![]() |
Podos, mam hipoteze. u mnie siedzi mikuni, wyglada na nowa. jak w baku jest ponize 10 litrow, to przy jezdzie pod gorke zdycha. moze robi sie podcisnienie, i pompka nie daje rady? to mi sie zdarza tylko w upa (i wlasniebteraz, we wloszech)
|
Coś mi się to nie widzi. W Słoniu mam pompę M(n)ikuni i nie ma takich objawów. Sprawdzone to, bo aktualnie jestem w rejonie Dojczlandu, gdzie górki i pagórki, do tego mieszkam na super górce, może z 50-55stopni i nawet z 1 litrą w baku wjeżdża normalnie.:oldman: Największą jej boleścią jak tu pisali przedmówcy jest zapowietrzenie. Kiedyś po czyszczeniu gaźników i 2tygodniowej przerwie poszły niemal 2 akumulatory. Myślałem, że coś pieprzło dlatego nie odpala. Dopiero podałem dożylnie pod filtr i wtedy po trochu chorchając zaciągnęła Pb95 normalnie z baku. Przerażające to jest. Chociaż podczas jazdy na końcówce paliwa nie da się nie zauważyć, że wacha się kończy, bo wtedy moc silnika jest bliska mocy ETZ 150.
|
Cytat:
|
pompa od Tenery sprawdzona w temacie zapowietrzenia - braku paliwa.
upierdliwosci, jaj i porazki nie odnotowano. motocykl odpalil szybko i bez bólu |
Nigdy nie odpalam na otwartym gazie. Zawsze na ssaniu. Normalnie jak codzień odpala od pierwszego obrotu, jak coś się posra, to już jest nieprzyjemnie. Chociaż takie nieprzyjemności tylko z początku miałem, teraz już opracowane metody mam i już nie ma sraczki.
|
No to dawaj tutaj te sposoby.. Mikuni wciąż popularne, mimo krucjaty imć Podosa ;)
|
Z tym, że ja mam inną od tej, jaka poległa u Podosa. Wydaje mi się prostsza z widoku ogółem. Coś takiego: http://cgi.ebay.de/Cagiva-750-Elefan...item35a9f22065 . Co do sposobów, to nie są to jakieś super wymyślne cuda.
1. Przy pompie odłączam przewód łączący ją z gaźnikami. W jego miejsce wstawiam jakiś oddzielny i kieruje go do zbiorniczka(mam taki od mini ścigacza do synchro itd.). Przewód od gaźników podłączam pod zbiornik i dymam kilka razy, aż paliwa ze zbiorniczka przestanie ubywać. Wtedy niezależnie od niczego odpala od w ułamek sekundy, czekam aż pompa zacznie żygać paliwem do zbiorniczka, podłączam jak fabryka i jest świat. 2. Inny sposób to zdjęcie baku i samostart. Raz tylko tak robiłem to poszło mi 1/4 szpreja zanim ciągła na paliwie, ale to była kwestia tego, że startowała z pustych gaźników. Choć teraz mi się już to nie zdarza, to w razie jakiejś kupy sposób 1. jest niezawodny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy masz dobrze zaślepiony ten krótki przewód od trójnika (odstojnika) ?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:28. |