![]() |
Czwórka coś więcej pali od 07. Mój styl jazdy jest chyba daleki od ekonomicznego, z tego co mówią, ale jak widać da się mieć dobrze wyregulowany motór ;) Czysty filtr, czyste gaźniki, właściwe synchro, czyste i luźne zaciski ham., czyste i nasmarowane linki oraz jak najdłuższy czas unikania dotykania podłoża przez obydwa koła ;) (jako redukcja oporów toczenia ;))
|
Ta sama trasa co Misza, RD07 46z z tyłu, asfalt, sporo łagodniejszy styl jazdy i do 120 km/h wzięła 5,7l/100, pogoniona po górkach coś koło 6,5 l/100 pół na pół z albańskim olejem prima sort good oil :D
|
Spalanie: 5,47 L/100km - posta napisałem właśnie dlatego, że to mój niezamierzony rekord:)) jechałem po prostu z bratem, który po remoncie silnika suzuki gr650 nie chce przez jakiś czas ostrzej cisnąć - normalnie moja RD04 pali 6,2 L (miasto 100% lub trasa 120-130 km/h).
|
U mnie po synchro gaźników trasa przez słowacje wokół tart, Zakopane, Bukowina, z babą na pokładzie. Jazda średnio dynamiczna spalanie 6,2. Z tym że 47z na tyle co do jazdy w dwie osoby jest super, za to solo po asfalcie trochę męczące.
|
Ma jeździć ma palić!!! A rekordy to sobie na hamowniach pobijać!
|
A moja po wymianie gazników nie przestaje mnie zadziwiac srednio Pali 5,3 l a ostatnio zeszła do 4,8 tempo emerycki, ale mina kumpla na trampku 650 bezcenna :), w offie jak prubowałem nadąrzyc za 950 I hp2 to spaliła 5,8l I jak tu nie kochac afri :)
|
masz zdłąwioną na 30 koni?:D
|
No własnie ze nie, chlopaki na ktmach pytali co jest dłubnięte przy silniku bo za bardzo nie mogli mnie zgubić :), Ja się smialem że to polski wydech jest taki zajebisty, a tak na serio to sam jestem zaskoczony tym spalaniem, bo na starych gaziorach to ponizej 6l nie schodziła.
|
Mnie w 07a też udało się uzyskać spalanie 4,75 l/100 km. A lekkiej ręki nie mam i Arrowa lubię posłuchać.
Po 04 to istotna odmiana. ;) |
Ja bym sie tak niskim spalaniem nie cieszyl bo istnieje bardzo duza prawdopodobnosc ze mieszanka paliwowo-powietrzna jest zbyt uboga, a co za tym idzie glowica dostaje znaczaqco po dupie w skutek zbyt wysokiej temperatury spali.
Pozdro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:18. |