![]() |
a z tymi cenami opon teraz to daj pan spokój...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli dostępność opon 18" jest większa to jest to argument ale rzekome odczucia za tymi nawet 5% większego obwodu jakoś mnie nie przekonuje. Nie chce mi się już mierzyć liczyć o ile zwiększy się potencjalna powierzchnia styku ale niech będzie dłuższa ok 5-6mm . Teoretyczna bo i każda opona ma nieco inne kształty i sztywność. Pomijam wiele innych czynników. Tyle z mojej strony matematyki o różnicach 17" vs 18". Zimny , i to jest trafna odpowiedź o rozmiarach :) Albo się umi albo nie umi a te 5mm nic nie zmieni :) |
Cytat:
|
to co istotne.. a nie zostało powiedziane.. wiele opon 17 vs 18 zmienia układ kostek lub zmienia wielkość kostek lub odległości pomiędzy kostkami..
zasadniczo każdy kto miał doświadczenie z kołami różnej wielkości z tyłu napewno będzie wskazywał 18 jako lepsze rozwiązanie. jest to spokojnie odczuwalne .. wszędzie tam gdzie sypko czy błotnie |
Cytat:
|
EX1 , nie neguję, lubię fakty a nie tylko odczucia.
Dubel , jak zwykle jesteś zwolennikiem tylko jednej racji ( najczęściej swojej) nie przyjmując żadnej innej. Już się przyzwyczailiśmy. |
Cytat:
|
Ale po co o tym piszesz.
Dlaczego nie możesz napisać po prostu o tym co TY myślisz tylko musisz komentować to co myślą inni? Ta sama uwaga do innych użytkowników. To forum wymiany informacji a nie wzajemnego oceniania siebie - nigdy nie było inaczej. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36. |