Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Parę pytań przed zakupem nowej Afryki (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29736)

Novy 26.07.2017 20:33

Cytat:

Napisał tomajkAT (Post 541342)
Było kupić DCT i po problemie :D

:Thumbs_Up: :smoking: :hehehe:

wolly 26.07.2017 22:52

Cytat:

Napisał Novy (Post 541261)
Popełniłeś podstawowy błąd! :vis: :dizzy: :haha2:

Przepraszam za urażoną dumę posiadaczy nowych sprzętów:bow:, napisałem swoje odczucia. Jeżeli to ma działać jak na asfalcie to nie chciałem ryzykować w najlepszym razie 8 stówek z kaucji za szybę . Cieszę ze ze jesteście zadowoleni z NAT oby wam służyły jak najlepiej i przynosiły radość z każdym kilometrem .Nie przemówiła do mnie NAT no cóż to nie PRC ze wszyscy są jednakowi , wiedziałem ze tak będzie

p.s.
jak ktoś nie umie pływać to mówi ze woda za rzadka :mur: , a to mnie tak naszło do tych opon i 20km . Nie wkleję traka bo mnie ekolodzy za jadę po zielonym zlinczują .:vis:

tomajkAT 26.07.2017 23:03

Nie, to nie tak. Jak GÓWNO nie umie pływać to twierdzi, że woda jest za rzadka. To jest prawidłowy tekst przysłowia.
Jak boli kwota OC, czy tam innych takich drobiazgów, to trzeba poczekać tak z 10 latek, będzie taniej. Chociaż nie wiadomo, może mistrzu Honda coś innego wymyśli i NAT stanie się "cukiereczkiem" za grube $$$$

Novy 27.07.2017 07:23

Cytat:

Napisał wolly (Post 541399)
Przepraszam za urażoną dumę posiadaczy nowych sprzętów:bow:, napisałem swoje odczucia.

Nie chodzi o urażoną dumę posiadaczy nowych sprzętów. Mnie nauczono, żeby przed użyciem czegokolwiek przeczytać INSTRUKCJĘ OBSŁUGI albo przynajmniej zaciągnąć info z netu, a jest tego hoho!
Pokrótce - przycisk G, np. z niemieckiego Gelände, znaczy Teren. Należy użyć tego trybu, skrzynia zaczyna zupełnie inaczej pracować właśnie w związku z jazdą w terenie. Jest mniejszy uślizg sprzęgła, dłużej trzyma na niskich biegach itd.

consigliero 27.07.2017 08:24

Cytat:

Napisał Novy (Post 541413)
Nie chodzi o urażoną dumę posiadaczy nowych sprzętów. Mnie nauczono, żeby przed użyciem czegokolwiek przeczytać INSTRUKCJĘ OBSŁUGI albo przynajmniej zaciągnąć info z netu, a jest tego hoho!

Pokrótce - przycisk G, np. z niemieckiego Gelände, znaczy Teren. Należy użyć tego trybu, skrzynia zaczyna zupełnie inaczej pracować właśnie w związku z jazdą w terenie. Jest mniejszy uślizg sprzęgła, dłużej trzyma na niskich biegach itd.

Znaczy , dlaczego z niemieckiego nazwano ten przycisk?

Novy 27.07.2017 08:36

Cytat:

Napisał consigliero (Post 541417)
Znaczy , dlaczego z niemieckiego nazwano ten przycisk?

Z angielskiego jest Ground, więc pewnie tylko tak się złożyło i pokryło z niemieckim.

Emek 27.07.2017 08:44

G-gelande-ground-gleba :D

wolly 27.07.2017 09:39

Cytat:

Napisał Novy (Post 541413)

to na zjeździe dodaj trochę gazu i zobaczysz co to magia zrobi zmieni czy nie ,czy dalej będziesz hamował silnikiem mówimy o magicznym G uaktywnionym. A co do wiedzy nie mierz wszystkich swoja miarką . Życzę jeszcze raz wszystkiego dobroge. Jednym pasuje skuterowa jazda mnie nie, napisałem nie przemówiła do mnie ta technika przepraszam jeszcze raz ortodoksów :mur:

radiolog 27.07.2017 09:40

Ciekawe czy przycisk G też się resetuje przy wyłączeniu zapłonu, bo jak tak to jeden więcej przycisk do obsługi w offie po ABS i kontroli trakcji

wolly 27.07.2017 09:43

Cytat:

Napisał tomajkAT (Post 541404)
Nie, to nie tak. Jak GÓWNO nie umie pływać to twierdzi, że woda jest za rzadka. To jest prawidłowy tekst przysłowia.
Jak boli kwota OC, czy tam innych takich drobiazgów, to trzeba poczekać tak z 10 latek, będzie taniej. Chociaż nie wiadomo, może mistrzu Honda coś innego wymyśli i NAT stanie się "cukiereczkiem" za grube $$$$

Ja taki zamożny nie jestem , ale chętnie poczytam relacje kolegi z jakiegoś ciekawego wyjazdu ADV :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:47.