodówki się kiedyś robiło, za pomocą brzeszczota, pilnika i wiertarki:) Pypeć na formatkę, opryskać szprajem i wycinać. Albo jak to robisz z robieniem uszczelek, gdzie detal na ksero dajesz. Na pewno zajmie mniej czasu niż szukanie kogoś kto to zrobi masziną. Jedna sztuka to pół godziny nieśpiesznej roboty.
|
Cytat:
|
No tylko mi nie gadaj, że z ręki nie wyjdzie ładnie :) No ale z ręką jak z dupą. Każda inna :) Młotki to chyba większość ślusarzy miało na praktykach. Instruktor dał i miesiąc spokoju, niech młodzież hebluje :D
|
W obydwu sprzęgłach górna tarczka obrócona (po coś to japońce wymyślili. Ich pytać! Ja nie wiem!).
Te blaszke z amelinium kątówką bym najszybciej zrobił. I dla pewności na czerwony sylykon pier...oł.O! A za te tylne kierunki to powinna być kara! |
2 Załącznik(ów)
piec wrzucony w rame i mamy nowego problema. okazalo sie, ze zbiorniczek plynu chlodzacego jest dziurawy jak sito :( wyglada, ze popekal od starosci albo dostal jakiegos strzala bo jest w dosc udarowym miejscu. mozliwe, ze plyn poszedl sie pasc, silnik przegrzalo i reszte juz znacie. z tego co widze to wystepowal tylko w XRV RD03 - no chyba, ze sie myle. tu kolejne pytanie: ma ktoś takie coś na sprzedaż bo kleić/spawać to ja tego na pewno po januszowemu nie bede - za chwile i tak strzeli w kolejnym miejscu.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:16. |