![]() |
Pirania a ile trzeba kumysu wypić by w dzień gwiazdy zobaczyć :D
|
Cytat:
Co do nawigacji po gwiazdach i samej papierowej mapie. Znam takie urządzenie i umiem się nim posługiwać. Zresztą przy mojej metodzie nawigacji elektronika dają mi tylko dwie rzeczy - moją pozycję i to że nie muszę się bawić z tonami papieru. Niemniej jednak w sytuacji gdy mówimy o gruntowych drogach, bez znaków drogowych i orientacyjnych mapach mapach w skali 1: 1000 000 nawigacja robi się mocno czasochłonna. Wolę napawać się widokami i cieszyć jazdą po bezdrożach. |
http://duzakasa.pl/mongolia.html
Od Tashanty do Achit Lake trasę rysowałem. Od Achit Lake jest ślad z nawigacji . Kończy się gdzieś za Smoleńskiem . UB I Irkuck widać jak na dłoni ślad . Przełącz na satelitę o mocno przybliż . |
Cytat:
Elektronika jest super a papier daje pewność że się znajdę, chociaż nie zawsze chcę.. |
.........
|
Cytat:
|
.........
|
Witam,
Ponowne pytanie o chętnych na wypad do Mongolii. Ruszamy 3 lub 4 tydzień czerwca, planujemy transport motocykli lawetą. Na miejscu spędzamy 3 tygodnie i powrót. Jest nas dwoje, profil jazdy - turystyczny, jedziemy na Trampkach. Mogę zabrać jeszcze 1 lub 2 motocykle. Termin robi się napięty, trzeba się szybko decydować :) Dla konkretnie zainteresowanych podam szczegóły na PW. |
Podbijam - czas goni, a chętnych nie ma, to tylko 3 tygodnie :) Ktokolwiek... ?
|
My lecimy ale na moto całą trasę.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |