![]() |
178 cm, nat standard, jeździłem na obniżonym - już sobie przestawiłem na wyższe położenie siedzenia. Ciągle dotykam stopą, a wygodniej w nogach i kierownica 2cm niżej. Obniżać siedzenie będę tylko na jazdę we dwoje.
|
Decyzja w sumie zapadla, na razie bez zadnych wplat a tu nagle.... nowa tenera :drif:
Motocykl lzejszy o prawie 30 kg od afryki, wyglada na duzo zwinniejszy, zwawszy, ale tez wysoki, siodlo 880 mm, za to dyche tanszy. No i dostawa dopiero druga polowa 2019. I co teraz ?? :vis: |
Czekać
|
No chyba zeby rzeczywiscie kupic na teraz "grzmota" do objezdzania i dojezdzania, do czasu az sie T7 w koncu pojawi. Ale to by znaczylo rozwod z NAT jeszcze przed rzeczywistymi zaslubinami. Z drugiej strony 30 kg wagi, jak dla poczatkujacego, to bardzo duza roznica.
|
Przepaść i to nie jest 30 kg. Nie wiem co trzeba dołożyć do T7 ale wiem ile mam dołożone do NAT. To moto to lekko waży 250 kg (a sądzę że więcej) a nie te papierowe 232 kg. Chyba Mada ważył swoją to wie najlepiej.
|
Finalnie i tak wyjdzie 25kg różnicy.
|
Ja pamietam jak kilka lat temu miałem podobny dylemat i ktoś mi wtedy napisał, że i tak zrobię po swojemu i nie posłucham wszelkich głosów rozsądku. Tak też się stało i kupiłem tenerkę, bo najbardziej mi się podobała. Każdy ma inną sytuacje i możliwości, a do eksploatacji i celów każde z tych moto się nada się z nadmiarem. Raczej lepiej już planować wolny czas, kasę i trasę na jakiś trip :)
Jeden z moich ulubionych youtuberow, pewnie ten link jest doskonale znany z recenzja afry, bo jakiś czas mniej śledzę forum. https://youtu.be/oDJc-4E19KM |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:16. |