![]() |
Impreza jak zwykle udana.
Podziękowania dla Puszka i Mirmila za ogarnięcie tematu. My akurat nie mieliśmy nieprzyjemnych sytuacji z miejscowymi, poza spotkaniem Artura z ładą i potem przygody z policją ale to inna para kaloszy, głównie pozytywne reakcje miejscowej ludności. Zdjęcia ode mnie pod linkiem. Sporo tego jest ale tak wyszło ;) https://drive.google.com/drive/folde...UFhUzBTSHRWNDQ |
Hubert super foty :) Ja już szykuję się na wiosnę :D
|
Akrobacje niektórych kierowników przepiękne, szkoda ze oczu nie widać, pewnie miny były by jeszcze lepsze.
|
1 Załącznik(ów)
|
Świetne zdjęcia !
hulit1 a będzie filmik? |
Witam
Cytat:
Jedyna awantura to ta o której wspomniałem wcześniej. Ale jak mu przez łąkę przejechało w ciągu, powiedzmy 3 godzin, setka motocykli to miał podstawy by się ... zirytować. Zawsze powtarzam tisze jediesz, dalsze budiesz. Pozdrawiam rr |
Gleb było dużo, były i epickie....
....nagrana..... właściwie to kompilacja 2 motongów... trochę to wygląda jakbym kciuka miał ku górze, a to mocowanie navi leci...... ....generalnie "patrz pińdziesiąt groszy" |
hulit1 świetne, oddające klimat zdjęcia!
|
Hulit1 co za kamerą robiłeś zdjęcia? Świetne
wytapatalkowano |
Kamerka Eken H9R.
Większość to po prostu screeny z filmików. Część zdjęć to foty ze starego aparatu sony. Kamerka fajnie kręci ale bateria 'trzyma' godzinę, porażka. Miałem pięć na zmianę i w kółko zmieniałem w przerwach w jeździe. Irek Twoja figura najlepsza:brawo: Filmik może i powstanie. Wszystko zależy ile będę miał motywacji i natchnienia;) Ale to dopiero zimą może, teraz nie mam na to czasu. |
Wyjazd jak zwykle udany. Dzieki wielkie organizatorom. Pod tym względem jak zwykle integracja na poziomie, mimo małej grupy motków. Mimo chłodnej aury zabawa była świetna, żałujcie Ci którzy wymiękli i zrezygnowali jak zobaczyli prognozy przed wyjazdem ;)
Osobiście nigdy nie spotkały mnie nieprzyjemności ze strony lokersów. Mam za to wrażenie ze coraz częściej dochodzi do jakiś przypałów, nie wiem czy to kwestia przypadku? A moze mam zle wrażenie... Tym razem była połowa ekipy z wiosennej edycji. Moze warto przemyśleć zmianę przebiegu tras? Tak by mieszkacy nie przyzwyczajali sie do bydła systematycznie orającego im okolice. |
|
Ja pierdz...e.
Biker masz farta w niefarcie chlopie. |
Upsss... Szczęście w nieszczęściu
|
Jak byłem ostatnio a było to w wakacje na UA to nie spotkałem ze strony dorosłych Ukraińców, żadnych nieprzyjemnych sytuacji a wręcz odwrotnie.
Tylko grupa była zdecydowanie mniejsza i zachowywaliśmy duży spokój w wioskach, unikaliśmy pastwisk etc. a dzieci jak to dzieci jedne machały a inne rzucały kamieniami :) |
Świetna impreza.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyladowalem w podobnej dziurze :drif: Mieszkam w Irlandi i tutaj by sie dostalo strzala z soli w dupe jesli by sie wjechalo za czyjas dzilake, roznica jest tak ze wszedzies a ploty i bramki, i zanim by padl ten strzal z soli w dupe to najpierw by ktos grzecznie wytlumaczyl, ze nie powinno sie byc w tym miejscu a tabliczka by o tym informowala. Wlasnosc jest wlasnosc i jelsi to komus nie odpowiada to tam sie nie bede pokazywal i irytowal kogos. |
Cytat:
|
Tak właśnie miałem pisać, że Biker Tyś twardy chłop patrząc na wgnieciony bok w tym szewrolecie :D
|
Z mojej perspektywy, Integracja Ukraińska to także integracja z Ukraińcami. Bynajmniej nie mam na myśli nawalenia się wódą i tańców na stole :) Jadę tak, by nie przynosić wstydu - ani sobie ani reszcie Polaków. Nie zapier... po wsiach, jak mijam pieszych - zwalniam i kiwam głową na powitanie. Z 10 osób 9 odwzajemnia gest. W jakiejś wsi przy sklepie pomagaliśmy gościowy pchać starą ładę. Padał deszcz, byłem cały mokry ale pomogliśmy pchać. Bo tak trzeba. W knajpie zostawiam napiwki, w sklepie się uśmiecham i grzecznie dziękuję za zakuoy. Tylko w ten sposób można budować zaufanie i sympatie między ludźmi i tym samym między narodami.
Na rzeczoną zagrodzoną łączkę wpakowałem się wiosną, deska z gwoździami zmasakrowała mi dętkę, lokales darł się na nas i wygrażał pięścią. I wiecie co - wcale mu się nie dziwię. Gdyby obok mojego domu dwa razy do roku leciało stado motocykli, też byłbym wściekły. Teraz ominęliśmy ten punkt i był spokój. Obserwuje "dobrą zmianę" w polityce, widzę to "patriotyczne" pobudzenie wśród wielu osób, ale jest ono niczym inny niż prostackim nacjonalizmem. Jeśli mamy zbudować dobre relacje z sąsiadami to zacznijmy ich szanować i patrzeć w przyszłość a nie grzebać w smutnej przeszłości i zarzucać im nienawiść. Ave |
Mikelos masz 100% racji. Podpisuję się pod tym , nikt z nas nie jedzie tam szukać guza i nie chodzi o to aby wkurzać lokalesów.
|
Mikelos...:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
Między innymi dlatego wolę kameralnie 3-5 moto.. |
Pomimo kilku zgrzytów większość spotkań z tubylcami była bardzo miła. Mam dużo sympatii do Ukraińców mimo nieciekawej historii. W ciągu dwóch lat byłem 6 razy na Ukrainie i bardzo miło to wspominam. W ryj dostać można wszędzie jak się znajdzie w złym miejscu i czasie.
|
Udało mi się w końcu poskładać do końca krótki filmik z tej jakże świetnej imprezy.
https://youtu.be/nHYflcqWvO8 Oglądajcie, cieszcie się ;) |
Użyłeś tej samej muzyki na początku pod którą sama montuje filmik z innej wycieczki :-D
Film super :) wytapatalkowano |
"W knajpie zostawiam napiwki, " -- ja tez!!!!!!
|
Cajny film. Co to za kawałek z poczatku?
|
1 Załącznik(ów)
Mam pytanie odnośnie tego budynku przy Stoju. Nie było na wiosne za dużo czasu i nie sprawdziłem czy ten budynek jest otwarty czy zamknięty ?
To jest element jednostki radarowej. Widziałem jesienne fotki ludzi którzy spali nie w nim a przy nim. Ktoś z Was wchodził do środka? |
Tam nikt nie wchodzi bo budynek wciąż jest zaminowany!!! Powinna być tabliczka znaczy kilka przed budynkiem..
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:16. |