Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Rozbita Crf 1000l ): (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31822)

Pawel_z_Jasla 30.05.2018 14:11

Salon Honda cały czas czeka na notatkę z Policji ale przepraszam o co kaman ?? Na jakiej podstawie Pan Honda ma dostać tą notatkę ?? jest ubezpieczycielem czy właścicielem pojazdu ?? Piszę nie dlatego żeby namieszać lecz aby przypadkiem przestrzec przed jakimś przedłużaniem sprawy i zasłanianiem się nie dostarczeniem owej notatki. Na podstawie ustawy o działalności ubezpieczeniowej informację "o stanie sprawy" dostaje zakład ubezpieczeniowy a na podstawie prawa o ruchu drogowym czy kodeksu postępowania administracyjnego uczestnik lub właściciel pojazdu biorącego udział w zdarzeniu ale nie notatkę tylko info w formie zaświadczenia i to jak se uprzednio 17 zyla opłaci. Może jest coś czego nie wiem i będę się swej niewiedzy wtedy wstydził ale żeby Pan Honda jako taki chciał notatkę z Policji to nie bardzo wiem na jakiej podstawie i do czego mu ona potrzebna - sooorrry jeśli czegoś w temacie nie doczytałem co zagadnienie by wyjaśniało i tylko namieszałem ale może coś ci makaron na uszy nawijają - dopytaj co by do jesieni nie czekać.

Ozzz 30.05.2018 15:53

Jak wyżej. Ubezpieczyciel wysyła zapytanie do jednostki policji i prowadzący sprawę odpisuje podając okoliczności zdarzenia wraz ze wszystkimi danymi uczestników.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jac 30.05.2018 16:17

Myślę, że Pan Honda, a dokładnie warsztat przy dystrybutorze występuje w roli likwidatora szkody. Aby ją jednak zaczął likwidować, a w szczególności mieć pewność kto jest odpowiedzialny za zdarzenie i czy ZU wypłaci mu poniesiony koszt naprawy, prosi o taką notkę z policji. Czego zresztą jak znam życie, to wymaganie wynika z narzuconych mu przez ZU procedur likwidacyjnych.

Jac

HarryLey4x4 30.05.2018 16:37

Mysle, ze jak podpisales w salonie hondy jako warsztacie naprawczym ,upowaznienie do zalatwiania spraw przed Ubezpieczalnią, to sformułowanie ,ze Pan Honda czeka na pisemko z Polixji, jest skrotem myslowym ,a chodzi o to ,ze ubezpieczalnia czeka na pismo z policji.
Pytanie po prostu z jakiej polisy bedzie to realizowane.

HarryLey4x4 30.05.2018 16:43

U mnie po ogledzinach pierwszych i zaczynaja rozbierac złomka. Zobaczymy co sie okaze po rozbiorce

Birtka 31.05.2018 12:38

Harry wrzuć zdjęcia jak masz rozbitej. A kiedy dzwona dokladnie mialeś. u mnie w poniedziałek miną 4 tygodnie od kiedy koń w serwisie.

Birtka 31.05.2018 12:42

Cytat:

Napisał Jac (Post 584199)
Myślę, że Pan Honda, a dokładnie warsztat przy dystrybutorze występuje w roli likwidatora szkody. Aby ją jednak zaczął likwidować, a w szczególności mieć pewność kto jest odpowiedzialny za zdarzenie i czy ZU wypłaci mu poniesiony koszt naprawy, prosi o taką notkę z policji. Czego zresztą jak znam życie, to wymaganie wynika z narzuconych mu przez ZU procedur likwidacyjnych.

Jac

Dokładnie tak jest. A okazało się. ze Pzu wysłało prośbę o notkę z Policji na zły adres. i Po dwóch tygodniach na nowo musieli tę prośbę wysyłać Dlatego być może to tak długo trwa.

Birtka 31.05.2018 12:44

Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 584200)
Mysle, ze jak podpisales w salonie hondy jako warsztacie naprawczym ,upowaznienie do zalatwiania spraw przed Ubezpieczalnią, to sformułowanie ,ze Pan Honda czeka na pisemko z Polixji, jest skrotem myslowym ,a chodzi o to ,ze ubezpieczalnia czeka na pismo z policji.
Pytanie po prostu z jakiej polisy bedzie to realizowane.

Tak. Fakt. Użylem skrutu myśliwego. Aczkolwiek Pan w Hondzie powiedział doslownie że cały czas nie ma notatki z Policji dlatego nie mogą zacząć.

HarryLey4x4 05.06.2018 22:40

Kilka dni po pierwszych ogledzinach i dzis mam kase na koncie. Niestety to nie wszystko , wiec PZU musi spodziewac sie dalszych roszczen

Birtka 06.06.2018 02:09

Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 584949)
Kilka dni po pierwszych ogledzinach i dzis mam kase na koncie. Niestety to nie wszystko , wiec PZU musi spodziewac sie dalszych roszczen

Cześć! Wybrałeś wariant gotówkowy? I gdzie naprawiasz? Co Ci wyszło po pierwszych oględzinach?. Ciekawe jak rama i przód. U mnie sprawa dalej stoi. Honda dostała w prawdzie zielone światło od Pzu ale koń dalej nie ruszony.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:06.