![]() |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 106140 https://images89.fotosik.pl/492/908b412f0f89f349med.jpg |
Cytat:
Cytat:
|
Kup kartusz i palnik. Może być z Alli ale czasu mało. Jak na miejscu to MSR Pocket Rocket robi robotę. Zwróć uwagę na to aby kartusz miał gwint a nie na clicka bo wtedy inny palnik potrzebujesz.
|
W sumie na gazie to pewnie będziecie sobie tylko pewnie kawę i herbatę robić z rana. Ja mam malutki palnik z adapterem na zwykle tanie kartusze. Lekkie i mało miejsca zajmuje. Pewnie i tak opędzicie żarcie ogniskami. Drewna dostatek, to nie stepy Akermanu. Wyjazd zweryfikuje twoje potrzeby najlepiej.
Szerokiej drogi. |
Cytat:
Ale ja może inny jestem. :D |
Z bagazem podobno doskonala metoda jest zebrac to co jest wylacznie absolutnie niezbedne... i zdecydowac ktora polowe z tego zostawic :)
Ja tak jeszcze nie potrafie, ale twarde kufry zdecydowanie bym odpuscil. No chyba ze masz BMW, gieesy bez kufrow podobno nawet nie odpalają. |
Nieprawda. Odpalają tylko od razu wybierają w navi kurs do najbliższego Maca :).
|
1 Załącznik(ów)
Kuchenka jakakolwiek, ale najlepiej mała i nakręcana. Ja tam wolę zwykłą maszynkę a nie jakieś JetBoile bo mogę sobie na kuchence postawić ekspres do kawy itp. Z bagażem to polecam tak jak na poniższym obrazku. 40L w zupełności wystarczy. Do tego mały 18L plecak z camelbakiem.
I na te ogniska to bym sie nie nastawiał tak bardzo. Jak będzie mokro to się narobisz z odpaleniem i dym będzie widać z daleka. To nie sprzyja koczowniu na dziko gdzieś w lesie. Zawsze jest miło mieć ogień ale ja bym na nim tak bardzo nie polegał. Poza tym potem gary po gotowaniu na ognisku są całe w sadzy i brudzą wszystko. Ja tam wole na ognisku kiełbaskę, ale "garnkowe" rzeczy to już na gazie. |
Plecak w offie to zuo. Jak musze to wożę ale wolę rozwiązanie awaryjne do zrobienie zakupów.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |