![]() |
To nie ma już opon na których można pojechać i wrócić ?
|
@krytek: nie obrażaj się ale forum to nie jest fejsunio. Tutaj jak zauważy Emek pewien poziom infantylizmu poznawczego nie jest mile widziany. Pewnie każdy z nas jest obecny na fejsie ale z pewnych powodów społecznych woli FAT :)
Co do śpiwora: pytanie elementarne - planujesz spać w namiocie w górach czy celujesz w kwatery ? Jeśli to drugie, to weź coś co zajmuje mało miejsca i daje komfort w graniach 5-0 stopni. Jeśli planujesz kimać w namiocie, to w nocy mogą być przymrozki. Wtedy fajnie mieć coś na -5 komfort. Co do opon: poleciałem kiedyś tą trasę (9 tys km) na szosowych oponach. Gruzja się zmienia, kładą asfalt, poprawiają drogi co sezon. Oprócz kilku miękkich odcinków (Ushguli > Lenteki) gdzie brakowało mi trakcji, wszędzie dało się przejechać . Pewnie takie Heidenau K60 spokojnie wystarczą na całą trasę - oczywiście jeśli nie lecisz na kacie 1290 pełnym slajdem od zakrętu do zakrętu :) |
Cytat:
Są, myśmy zrobili Polska-Tadżykistan-Polska na k60 ale jak to mówili w reklamie, jak coś jest do wszystkiego to ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d9f262a8c.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Dokładnie k60 tył i tkc80 przód. I moim zdaniem to świetny komplet na takie wyjazdy. Oprócz wyjazdu na wschód przejeździłam na nim jeszcze cały sezon w PL oraz dojazd na Bałkany. Tam zmieniłam na kostki ale spokojnie mogły jeszcze trochę pojeździć. Na suche warunki więcej nie trzeba :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Co do opon to juz plan jest , szmaciaki na dojazd a na miejscu kostki obowiazkowo, bo jak sie da to jezdzimy tez po miekkim a tam sie da ... :)
Spanie - plan tylko namiot :) Fizolof - masz fajne zdjecie ! - masz jakis album co by mozna poogladac ? pozdr |
Gruzja - 3 szybkie pytania
Cytat:
Albo tutaj: https://photos.app.goo.gl/7nTotjC3k7cWFi9w8 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Nie okresliles trasy, wiec trudno tez podpowiadac o oponach. Jak bedziesz spac tylko w namiocie, co wg mnie jest bardzo duzym bledem, to znaczy, zebedziesz obladowany. Bo namiot, spiwor,materac, pewnie tez sprzet do gotowania itp. Czyli.ostrego offu nie bedzie. Jak nie planujesz Vashlovani.na 3 dni, to.ja bym I namiot I opony kostki odradzal. W Gruzji jest na tyle duzo miejsc do spania, tyle dobrego zarcia, ze szkoda czasu I energi na spanie w namiocie I gotowanie samemu. Opony. Tak. Jak napisal Mikelos. Wszedzie robia asfalty. Ja 95 procent tras przejezdzam starym transitem. Kiedys zeby zrobic fajna objazdowke po Gruzji mozna bylo o kostkach myslec. Teraz przydadza sie tylko.w Vashlowani. Bo nawet dojazd do Omalo to tylko kamienie I szuter.W Gruzji bloto praktycznie nie wystepuje. Mowie oczywiscie o.jezdzie turystycznej na motocyklu |
Cześć Mirek, w czerwcu z Tatą chcemy polecieć na tydzień do Gruzji, wynająć motorki i pojeździć po górach. W zasadzie nic po za górami nas nie interesuje, może jeszcze to vaszlowani bo wtedy było, jak było i żeśmy nie dojechali. Stawiam flaszkę dobrej grappy za ułożenie takiej trasy, napisz na priv jakie masz tam dryndy i za ile, najbardziej pasowały by nam derzetki.
Pozdrawiania. |
Cytat:
|
Widze ze nie tylko my celujemy w czerwiec do Gruzji :) to fajnie ....
Spanie w namiocie jak dla mnie wygrywa....jeszcze :) - wolnosc i niezależność ... Tam dodatkowe pare kilo bagażu nie zaszkodzi. Fajnie oczywiście zjeść tam czy tu ale absolutnie to nie jest dla mnie aż tak ważne w tym przypadku - zostawiam takie rzeczy na wyjazdach z rodzina :) Pozatym ogarnięta i zagrana grupa, jesli chce to od pobudki do jazdy potrzebuje ok 1 godzinę na jedznene , spakowanie namiotów ...- tak u nas przynajmniej było na wyjeździe do Bośni Tak mamy plan odwiedzić Vashlovani - zdecydowanie tak :) ... mam nadzieje ze się uda . |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02. |