Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Ducati Multistrada 1000DS (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35854)

Pirania 06.11.2019 10:23

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 657347)
Trial II rewelacja, każdy z kolegów który ją kupił nie może się nadziwić jak dobrze trzyma.
W nat lekko 20tyś tył zrobi.

Gdyby Ktoś szukał oddam komplet zdjęty z nowego 1290 za pół ceny.. Zrobiłem na nich z 1000 km i nie było chemii.. za bardzo asfaltowe jak dla mnie.

Emek 06.11.2019 10:23

Odezwę się Raf.

herni 12.11.2019 14:15

Cytat:

Napisał czaja (Post 657269)
Dawno, dawno temu jak zobaczyłem taką multistradę myślałem, że jest to najbrzydszy motocykl na świecie.
Podobnie było z LC8.
Minęło parę lat, w 990 jestem zakochany, a multistrady zaczęły się mocno podobać.
Nie tak dawno pooglądałem taką i stwierdziłem, że gdyby nie trochę za dużo sprzętów w domu to bym sobie kupił.
Wcale nie wygląda gorzej od dziobatej nowej czy 1290.

Załącznik 91620

ta czerwona z foto to wersja S na zawieszeniu Öhlins.

Pirania 12.11.2019 23:46

Cytat:

Napisał herni (Post 657968)
ta czerwona z foto to wersja S na zawieszeniu Öhlins.

Cyt: "Choćbyś byka postawił w najpiękniejszej stajni to nie zrobisz z Niego Mustanga..":haha2::haha2::haha2:

herni 18.11.2019 10:13

Cytat:

Napisał Pirania (Post 658023)
Cyt: "Choćbyś byka postawił w najpiękniejszej stajni to nie zrobisz z Niego Mustanga..":haha2::haha2::haha2:

Już na seryjnym zawieszeniu jest bardzo bardzo fajnie a wersja S na Öhlinsie to już w ogóle sieje postrach wśród sportów :D

herni 25.03.2020 17:24

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 655840)
Herni gratuluje.
Mam Multi 1100 S od 6 lat, jeżdżę z pasażerką, centralnym kufrem, na dłuższą wycieczkę zakładam sakwy boczne. Czyli jakieś 75 kg na plus. Po dwa kliki na dole i trzy na górze, dwa obroty pokrętłem naprężenia wstępnego sprężyny tylnego amora i uczucie jest jak bym jechał solo. Pasażerka nie narzeka na komfort, najdłuższa trasa jaką z nią zrobiłem to Roma > Catania. W IT jest powiedzenie “Ducati soldi buttati” *, ale wyrażają je przeważnie posiadacze bmw. Swoim przejechałem zaledwie 18 tys. od kiedy go mam, ale przed Multi było trochę motorków z Borgo Panigale i żadnych problemów, kwestia odpowiedniego serwisowania i nie kupowania zajechanych egzemplarzy. Zalety Multi to posiadanie motocykla o sportowym charakterze na sztywnej ramie, wygodną pozycją za sterem i precyzyjnym zawieszeniem, to im się w 100% udało.
* wyrzucone pieniądze.

Adagiio ,jak myślisz o sprzedaży swojej MTS to daj namiary foty itp. bo miałbym kupca.

Adagiio 25.03.2020 19:04

Nie myślałem nad sprzedażą, włożyłem trochę kasy w moto, rozrząd, opony, serwis przód/tył zawias, napęd, klocki, świece, filtry, olej. A z moimi przebiegami to wiele lat jazdy. Jest jeden motorek, który mnie jeszcze kręci Multi 1260 Enduro. Tylko że w obecnej sytuacji zero wydatków, bo nie wiem kiedy znów będę mógł pracować.

Adagiio 27.07.2020 18:53

2 Załącznik(ów)
Wymiana filtra powietrza jest upierdliwą czynnością w MTS, trza pruć wszystko i mieć sucho w baku żeby się nie gimnastykować przy montażu. Następnym razem przy serwisie zaworów, będę profilaktycznie wymieniał filtr, żeby nie rozkręcać do tego całego moto. Dziś pojechałem na pierwszą od kilku miesięcy przejażdżkę na okoliczne winkle, zapominam jeździć po szosie.

herni 27.07.2020 22:06

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 690786)
Wymiana filtra powietrza jest upierdliwą czynnością w MTS, trza pruć wszystko i mieć sucho w baku żeby się nie gimnastykować przy montażu. Następnym razem przy serwisie zaworów, będę profilaktycznie wymieniał filtr, żeby nie rozkręcać do tego całego moto. Dziś pojechałem na pierwszą od kilku miesięcy przejażdżkę na okoliczne winkle, zapominam jeździć po szosie.

Mnie na jesień czeka gruby serwis MTS:zawory,paski, filtr powietrza ,przepustnice itd...:mur:

Adagiio 28.07.2020 08:23

Ja robiłem wczoraj serwis, jedziemy za tydzień pojeździć po górkach w IT, w tym sezonie całe 480 km przejechałem. To straszne, nie sądziłem że przyjdą czasy, kiedy będę motorki w garażu omijał i wsiadał na rower :dizzy: .

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:50.