![]() |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.webbikeworld.com/r2/motor...xx-xd1-review/ |
Hmm mam 58 i też zamówiłem M. Shoei również M. Jeszcze nie doszedł
|
Cytat:
|
Wymień go i tyle.
Już tutaj na forum ludzie kiedyś pisali, żeby brać rozmiar większy. Ja sam mam nolana xl, nexa xxl, bo xl była już przyciasnawa. |
Byłoby najprościej wymienić ale nawet nie wiem czy jest taka opcja- kupowałem w Louis.de wysyłkowo i to w dodatku pierwszy raz :)
P.S. teraz widzę, że zestawie jest jeszcze cała masa jakichś akcesoriów w tym "Ergo Padding system" czyli róznej grubości wkładki piankowe(2 i 4mm), które ponoć pozwalają dopasować do indywidualnego kształtu głowy- stosował to ktoś i czy to coś daje ?? Nie chce tego rozpakowywać na razie w razie gdybym musiał zwrócić/sprzedać kask |
Cytat:
|
Dobra druga przymiarka już w kominiarce...i niestety jest gorzej, kominiara się ściąga przy nakładaniu, samo nakladanie jest męczarnią a po nałożeniu cisnie mnie najbardziel w policzki- wygladam troche jak chomik w nim;
nie wyobrażam sobie jazdy w upale np na dłuższą mete w tak cisnacym kasku. P.S. jest formularz zwrotu na odwrocie faktury wiec można odesłać z PL na swój koszt (z kliku krajów europy zachodnie mozna DHL-em odesłać bezpłatnie) |
Mam w tym samym rozmiarze Schubertha e1 i nexxa. Schubert jest bardziej dopasowany, nexx luźniejszy, hula w nim wiatr. Zakładłem w upały bo było przewiewniej. Wszystko zależy od kształtu głowy. :)
|
KAŻDY kask trzeba przymierzyć. Jak kupowałem szczękowca to schubert mi w ogóle nie pasował do łba, za to shoei idealnie, a mojej babinie odwrotnie... tak że każdy musi dobrać kask na swój łep, bo co z tego że będzie cichy i dobrze wykonany jak będzie niewygodny...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25. |