![]() |
Panowie ... zdecydowałem się na Motorex .. ale lepiej 10w50 czy 10w60 ... czy ktoś może doradzić i uargomentować... dzięki i Pozdrawiam...
ps.. Bell RAY SX5 ubywa u mnie w oczach.... |
A ja mam 2L pełnego syntetyka 3 estrowego 5W50 i tak qrde mysle czy jak mu doleje polsyntetyk 20W50 na koncowke do AFRi RD07A to bedzie ok .. czy musze dokupic flaszke 1L dodatkowo jeszcze tego fulla.
|
Oleje można mieszać ale wg tej samej klasy, czyli powinieneś kupić syntetyk 5W50 do motocykli obojętnej firmy. To teoria, w praktyce dolewałem np 200ml minerału do syntetyka w TA na trasie i nic się nie stało. Byłem w ciemnej dupie i wolałem jakikolwiek olej od niskiego stanu oleju.
Rób jak chcesz to Twoja królowa :D |
Ja podobni jak kolega wyżej mialem zalane polsyntetykiem 10w40 i aby dojechać do PL zakupilem 20w50 minerał aby wrócić dolałem 300 ml gdyż taki tylko był i co i nic się nie stało teraz mam zalane ful synt 10w 60 AGIP i jest ok.
|
Oleje są mieszalne miedzy sobą, Afryka to nie F1 ani nie F16 :at:
Natomiast słabo sie oleje mieszają z wodą :o ;) |
IPONE?? pierwsze słyszę:)
|
10W60 do afryki to trochę przerost formy nad treścią :)
10W50 jest już ponad osiągi afryki ;) A ja mam w sklepie 5L opakowania a cenie 4 litrowych i się nie chwale :p ;) |
Właśnie Rambo, ale mi nie napisałeś jakiej marki masz oleum.
Jeszcze pytanie dyletanta, czyli ile literów wchodzi do RD04? |
AT 750 od 2,6 do 2,8 litra
|
:bow::bow::bow: Dzięki Rambo
A i jeszcze jedno, przeczytałem cały temat i nie ma jednoznacznej lub dwuznacznej :) odpowiedzi jaki w końcu ma być ten olej. Nie chodzi mi o markę, ale o specyfikację. Sam nie wiem co poprzedni właściciel zalał, chyba półsyntetyk i teraz mam zagwozdkę co wlać. Pomożecie??? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:00. |