![]() |
Cytat:
|
To kto jako pierwszy na forum AT stał się właścicielem nowej kochanki, tfu Africi? :-)
|
afra pewnie nie ma linki prędkościomierza :/
|
Cytat:
|
Wapolczuje tym co kupili tego oczekiwania bo wiem po sobie ze nie jest latwo :) chlopaki trzymajcie sie i dawajcie znac jakie wrazenia :)
|
Cytat:
|
Cześć,
W najbliższy piątek będziemy montowali i odpalali w naszym serwisie pierwszą CRF1000L w Polsce. Przy tej okazji chcemy nakręcić film i opublikować na naszym kanale: www.hondaplaza.tv . Jeśli macie jakieś sugestie, pytania, proszę o informacje. Postaramy się je uwzględnić w materiale. Karol, Honda Plaza |
Cytat:
No to zrobcie timelaps. |
Zrób zdjęcia dostępu do filtra powietrza. Mam nadzieję że jest dostęp bez zdejmowania zbiornika:D.
|
Najlepiej zróbcie obfity fotoreportaż ze szkolenia serwisu. :)
|
Chętnie przyjadę pomóc w składaniu i to za darmo :)
|
Wreszcia i ja mialaem okazje usiasc na nowej Afryce.Czarna,wiec jak dla mnie szalu nie bylo,za tydzien beda wszystkie kolory,a za dwa tygodnie DCT i bedzie mozna brac jazdy probne.Ogolnie wrazenie,fajne,pozytywne.Zastanawiam sie tylko czy te 95KM wystarszy do srawnej turystyki dla dwojga plus bagaz?
|
Cytat:
|
AT miejsce 1, GS miejsce 2 . :bow:
http://www.gs-forum.eu/attachments/m...ront_cover.jpg http://www.djone.eu/attractions.html |
No tak :haha2:,w starej to jakby sie stalo a nie jechalo,choc ludzie jezdza,we dwoje oczywiscie.Co dwa trzy lata robie zmiany w garazu.To wypada w tym roku wlasnie.A ze ostatnio jezdze tylko w duecie :p z malymi wyjatkami i jestem bardzo zadowolony z 1190 to pomyslalem o 1290 SA.Dla turystyki we dwoje to idealne moto.No i jest 12GSA ktory juz nie jest Taki drogi,a wygodny i teraz ta Afra miesza wszystko.Plusem dla Afryki jest dla mnie DCT.Nigdy na tym nie jechalem ale mysle,ze to bombowa sprawa.Bede czekal na relacje z jazd z pasazerem,Jazdy probne robione tez beda i to kilka na manualu i DCT,solo i w dwupaku :p
|
|
Ale dojeba...es.Wlasnie tego sie balem.Uffff..rodzime marki pozostaja :)
|
wszystko to państawa z paktu osi ;)
|
Hehehe...:haha2:..cos w tym jest
|
a na płocie pisało dupa....... , trzeba spróbować i pamiętać ze to tylko 95KM każdy ma inne odczucia a i motury są jednoosobowe w dwie osoby to taczki chociaż można by było zrobić wyścigi w duetach tego jeszcze nie było nie mylić ze sid car http://i81.servimg.com/u/f81/11/61/80/90/side-c10.jpg
http://i81.servimg.com/u/f81/11/61/80/90/side-c10.jpg |
Przed 2 laty troche pojezdzilem na 12gsa,wodowtrysku.Bylem zachwycony co nie moge powiedziec o 12 gs.Czekalem na ta Afre,ale sytuacja spoleczno,geo,polityczna sie zmienia i trzeba sie dostosowac.Ciekawy rok sie szykuje ;)
|
Damn...tylko 95km...litości...po co komu więcej w motorze, który ma lekkie aspiracje terenowe? To nie jest turystyk...to dual sport (przynajmniej w idei).
Z pasażerem, z bagażem, ośmioma namiotami i czterema halogenami, to chyba jednak inne moto się wybiera. W innej kategorii. BMW 800 ma 85km i jakoś nie słyszałem żeby ktoś narzekał, że nie jedzie... |
Chłop na codzień jeździ DL650 z tego co widać po jego innych filmach...
A jego opinia wzięła się chyba z tego, co widać na tym filmie... przyspiesza na 4 biegu... i 6 |
pewnie jak ze wszystkim
motór gwizda, ino kierownik pi..a |
Wg mnie to ten autor filmiku jest lekko mówiąc gamoniem. Żadem automat podczas płynnej jazdy nie trzyma wysokich obrotów, jak się chce przyspieszyć to się odwija i rura a tak jak on głaska te manetkę to można koleżankę po cipce głaskać. Może pierwszy raz automatem jechał? Strasznie nieobiektywna relacja z jazdy. Gdyby odwinął to by mu na 2 zredukowało i by piał z zachwytu.
|
Jak zwykle głupi krzyczy najgłośniej
|
Cytat:
|
Wnioskuję, że Ci co nie jeździli wiedzą lepij :D
|
Ja widzę, że nie zrobił. Przy 40 km/h afra redukuje na 2 ! popatrz na inne filmiki w necie.
Cytat:
Cytat:
|
eee a nie ma on przypadkiem licznika w milach?...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja napisałem, że DL650, po deflektorze widać, że ma sporo filmów na nim, tym Z1000 chyba ktoś inny jeździ.
|
Pierwsze egzemplarze dla klientów są już w PL.
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/363/4135400_unnamed.jpg |
Podobno przyjechało 8 egzemplarzy z ręczną skrzynią biegów, z DCT jeszcze nie dotarły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Dzis jezdzilem z 5 km. Niestety tylko po miescie i zimno bylo. Wersja manual.
Moim zdaniem motocykl jest bardzo fajny. Bardzo wywazony, prowadzi sie jak po nitce i jest bardzo zwrotny. Jak sie jedzie to czuje sie mase jak transalp. Siedzenie jest w sam raz. Nawet na wysokiej pozycji dostaje sie nogami lepiej niz LC8, chyba dlatego ze jest wezsze siedzenie. Silnik; mi charakter bardzo pasuje. Nie jest narowisty ale ma wystarczajaco mocy. Na 6 biegu mozna jechac bez problemu 60km/h, odkrecasz i przyspiesza. Jak sie da w dupe 1,2,3 to idzie jak rakieta. Zadnych wibracji i dziwnych dzwiekow z silnika - jak to honda. No i dzwiek wydechu jest super! |
Da się z lc8 porównać?
|
jak sie wrzuci kilo nakretek do cylindrow to sie pewnie da porownac....
|
... i dołoży trzeci cylinder:D
|
Cześć,
Zgodnie z Waszą prośbą, nakręciliśmy film przedstawiający dostęp do filtra powietrza w CRF1000L. https://www.youtube.com/watch?v=nGRP-MReckg Już w najbliższym tygodniu zobaczycie na naszym kanale pełną wersję filmu przedstawiającą montaż i przegląd zerowy motocykla. Zapraszam do oglądania i zadawania ewentualnych pytań. Karol, Honda Plaza |
To nie jest filter a raczej filterek :D Ciekawym jak szybko kurzem sie zakrztusi.
Fajne filmiki, dobra robota |
Mam taki w o(d)kurzaczu, samochodowym :)
|
Trzeba zdjąć czaszę? No to dostęp jest ;)mało dostępny...
|
Ale za to opatentowany!
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba ma mniejszego kopa ale nie mialem okazji biczowac CFR. Duza kaucja byla i zimno. Nówa sztuka troche szkoda by bylo to gdzies usliznac... chociaz ABS bym przetestowal. Pewnie co jeden to inna opinia. Blizej wiosny bedzie 1000 opinii ;-) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |