![]() |
Zrobiłem też u siebie tubeless (dzięki Galar za odstąpienie taśmy :) ) i przejechałem Rumunię 50/50 a we wrześniu EnduroRally 24 i "system" działa :Thumbs_Up:
|
Ja się właśnie przymierzam do zrobienia tyłu. Nie będę robił taśma tylko ruskim sposoben uszczelnię środek na klej do szyb samochodowych. Zawory już kupione więc może w weekend się zabiorę. Koszt operacji to ok 30 ziko (zawór + uszczelniacz).
|
Cytat:
Ja tak zrobiłem trzy lata temu jak jeszcze nie wiedziałem o istnieniu tego 3M. Mi puściło powietrze po paru dniach a lakier z felgi był praktycznie ściągnięty drucianką, żeby lepiej trzymało. |
Puściło bokami czy zaworem? W tym roku spotkałem kolesia co na tym patencie ma zrobione kilkadziesiąt tysi i działa. W poprzednim moto też miał i nie zgłaszał uwag. jaki zawór wstawiałeś?
|
Puścił klej od obręczy.
Zawór to chyba najpewniejsza rzecz w całej tej konstrukcji, bo skręcany z oringiem na maksa :) Ja kupiłem pierwszy lepszy, kątowy w Inter Carsie. Używam ich już parę lat, jeszcze wcześniej do supermoto. |
Czy ktoś z szanownego grona analizował czy można przełożyć obręcze kół od nowej ATAS i ewentualnie szprychy do NAT i takim sposobem zrobić sobie Tubeless ?
|
Cytat:
|
Oddzielmy technikę od ceny, ktora jak wiadomo jest względna :)
Jeśli da się przełożyć 1:1 koła bezdętkowe z ATAS 2020 do ATAS 18-19 to jest to kluczowa i bardzo dobra wiadomość, bo niezależnie od ceny oficjalnej w Hondzie wkrótce pojawią sie na ebayu i allegro koła z rozbitków. Czy ktoś (np Karol1989) mógłby udzielić autoryzowanej odpowiedzi? |
Panowie ,
Jakiego zaworu używacie do obręczy z taśmą 3M ? może ktoś podac ..? |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |