Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Opony MITAS to złom, tylko dobre do taczek. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17409)

JarekAT 16.10.2015 22:47

Ex co to za zimówki (model) i jakie rozmiary, ceny też by się przydały :)

AmberBamber 17.10.2015 16:22

Nie znam się na oponach, jeżdżę na C02 i jakiś Motoz na przodzie. Głownie jeżdżę po bezdrożach wiec nie narzekam ale co do trzymania na asfalcie to ostatnio na torze kartingowym zamknąłem gumę, pasek strachu znikną. Ale było ciepło i sucho. Gdy jest zimno i juz nie wspomnę że mokro to nie zjeżdżam na czarne, szkoda życia.

bathory 17.10.2015 17:22

Cytat:

Napisał Moto-Bandit (Post 453357)
jeździł ktoś z E07 tył i K60 SCOUT tył i mógłby porównać?
Ja osobiście potwierdzam E07 śliskie na mokrym.

Miałem na tyle jedne i drugie. Scouty są pewniejsze, zwłaszcza na mokrym asfalcie, nigdy nie czułem niepokoju jeżdżąc na nich a warunki zdarzały się naprawdę wszelakie (cały czas mówię o asfalcie). W terenie ich dużo nie używałem, wiadomo błoto pokona i jedne i drugie (czyt. opony polegną). Scout na tyle wytrzymał mi 24 kkm. Mitas nie wiem ile, bo był już założony jak swego czasu kupowałem motocykl. Zdecydowanie wybrałbym Heidenauy, choć droższe.

ŁukaszBIA 17.10.2015 19:07

Scouty miałem w Afryce, E07 w Trampku i moim zdaniem nie ma czego porównywać. Ten bieżnik mitasa to porażka na deszcz.

NUROFEN 17.10.2015 20:53

MARUSHIN miał swego czasu w tanslapie E07 niech sie wypowie.
Ja raz widziałem go w akcji...trochę popadało i za każdym dodaniem gazu dooopa uciekała.

next22 17.10.2015 21:30

Mam na tyle C02 juź chyba trzecią to zaje fajna guma dla Afryki zero kompromisów jak się trochę przytrze trzyma i na asfalcie raczej nie zostaje w tyle za grupom
Przód tkc do kompletu też b/U
K60 fajna guma jak się leci gdzieś daleko 140 wysoka jest rośnie prędkość bardzo trwała '

Marushin 17.10.2015 21:35

E07 na suchym daje radę i na czarnym i po za... Na asfalcie po deszczu polecam w ogóle nie wyjeżdżać, ewentualnie jeździć tylko na wprost i to bez dzidowania...

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

ex1 18.10.2015 02:23

Cytat:

Napisał JarekAT (Post 453367)
Ex co to za zimówki (model) i jakie rozmiary, ceny też by się przydały :)

przód to jakiś mega rzadko spotykany model C05 podobno fajny i do dzików też zakładają i jest fajnie.. ale jeszcze nie sprawdzałem

Tył zaś.to jakaś.moja twórczość własna Mitas 422 ARMY czy jakoś tak :)
co będzie zobaczymy jak założę :)

Rumpel.. na Sawie zrobiłem podobny przebieg.. a jest chyba tańsza i chyba lepsza w terenie.. :) w sumie to wcale nie głupia oponka.. :D

igi 18.10.2015 13:09

Przerobiłem pare opon na Afrze i mój ostatni zestaw to pirelli M21 przód (droga ale robotna) i mitas E09 Dakar na tył. Kolega na tym samym zestawie w Albanii miesiąc temu złapał kapcia ale dowiedział sie dopiero jak stanął to jest jej główna zaleta, dzięki twardości. wymiana dętki plus łożyska ( tak z nudów :)) 30min ;). Kocham ten zestaw miłością szczerą :D

Wegrzyn 18.10.2015 17:15

Mitas E07 to raczej już za karę trzeba zakładać, jest wiele opon o niebo lepszych na mokrym. Aktualnie mam K60 Scout i na mokrym jadę bez obaw.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33.