Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Jaki namiot 2os. samonosny ??? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35725)

consigliero 11.09.2019 11:39

ILOŚĆ OSÓB2-3

WAGAwaga min: 3.00 kg, waga max: 3.55 kg.

min. = namiot ze stelażem
Waga max. = namiot z dodatkowym wyposażeniem, takim jak szpilki,
zestaw naprawczy, odciągi, opakowanie, instrukcja, gwarancja.

WYMIARY SYPIALNI156 cm x 223 cm

TROPIKpoliamid Rip-Stop 40D 240T, dwustronnie silikonowany, 3000 mm (57g/m2)

PODŁOGApoliamid Rip-Stop 50D 240T, dwustronnie silikonowany, 4000 mm (63g/m2)

STELAŻ I SZPILKIstelaż: alu 7001 T6, szpilki: alu

ILOŚĆ WEJŚĆ3

WYMIARY PO SPAKOWANIU18 cm x 47 cm

DOSTĘPNA KOLORYSTYKAczerwony

Baltoro Red line

ILOŚĆ OSÓB2

WAGAwaga min: 2.60 kg, waga max: 3.1 kg.

min. = namiot ze stelażem
Waga max. = namiot z dodatkowym wyposażeniem, takim jak szpilki,
zestaw naprawczy, odciągi, opakowanie, instrukcja, gwarancja.

WYMIARY SYPIALNI215 cm x 150 cm

TROPIKpoliamid Rip-Stop 40D 240T, dwustronnie silikonowany, 3000 mm (57g/m2)

PODŁOGApoliamid Rip-Stop 50D 240T, dwustronnie silikonowany, 4000 mm (63g/m2)

STELAŻ I SZPILKIstelaż: alu 7001 T6, szpilki: alu

ILOŚĆ WEJŚĆ3

WYMIARY PO SPAKOWANIU17 cm x 47 cm

DOSTĘPNA KOLORYSTYKAczerwony

Emek 11.09.2019 11:44

Gdzie byś nie zajrzał to inne dane :D.

consigliero 11.09.2019 11:48

No ale producent chyba wie co produkuje
https://namioty.marabut.com/namioty,...sobowy,63.html

Navaja 11.09.2019 14:12

Cytat:

Napisał sebastian_j (Post 650866)
Jaka rzeczywista długość tego Arco po spakowaniu?

Marabut Arco
Spakowany w pokrowiec, bez rurek stelaża ma długość 46 cm.
Pokrowiec jest zwijany od góry, z klamrą tak więc sam namiot bedzie miał zwiniety jakieś 44 cm. Pewnie można by i zejść mniej ale wtedy zwiększy się na średnicy i nie wejdzie do worka.
Ja woże odzielnie szmatę i oddzielnie rurki stelaża. Wszystko mieści się na jedną stronę Ex-owego rogala 40 l. Kufry to zło. ;)

Ypsi 11.09.2019 20:03

Normalny przedsionek, wysokość 130cm, samonośny, stelaż alu 8,5mm, tropik 7000, podłoga 11000.
Waga ponad 4 kg to minus, ale na motor już mniejszy, 4 pałąki i ogólnie spory, więc nie ma się co dziwić, że tyle waży. Po spakowaniu 50x20. Można rozkładać i składać z podwieszoną sypialnią, więc chwila moment :)
Firma Czeska, ich namioty mają dobre opinie na NGT, czy forum outdoor, a ja im wierzę :)

Poncki 12.09.2019 10:32

Jeśli ktoś szuka czegoś tańszego to mogę polecić:
Niestety filmik dostępny tylko na fejsie o ile mi wiadomo.

https://www.facebook.com/zyciebezadr...7299438269297/

To jest stronka mojego kumpla, który dwa lata jeździł na stopa po amerykach.
Namiot był kupiony na ALI i gość jest z niego bardzo zadowolony.
Żeby było jasne, ta firma nie jest jego sponsorem.
Namiot jest dość popularny na forach autostopowiczów.

Namiot widziałem, spałem w nim i nawet uczestniczyłem w nagrywaniu tego filmiku :)

Emek 12.09.2019 10:43

Zaden namiot ze stelażem wewnętrznym nie spełnia wymagań zainteresowanego. Tym bardziej że w warunkach skandynawskich to lubi jebnąć deszczem.
Cytat:

Sypialnia nie moknie podczas rozbija w deszczu.
Jedynie stelaż zewnętrzny będzie spełniał założenia.

matjas 12.09.2019 10:56

zaglądam tutaj i się nie odzywam specjalnie ale byłem wczoraj w deca i stoi namiot za 165zet - sypialnię podwiesza się od spodu, biały więc się nie nagrzewa, w środku ciemno jak w D. NIE MA przedsionka co jest sporą wadą ale ma dwa wejścia.
gdybym szukał czegoś na moto dla jednej osoby + szpej to byłby mój wybór bo... jestem w środku matjasa szkotem trochę i jeśli wziąć pod uwagę, że śpię w takim tanim namiocie po 1.5 tygodnia na rok to są to dobrze wydane pieniądze a taki namiocik styknie spokojnie na parę lat przy takim użytkowaniu.
zaznaczam - nie jestem turystą extremalnym, nie będę tego robijał w huraganie na płaskowyżu ani w śniegu po jaja.
podobnie jak 99% czytających ten wątek.
moje 0.02PLN.

m

Lis 12.09.2019 11:05

A ja w środku Lisa jestem poznaniakiem :D
Namiot zlotowy wiele lat temu kupiłem w Biedrze za 30-40zł :)

redrobo 12.09.2019 11:11

Cytat:

Napisał matjas (Post 650998)
zaglądam tutaj i się nie odzywam specjalnie ale byłem wczoraj w deca i stoi namiot za 165zet - sypialnię podwiesza się od spodu, biały więc się nie nagrzewa, w środku ciemno jak w D. NIE MA przedsionka co jest sporą wadą ale ma dwa wejścia.
gdybym szukał czegoś na moto dla jednej osoby + szpej to byłby mój wybór bo... jestem w środku matjasa szkotem trochę i jeśli wziąć pod uwagę, że śpię w takim tanim namiocie po 1.5 tygodnia na rok to są to dobrze wydane pieniądze a taki namiocik styknie spokojnie na parę lat przy takim użytkowaniu.
zaznaczam - nie jestem turystą extremalnym, nie będę tego robijał w huraganie na płaskowyżu ani w śniegu po jaja.
podobnie jak 99% czytających ten wątek.
moje 0.02PLN.

m

To pewnie piszesz o najprostszym modelu, mala dwojka, ktory zielony kosztuje 99pln. Wiekszosc podlasiakow je ma i to jest super opcja do ciorania na motku. Wrzucam go tez czasem do auta jak parasolke czy klapki bo moze sie przyda... Sypialnie faktycznie sie podwiesza ale trzyma ona wraz z podloga tyczki wiec tropik na samym koncu zakladasz... Na 2 dniowe biwaki spoko. Quick Hiker to jednak inna liga stabilnosci i wygody.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35.