![]() |
Cytat:
|
Starałem się omijać szerokim łukiem ten temat.
Tak mieszacie, tak smęcicie, że moment powrotu do dzika nadejdzie najwyraźniej szybciej niż to planowałem :D Że nadejdzie, to było pewne, ale że tak szybko... Odczekam jeszcze kapkę, jak wytrzymam. Mirek, gratulacje solidnego zakupu i jedynej słusznej marki :D |
Pany - ja założyłem 45z z tyłu bo nie latam (i nie chcę) po autostradach powyżej 130 km/h (no chyba, że się zagapię a z Lochą to dosłownie "kwila":D )
Odpowietrzyłem a procedura jest taka: 1) stawiamy na centralce (jak ktoś ma) 2) zdejmujemy tylne koło 3) szykujemy coś do podłożenia pod przednie koło tak, aby było około 40-50 cm nad ziemią 4) odkręcamy prawy boczek 5) przechylamy moto do tyłu, nogą podkładamy to, co przygotowaliśmy w pkt.3 6) odkręcamy korek chłodnicy i zbiorniczka (u mnie nawet bez ruszenia wężami wyleciał bąbel powietrza tuż po odkręceniu korka) 7) dla pewności ruszamy wężami od chłodnicy 8) w razie potrzeby uzupełniamy płyny, w chłodnicy i zbiorniczku również :D 9) skręcamy wszystko do "kupy" i mamy po robocie (uzupełniamy płyny) :umowa::D U mnie zabieg pomógł w 100% (korki szczelne, płyn klarowny, nie ubywa, temperatura i termostat w normie, tzn. wentylator działa). Serwis u mnie w zimę ale nie wiem, czy zrobię sam czy oddam do serwisu... może sam pobawię się z olejem i filtrami, bo pozostałe płyny (płyn chłodniczy, wysprzęglik i hamulce są wymienione) - no i napęd muszę dokładnie sprawdzić bo od nowości jest i jakoś specjalnie nie wydaje się do wymiany na "już" ale chyba zrobię to od razu. Opon nie liczę, do pompy wody na razie nie zaglądam (18k km), zawory były kontrolowane z tego, co mówił poprzedni Właściciel :Thumbs_Up: Powiedzcie mi jeszcze czy filtr powietrza zmieniać na K&N? Bo ekonomicznie to najlepsza opcja (popie...ło KTMa z ceną zwykłych papierowych filtrów :mur:) a i słyszałem, że bardziej wtedy liniowo moc oddaje...Co Wy na to? @Żuku - dzięki :Thumbs_Up: a do wątku zaglądaj i liczę, że będziesz się udzielał jako człowiek w KTMach obeznany :Thumbs_Up::) |
Odpuść sobie kn jak latasz po szutrach bo może to się złe zakończyć dla silnika.
|
Szkoda dzika na kn
|
No tak myślałem, że podobnie z dzikami i K&N jak i innymi motórami - to połączenie nie jest najlepsze.
Dzięki ;) |
Sprawdź rottwailera. Montuja to do SM ale nie wiem jak się w Adv sprawdza.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
DZIK mirkoslawskiego czyli jak w końcu kupiłem KTM 990 😉
Ja mam papierowy filtr powietrza i dodatkowy wstępny filtr gąbkowy nasączany i po 4 tys km drugi raz czyszczę gąbkowy, a w papierowym zero piachu.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5e0747dae.jpg |
Cytat:
|
Ponawiam pytanie Mirka odnosnie filtra wstepnego
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |