Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BMW (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=179)
-   -   BMW 800 GS - Motocykl który mnie prawie URZEKŁ.. PRAWIE... ;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=43852)

teddy-boy 14.02.2023 16:53

a z tymi cenami opon teraz to daj pan spokój...

Melon 14.02.2023 17:04

Cytat:

Napisał teddy-boy (Post 808407)
a z tymi cenami opon teraz to daj pan spokój...

Na oponie kupionej w listopadzie zaoszczędziłem 80plnów żałuję, że i tylnej nie kupiłem.

delirium 14.02.2023 17:18

Cytat:

Napisał Melon (Post 808410)
Na oponie kupionej w listopadzie zaoszczędziłem 80plnów żałuję, że i tylnej nie kupiłem.

ja kupilem w zeszłym roku na zapas opony do moich motorków ale jak pomyśle że i tak wszystkie zostawie na asfalcie to żal dupę ściska. :D

Dzieju 15.02.2023 07:37

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 808339)
Ja też tutaj zaglądam i zastanawiam się czy rzeczywiście niektórym tak bardzo zależy aby zniechęcić EX1 do zamieszczania tutaj recenzji?

Nikt nikogo nie zniechęca, ale ja np lubię fakty, pomiary a nie tylko opieranie się na emocjach i przypuszczeniach.
Jeśli dostępność opon 18" jest większa to jest to argument ale rzekome odczucia za tymi nawet 5% większego obwodu jakoś mnie nie przekonuje.
Nie chce mi się już mierzyć liczyć o ile zwiększy się potencjalna powierzchnia styku ale niech będzie dłuższa ok 5-6mm . Teoretyczna bo i każda opona ma nieco inne kształty i sztywność. Pomijam wiele innych czynników.
Tyle z mojej strony matematyki o różnicach 17" vs 18".

Zimny , i to jest trafna odpowiedź o rozmiarach :)
Albo się umi albo nie umi a te 5mm nic nie zmieni :)

ex1 23.02.2023 15:32

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 808464)
Nikt nikogo nie zniechęca, ale ja np lubię fakty, pomiary a nie tylko opieranie się na emocjach i przypuszczeniach.
Jeśli dostępność opon 18" jest większa to jest to argument ale rzekome odczucia za tymi nawet 5% większego obwodu jakoś mnie nie przekonuje.
Nie chce mi się już mierzyć liczyć o ile zwiększy się potencjalna powierzchnia styku ale niech będzie dłuższa ok 5-6mm . Teoretyczna bo i każda opona ma nieco inne kształty i sztywność. Pomijam wiele innych czynników.
Tyle z mojej strony matematyki o różnicach 17" vs 18".

Zimny , i to jest trafna odpowiedź o rozmiarach :)
Albo się umi albo nie umi a te 5mm nic nie zmieni :)

jeżeli dobrze Pamietam to 18 tka w 140 wychodzi z wysokością 80

ex1 23.02.2023 16:01

to co istotne.. a nie zostało powiedziane.. wiele opon 17 vs 18 zmienia układ kostek lub zmienia wielkość kostek lub odległości pomiędzy kostkami..

zasadniczo każdy kto miał doświadczenie z kołami różnej wielkości z tyłu napewno będzie wskazywał 18 jako lepsze rozwiązanie. jest to spokojnie odczuwalne .. wszędzie tam gdzie sypko czy błotnie

Dubel 23.02.2023 16:43

Cytat:

Napisał ex1 (Post 809489)
to co istotne.. a nie zostało powiedziane.. wiele opon 17 vs 18 zmienia układ kostek lub zmienia wielkość kostek lub odległości pomiędzy kostkami..

zasadniczo każdy kto miał doświadczenie z kołami różnej wielkości z tyłu napewno będzie wskazywał 18 jako lepsze rozwiązanie. jest to spokojnie odczuwalne .. wszędzie tam gdzie sypko czy błotnie

Noe przeglądasz, nie wytłumaczysz, szkoda zdrowia....

Dzieju 24.02.2023 06:17

EX1 , nie neguję, lubię fakty a nie tylko odczucia.
Dubel , jak zwykle jesteś zwolennikiem tylko jednej racji ( najczęściej swojej) nie przyjmując żadnej innej. Już się przyzwyczailiśmy.

Dubel 24.02.2023 07:49

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 809557)
EX1 , nie neguję, lubię fakty a nie tylko odczucia.
Dubel , jak zwykle jesteś zwolennikiem tylko jednej racji ( najczęściej swojej) nie przyjmując żadnej innej. Już się przyzwyczailiśmy.

Tak oczywiscie :Thumbs_Up: Mam niska tolerancje na idiotyzmy umieszczane tu czesto przez powtarzajacych sie osobnikow ;)

matjas 24.02.2023 23:31

Ale po co o tym piszesz.
Dlaczego nie możesz napisać po prostu o tym co TY myślisz tylko musisz komentować to co myślą inni?
Ta sama uwaga do innych użytkowników. To forum wymiany informacji a nie wzajemnego oceniania siebie - nigdy nie było inaczej.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36.