![]() |
Tak Bazargan. Wracam 8-9 maja.
Test PCR chyba najlepiej w Turcji. Rozkminiam to właśnie... Masz może jakieś info na temat miejsca gdzie zrobić pcr (wynik po ang) i cen testu w Turcji? Cytat:
Jego odpowiedź była że granicę lądowe są zamknięte. INFO z przed 1.5 miesiąca.... zobaczymy... dam znać czy odbiłem się czy wjechałem :-) Do wyjazdu 12 dni... dziś się spakowałem. Czekam na CPD. |
:Thumbs_Up:
Ambasady chyba ostatnie dostają zaktualizowane informacje tego typu. To nie jest dobre źródło wiedzy dotyczącej otwartych czy zamkniętych granic. Lądowe granice z Turcją są otwarte dla ruchu turystycznego. Czytałem na eFBe kilka informacji o tym z pierwszej ręki. Mam też potwierdzenie od wspominanego Hosseina. Przejeżdżają samochody i motocykle :) Jeszcze jedno. Ubiegając się o wizę, od niedawna można dostać taką nie na 30, a na 45 dni (jeśli to nie jakieś przedwczesne, primaaprilisowe łgarstwo :D ) https://www.tappersia.com/iran-touri...A_zk0SevvVp8Dg CF |
45 dni... 1,5 miesiąca... w moim przypadku to chyba na emeryturze :-)... obecnie muszę się zadowolić 24 dni... Dobre wieści. Dzięki.
|
Cytat:
Jeszcze się tym nie zajmowałam, wiec za bardzo nie pomogę. Czytałam na jakiś stronach UK, że dla przylatujących do Iranu wymagany jest tylko certyfikat szczepienia. No ale z przejściami lądowymi może być inaczej. My wyjeżdżamy dopiero 15.05 i trochę liczę na to, że do tego czasu restrykcje się poluzują. Nie ukrywam, że będę czekać z wypiekami na twarzy, na info po Twoim powrocie. |
Dobre wieści, jeśli to prawda. Chociaż na granice, akurat takie informacje trafiają oficjalnie z opóźnieniem. Z tego co rozumiem język translatorski, nie są już potrzebne testy. CF https://www.adventureiran.com/iran-e...p66SB7ZircPw04 |
Super informacja.... ja wciąż czekam na karnet.
Kiedy się wybierasz? |
Wybieram się 1 kwietnia. Tak, nie pomyliłem się :D Dziś powinienem być pierwszy dzień w Iranie. Ciągle coś mnie zatrzymuje. Może w najbliższą sobotę w końcu się ruszę. Przeszkody, przeszkody, przeszkody :cool: CF |
No to słabo... ja jadę w piątek 15-stego po pracy.
Nocleg w okolicach Gorlic i w sobotę jazda dalej. No i mam już CPD. Odebrałem osobiście w raz z instrukcjami :) |
Cytat:
CeloFan ... daj znać please gdy przekroczysz granicę .. co z PCR....bo chyba jedziesz przede mną. Chodzi o to czy wymagają czy nie. Jeśli się tak zdarzy, że ja będę pierwszy to też dam znać. |
Będziesz pierwszy :) Nawet nie wyjechałem za granicę PL. Muszę znaleźć inny silnik do obeliskA :cool: CF |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:11. |