![]() |
Opis Xt 600 masz też w dziale moje motocykle
Yelop opisuje swoją gadzine. Filtr powietrza K@N przyspiesza znacznie Zużycie tłok - cylinder. Nie nadaje się do enduro Taki filtr powietrza ma motocykl z Twojego linku |
K&N niby krąży taka opinia a jak pytałem mechanika or... to mówił żeby zostawić i absolutnie nic nie mówił o większym zużyciu. Mój tłok oraz cylinder były w dobrym stanie podczas remontu.
|
Pytanie mam takie:
Tabliczkę znamionową mamontowano w kilku miejscach? Właśnie wróciłem ze stacji diagnostycznej z negatywem... Bo jej nie znalazł diagnosta:dizzy:. Numer wybity na ramie po prawej stronie główki jest ok. Po lewej mam naklejkę , certyfikatem do wydechu: 85db przy 3250 rpm. I numer Yamaha 3aj 14711 Tabliczka znamionowa to to nie jest. Gdzie zatem jeszcze poza główką ramy szukać? Przyznam że nie zwróciłem uwagi jak Moto miałem porozkręcane Ewentualnie gdzie zamówić nową? W ASO? |
A diagnosta nie powiedział co robić gdy nie ma tabliczki?
Kiedyś, w samochodzie, zgubiłem lub zaginęła w serwisie i na stacji podstawowej dali negatywa i odesłali na dorobienie do stacji okręgowej - na okręgowej mi dorobiono legalnie za opłatą. Przedzwoń na stację to powinni powiedzieć co robić. Pewnie można też samemu dorobić - jakby co to wyślę fotki. Co do tabliczki to raczej łatwo znaleźć - szukaj gdzieś z przodu. W 34L jest tabliczka w formie naklejki srebrnej na ramie z przodu - zaraz za zderzakiem, w 1VJ jest w okolicy główki ramy, ale szukaj też w okolicy akumulatora na ramie - np. tt6e belgarda tam miała... jeżeli jest to znajdziesz. |
W ASO zamówisz.
Można też z twoim zaświadczeniem jechać do wydziału komunikacji, wypełniasz wniosek o wydanie tabliczki zastępczej, poginasz na OKRĘGOWĄ stację kontroli pojazdów - tam ci wydają taką tabliczkę. http://bip.poznan.pl/bip/sprawy/zgod...mionowej,1754/ |
Dzięki za podpowiedzi.
Niestety, po zdjęciu zbiornika i boczków nie znalazłem nawet śladu. Możliwe że zdarta bo ramę mam malowaną. Pozostaje wykonanie duplikatu. |
https://allegro.pl/listing?string=ta...n-aut-1-1-1017
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
Klasa. Piękne foty.
|
Świetne co to za tryb?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:45. |