![]() |
|
Jak czesto musicie naciagac lancuch?
Ja jestem przyzwyczajony z XTka, ze nigdy ani razu go nie naciagam w ciagu calego jego zywota ;-) Po prostu po 20k km wedrowal na smietnik i tyle. |
Cytat:
|
Kornik zamontrował mi wczoraj do mojej NAT Matjasowego Motooilera. Pierwsze testy już w przyszłym tyg. Ciekawy jestem jak to będzie jak nie trzeba będzie yebać się z łańcuchem na wyjeździe.
|
Ja mam smarowidlo Kobrra Nemo 2 i narazie jestem zadowolony. Raczki czyste mam ;-) A do tej pory zawsze sie z tym pitolilem na wyjazdach. Ale jak ktos nie robi tras po kilka(nascie) tysiecy km, to trudno mu zrozumiec, po co komu takie rzeczy ;-)
Mam tylko taka skromna nadzieje, ze przy moim trybie jazdy wystarczy naciagac lancuch przy okazji wymiany opon. Bo ja tam zaraz jeszcze cos popsuje ;-) |
Cytat:
|
z łańcuchem tak jak z olejem, większość wymienia za często.
I rynek motoryzacyjny się kręci :Thumbs_Up: A po ilu tysiacach wymieniacie kask? :D |
Miałem w RD07 olejarkę przez 2 łańcuchy. Przez dwa kolejnie nie miałem, bo sie zepsuła i wywaliłem. Psikam sprajem od czasu do czasu, albo jak skrzypi, zarudzieje albo zacznie błyszczeć jak psu jajka.
Żadnej zauważalnej różnicy - łańcuch robił pod 40 kkm, w tym czasie 2-3 zdawcze i 1 lub 2 tylne. Teraz na NAT mam oryginał, była jedna korekta i wymiana zdawczej (na mniejszą...). Wytrzyma drugie 20 kkm jak nic. Zawracanie dupy. |
Po 23000 łańcuch w 1/3 bliższej zielonego pola. Przez ten czas naciagnalem raz może o pół jednej podziałki, o 1 podziałke był już za mocno naciągnięty. Stosuję nemo2 1/4 obrotu raz na pińcset km, starczy aż nadto. Przy takim stosowaniu jest o wiele bardziej czysty niż ze sprajem.
Zębatki niezużyte. |
Cytat:
Robiłem tak samo, smarowanie "od wielkiego dzwona" po dużym deszczu itp. Łańcuch nasmarowany jest od wewnątrz, wystarczy. Na zewnątrz ma być suchy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:34. |