Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   IV Ukrainska Integracja 7-9 października 2016 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=27220)

hulit1 14.10.2016 11:41

Impreza jak zwykle udana.
Podziękowania dla Puszka i Mirmila za ogarnięcie tematu.

My akurat nie mieliśmy nieprzyjemnych sytuacji z miejscowymi, poza spotkaniem Artura z ładą i potem przygody z policją ale to inna para kaloszy, głównie pozytywne reakcje miejscowej ludności.

Zdjęcia ode mnie pod linkiem. Sporo tego jest ale tak wyszło ;)

https://drive.google.com/drive/folde...UFhUzBTSHRWNDQ

Songo 14.10.2016 12:13

Hubert super foty :) Ja już szykuję się na wiosnę :D

Kici 14.10.2016 12:23

Akrobacje niektórych kierowników przepiękne, szkoda ze oczu nie widać, pewnie miny były by jeszcze lepsze.

sluza 14.10.2016 12:31

1 Załącznik(ów)
no, niektóre foty mocne :haha2:

Załącznik 66339

sla 14.10.2016 13:01

Świetne zdjęcia !

hulit1 a będzie filmik?

rrolek 14.10.2016 14:16

Witam

Cytat:

Napisał samos
No niestety lepiej już nie będzie, stosunek miejscowych jest efektem pomajdanowej kampanii propagandowej prowadzonej w ich mediach, a po za tym nie czarujmy się, nigdy nie byliśmy ani nie będziemy tam mile widziani.

Jakoś przez ponad 10 lat nie spotkały mnie i moich kompanów żadne nieprzyjemności, przejawy niechęci i wrogości. Wręcz przeciwnie. Zaryzykował bym tezę, że w zachodniej Ukrainie Polacy są wbrew pozorom lubianą nacją. I wydaje mi się, że ta sympatia jest bardziej okazywana bliżej polskiej niż rumuńskiej granicy.
Jedyna awantura to ta o której wspomniałem wcześniej. Ale jak mu przez łąkę przejechało w ciągu, powiedzmy 3 godzin, setka motocykli to miał podstawy by się ... zirytować.
Zawsze powtarzam tisze jediesz, dalsze budiesz.

Pozdrawiam
rr

rene82 14.10.2016 14:24

Gleb było dużo, były i epickie....
....nagrana..... właściwie to kompilacja 2 motongów...

trochę to wygląda jakbym kciuka miał ku górze, a to mocowanie navi leci......
....generalnie "patrz pińdziesiąt groszy"

Stirlitz 14.10.2016 18:06

hulit1 świetne, oddające klimat zdjęcia!

zaczekaj 14.10.2016 18:51

Hulit1 co za kamerą robiłeś zdjęcia? Świetne

wytapatalkowano

hulit1 14.10.2016 20:34

Kamerka Eken H9R.
Większość to po prostu screeny z filmików. Część zdjęć to foty ze starego aparatu sony.
Kamerka fajnie kręci ale bateria 'trzyma' godzinę, porażka. Miałem pięć na zmianę i w kółko zmieniałem w przerwach w jeździe.

Irek Twoja figura najlepsza:brawo:

Filmik może i powstanie. Wszystko zależy ile będę miał motywacji i natchnienia;)
Ale to dopiero zimą może, teraz nie mam na to czasu.

proxen 15.10.2016 10:08

Wyjazd jak zwykle udany. Dzieki wielkie organizatorom. Pod tym względem jak zwykle integracja na poziomie, mimo małej grupy motków. Mimo chłodnej aury zabawa była świetna, żałujcie Ci którzy wymiękli i zrezygnowali jak zobaczyli prognozy przed wyjazdem ;)
Osobiście nigdy nie spotkały mnie nieprzyjemności ze strony lokersów. Mam za to wrażenie ze coraz częściej dochodzi do jakiś przypałów, nie wiem czy to kwestia przypadku? A moze mam zle wrażenie... Tym razem była połowa ekipy z wiosennej edycji. Moze warto przemyśleć zmianę przebiegu tras? Tak by mieszkacy nie przyzwyczajali sie do bydła systematycznie orającego im okolice.

Złom 15.10.2016 17:01

https://goo.gl/photos/2vJrAmMHgaEYicaHA

Dla tych o mocnych nerwach!

hulit1 15.10.2016 17:22

Ja pierdz...e.
Biker masz farta w niefarcie chlopie.

emilxtz 15.10.2016 17:29

Upsss... Szczęście w nieszczęściu

Pinki 15.10.2016 18:35

Jak byłem ostatnio a było to w wakacje na UA to nie spotkałem ze strony dorosłych Ukraińców, żadnych nieprzyjemnych sytuacji a wręcz odwrotnie.
Tylko grupa była zdecydowanie mniejsza i zachowywaliśmy duży spokój w wioskach, unikaliśmy pastwisk etc.
a dzieci jak to dzieci jedne machały a inne rzucały kamieniami :)

Hetman 15.10.2016 20:58

Świetna impreza.

Sub 15.10.2016 22:06

Cytat:

Napisał "Hetman
Świetna impreza, podziwiam fascynacje tą częścia świata. Trochę to uwielbienie Ukrainą jest co prawda mało krytyczne. Bo naród miejscowy agresywny, zawziety i od zawsze wciągał z mlekiem matki nienawisc do Lachów. Zastawia mnie tez kiedy się skończy Ukraina na offie....Bo myślę, że to są ostatnie chwile gdzie można tam polatać tak na dziko po połoninach. Bo spędow 4x4 w Karpatach coraz więcej, a sytuacja jak by to powiedzieć polityczna też się skomplikowala po majdanie. A duma w narodzie wybranym też wielka. I jezdzenie na zachodnią Ukraine po majdanie, jakby to powiedziec po ziemi ukrainskiej, ktore jest jak zaproszenie problemow pod byle jakim pozorem. Takim powodem moze byc wjazd motocyklem na jego polanke. Skad wiesz, ze nie trafisz na jakiegos Jaroszowego fanatyka, dla ktorego to, dobry powod aby sobie przypomniec o ideałach jego dziadkow. To ze nie dostales wtedy kosy, to tylko przypadek. Miałes szczescie ze byles w grupie i miales szybki motocykl, bo w nocy równie dobrze mogło sie to skończyć zupełnie inaczej.

Nieeee, no... wyluzujcie i dajcie już spokój z tym politycznym nalotem i tworzeniem ultranarodowych teorii, jak to ludzie z Zakarpacia tylko patrzą żeby kosę ożenić, bo narodowościowe i odwetowe reakcje w nich drzemią czy propaganda nacjonalistyczna od wieków kultywowana... ile razy tam byłem, tyle razy gościli nas ludzie po wsiach i złego słowa nie dam na nich powiedzieć. A kamieniem to i pod domem można dostać jak orkę sąsiadowi zrobisz na kartoflisku... ludzie tacy jak wszędzie albo i nawet bardziej gościnni niż u nas... Wydaje się, że najwięcej lęku mają ci, którzy tam w ogóle nie byli... :Sarcastic:

Boski-Kolasek 16.10.2016 16:16

Cytat:

Napisał sluza (Post 502043)
no, niektóre foty mocne :haha2:

Załącznik 66339

A to nie jest aby gdzies na czarnej repie?
Wyladowalem w podobnej dziurze :drif:

Mieszkam w Irlandi i tutaj by sie dostalo strzala z soli w dupe jesli by sie wjechalo za czyjas dzilake, roznica jest tak ze wszedzies a ploty i bramki, i zanim by padl ten strzal z soli w dupe to najpierw by ktos grzecznie wytlumaczyl, ze nie powinno sie byc w tym miejscu a tabliczka by o tym informowala.
Wlasnosc jest wlasnosc i jelsi to komus nie odpowiada to tam sie nie bede pokazywal i irytowal kogos.

biker 16.10.2016 17:09

Cytat:

Napisał Złom (Post 502195)
https://goo.gl/photos/2vJrAmMHgaEYicaHA

Dla tych o mocnych nerwach!

Wygląda jak to ja bym rozorał te AVEO ;-)

dżony 16.10.2016 17:30

Tak właśnie miałem pisać, że Biker Tyś twardy chłop patrząc na wgnieciony bok w tym szewrolecie :D

mikelos 16.10.2016 21:24

Z mojej perspektywy, Integracja Ukraińska to także integracja z Ukraińcami. Bynajmniej nie mam na myśli nawalenia się wódą i tańców na stole :) Jadę tak, by nie przynosić wstydu - ani sobie ani reszcie Polaków. Nie zapier... po wsiach, jak mijam pieszych - zwalniam i kiwam głową na powitanie. Z 10 osób 9 odwzajemnia gest. W jakiejś wsi przy sklepie pomagaliśmy gościowy pchać starą ładę. Padał deszcz, byłem cały mokry ale pomogliśmy pchać. Bo tak trzeba. W knajpie zostawiam napiwki, w sklepie się uśmiecham i grzecznie dziękuję za zakuoy. Tylko w ten sposób można budować zaufanie i sympatie między ludźmi i tym samym między narodami.

Na rzeczoną zagrodzoną łączkę wpakowałem się wiosną, deska z gwoździami zmasakrowała mi dętkę, lokales darł się na nas i wygrażał pięścią. I wiecie co - wcale mu się nie dziwię. Gdyby obok mojego domu dwa razy do roku leciało stado motocykli, też byłbym wściekły. Teraz ominęliśmy ten punkt i był spokój.

Obserwuje "dobrą zmianę" w polityce, widzę to "patriotyczne" pobudzenie wśród wielu osób, ale jest ono niczym inny niż prostackim nacjonalizmem. Jeśli mamy zbudować dobre relacje z sąsiadami to zacznijmy ich szanować i patrzeć w przyszłość a nie grzebać w smutnej przeszłości i zarzucać im nienawiść.

Ave

emilxtz 16.10.2016 21:54

Mikelos masz 100% racji. Podpisuję się pod tym , nikt z nas nie jedzie tam szukać guza i nie chodzi o to aby wkurzać lokalesów.

Pirania 16.10.2016 21:58

Mikelos...:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

Między innymi dlatego wolę kameralnie 3-5 moto..

siwy 16.10.2016 22:48

Pomimo kilku zgrzytów większość spotkań z tubylcami była bardzo miła. Mam dużo sympatii do Ukraińców mimo nieciekawej historii. W ciągu dwóch lat byłem 6 razy na Ukrainie i bardzo miło to wspominam. W ryj dostać można wszędzie jak się znajdzie w złym miejscu i czasie.

Przybyłowski 23.10.2016 16:57

Udało mi się w końcu poskładać do końca krótki filmik z tej jakże świetnej imprezy.

https://youtu.be/nHYflcqWvO8

Oglądajcie, cieszcie się ;)

zaczekaj 23.10.2016 18:47

Użyłeś tej samej muzyki na początku pod którą sama montuje filmik z innej wycieczki :-D
Film super :)

wytapatalkowano

Boski-Kolasek 25.10.2016 17:31

"W knajpie zostawiam napiwki, " -- ja tez!!!!!!

PawelM. 25.10.2016 17:47

Cajny film. Co to za kawałek z poczatku?

rene82 08.11.2016 14:15

1 Załącznik(ów)
Mam pytanie odnośnie tego budynku przy Stoju. Nie było na wiosne za dużo czasu i nie sprawdziłem czy ten budynek jest otwarty czy zamknięty ?
To jest element jednostki radarowej. Widziałem jesienne fotki ludzi którzy spali nie w nim a przy nim. Ktoś z Was wchodził do środka?

Pirania 08.11.2016 21:53

Tam nikt nie wchodzi bo budynek wciąż jest zaminowany!!! Powinna być tabliczka znaczy kilka przed budynkiem..

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:16.