![]() |
Kupiłeś nowe, czy używki?
|
ja mam i tylko raz uzylem Rcha Typchoon :) wyglada i namacalnie ma sie b.dobze, choc jak go kupilem to wygladal na b.duzy, ogolnie polecam.....
|
Rev'IT ma w swojej ofercie kurtkę i spodnie, podobno oddychające, podobno nieprzeciekające - ktoś ma opinię z pierwszej ręki?
https://sklep-revit.pl/product-pol-7...one-2-H2O.html |
Może nie z pierwszej ale z drugiej ze podobno dobre.
|
Używa ktoś oxford rain seal? Bo miałem cały kombinezon jednoczęściowy jakiś noname kupiony na szybko bo potrzebowałem. I w moim przypadku okazał się dwu-razowy. Za pierwszym razem spoko wytrzymał 300km w deszczu. Za drugim razem szwy w okolicach pasa puściły i tamtędy woda się lała w zasadzie w sposób ciągły.
I tak se pomyślałem o tym Oxfordzie , że może byłby ok?? |
Cytat:
|
Mam spodnie RainSeal Oxforda od roku. Skropiło mnie (tak do 10 km jazdy w mocnym deszczu) w nich słownie kilka razy, ostatnio w zeszły weekend. Nie przepuszczają, nie rozklejają się.
Ciężkiej próby - kilkaset km w ulewie jeszcze nie miały okazji przechodzić, więc trudno powiedzieć jak bardzo bojowe warunki to znosi. Póki co jestem zadowolony. |
tommi, wiem mój kumpel też uzywa podobnego zestawu i działa.
Skeeb a góry oxforda nie masz tylko gacie? |
Ja ostatnio zaopatrzyłem się w sztormiak RAFu, dwu częściowy. Wygląda naprawdę solidnie, ale jeszcze nie testowałem. Po pierwszych testach dam znać.
|
Cytat:
Jestem raczej chudy, spodnie rozm S są na długośc dobre, ale dość "bufiaste". Wbrew obawom nie przeszkadza mi to w jeździe, nie nadmuchują się, nie fruwają na wietrze. A dzięki szerokości łatwo wkłada się z butami oraz (podejrzewam) zmniejsza to efekt parowania w środku, bo jest jakaś cyrkluacja powietrza. Z drugiej strony ta ich obszernośc utrudnia chodzenie, nie nadają się do raczej do tego, aby po zejściu z moto gdzieś dalej pójśc albo wycierać się po krzokach - poprzecierają się lub o coś zaczepią. Nie miałem innego sztormiaka, więc też mi trudno porównać do konkurencji. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15. |