![]() |
Coś kiepsko z dostępnością karoo street
Ale w motogumy.pl będa do 10 dni, zamówiłem więc Edit No i są, o wiele wcześniej https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ed29c0d11.jpg |
Jakby ktoś chciał bardziej on-road setup a la GS to konwersja na bezdętkowe 19" i 17" jest osiągalna w Rally Raid:
http://www.rally-raidproducts.co.uk/...ess-low-wheels |
Pytałem się u Olka w sprawie Motoz MR2. Najwcześniej za 3 miesiące.
|
Pytanie mam do użytkowników NAT i Motoz TRACTIONATOR ADVENTURE na tyle. U mnie po ok 1000km zaczęło się dziwne wycie z tyłu na asfalcie przy ok 100km/h. Po zamianie na TKC80 wszystko wróciło do normy. Ciekaw jestem czy to typowe zjawisko. Pierwszy raz takie wycie słyszałem od opony.
|
Ja właśnie zrobiłem pierwszego tysiaka na Motozach i u mnie nic nie wyje. Popatrz bo może jakiś kamsztor wlazł pomiędzy kostki i dlatego wyje. Kumpel ma zrobione kilka tysi i też nic nie słychać.
|
No właśnie to trochę dziwne bo nigdzie na forum nie wyczytałem o takim przypadku. Ponieważ po zamianie na starą tkc wszystko jest ok, to szukam przyczyny w oponie. Ale Motoz wygląda ok więc nie wiem o co chodzi. Przy okazji ciekaw jestem czy komuś udało się go ściągnąć w terenie łyżkami?
|
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
Cytat:
|
To i ja dodam coś od siebie. Przeszedłem od fabrycznych (gówno jak mało co), przez TKC80, potem Mitas E10, teraz tył E09, przód D952 - i uważam to za super zestaw na teren! Na szosę mam Conti Trial Attack II. I absolutnie kocham te opony, 160km/h w deszczu, z pasażerem, pełne złożenia, opona zamknięta. Trzymanie 100%.
|
Cytat:
|
Po paru tysiącach mt90 przód robią się niestabilne, bo się ząbkuje, nie przeszkadza to w jeżdzie z 'autostradowymi' prędkościami, ale powoduje lekkość kierownicy.
Wczoraj zamontowałem scorpion trial 2 już po pierwszym kilometrze byłem w szoku jak moto na tej oponie się prowadzi, sam kładzie się w zakręty, idealne, neutralne prowadzenie OCH i ACH. Oprócz tego jest robiona z dwóch mieszanek i ma wystarczać na w uj długo. Już od czwartku pierwsze prawdziwe testy na rumuńskich drogach marzeń. |
Cytat:
|
Są świetne bo nie mają alternatywy. Na asfalcie kleją nawet na mokrym, na szutrze robią ekstra, ale zawsze zaznaczałem, że przód się ząbkuje. Nadal mogę z czystym sercem je polecić jako uniwersalne gumy. Triale to typowo asfaltowe gumy.
|
Latał ktoś na Pirelli Scorpion Rally STR? Szukam czegoś na 85% szosa i 15% teren, na seryjnych kapciach w piasku to się odechciewa jeździć, ale swoją drogą to na szutry i w miarę utwardzone leśne dukty są bardzo OK.
|
Odnosnie Trial2 to widzialem je w akcji na deszczu przez kilka dni...Nie ma nic lepszego na asfalt.
|
MT90 ma świetne właściwośći trakcyjne w każdych warunkach, ale przód rzeczywiście ząbkuje strasznie. Po 6-7 tyś. km przód motoru mi dosłownie podskakiwał przy małych prędkościach. Zastanawiałem się co za cholera, a to właśnie była opona.
Teraz przód TKC80, tył wciąż MT90. Właśnie @Dubel, orientujesz się może czy w Norge można mieć różne opony? |
Cytat:
|
Cytat:
Ja w lipcu zwożę NAT do PL i lecę do RO z żoną i kompletem kufrów, więc tylko asfalt (TransAlpina, Transfagarasan itp). |
Cytat:
Potwierdzam! Scirpiopny robią niesamowitą robotę 3600 po Bałkanach i bajka. Daj znać Mada ile myślisz na nich zrobić. Lipiec Norwegia i chyba tam muszę zabrać nowe... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Właśnie latam po Rumuni jutro transalpina. Masakra te gumy same po winklach jeżdżą... Ledwo je pozamykalem bo kat złożenia jest znacznie większy niż mt90 jestem zakochany na razie 1000 zapierdalania zużycia zero jeszcze cycki na gumie są.
|
Cześć potwierdzam że wymienione Scorpiony MT90 są naprawdę dobre też jeździłem na nich w zeszłym roku po Rumunii. Mój maks. przebieg na tych gumach to 15 000 km i jak wspominałem w poprzednich postach teraz testuję Scorpion Rally STR przyczepność jeszcze lepsza ale zobaczymy jaki będzie przebieg
|
Jeżdżę na mt90, ale w małej tenerze. Bardzo fajna guma, ale nie daje rady na błocie i głębokim piachu. W każdych innych warunkach kawał dobrej gumy.
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
Zmien na mt21.Uwielbiam ta gume.Na kamolach super,ale na reszcie tez robi dobra figure
|
MT21 zajebista tylko na czarnym ginie w oczach
|
Bez przesady...No chyba ze masz 100KM plus.U mnie dlugo trzymala
|
W 990 chyba 3000km nie wytrzymala ale prawda ze lekko nie miala
|
Pierwsze km na karoo street bardzo pozytywne. Na żywo tył trochę przypomina pirelli str 90, ale w porównaniu z nimi przód o niebo lepszy.
|
Potrzebuję kupić nowe scorpiony na Norwegię. Więcej gdzie najtaniej?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
może już się ktoś wypowiedzieć o porównaniu karoo street do heidenau k60 scout, które robią dłuugie przebiegi, a czym mogą przekonać do siebie karoo ?
|
Na mokrym i tak śliskie, sie o tym dzisiaj boleśnie przekonałem, poza tym nie mam zastrzerzeń, ale momry asfalt był wrednej jakości w MNE i jak lodowisko.
|
Cytat:
|
U mnie szykuje sie wyjazd do Walii polatac po offie troszke :) i poszukuje jakies opon do swojej NAT ma byc szuter, kamienie,brody ale ze j na moto caly rok smigam chcialbym aby gumy byly tez dobre/przewidywalne na mokrym asfalcie. Zastanawiam sie czy moze jakiegos mixa nie zalozyc np.TKC80 + Mitas E9 albo komplecik MT90, ktos cos doradzi? Bo mam juz metlik w glowie
a i dobze by bylo zeby gumy wytrzymaly ciut wiecej niz 7/8k km :D |
A myślałeś, żeby kupić coś dobrego na ten off, a potem zmienić na dobre asfaltowe opony na pozostałą część sezonu?
|
Do walii to to nie ma co szaleć z oponami czyba ze masz jakąś DR albo inną małą pierdziawke do poorania... K60 a nawet głupie tkc 70 przez wszystko przejadą :)
jak masz troche grosza to ANAKEE WILD... |
U mnie raczej dwa komplety opon na dzien dzisiejszy to nie jest to czego potrzebuje, fakt super opcja ale przydal by sie rowniez drugi set kol i wtedy ma to sens, po przestudiowaniu internetu na 99% wezme Anakee Wild :D
|
Fabryczne Dunlopy maja ponad 13k km i sa ok. Tylko sa już zjechane ;-)
Co ciekawe - tyl ma jeszcze ciut bieznika, za to przod kwalifikuje się do wymiany. To które stricte szosowe opony pozwola na największy przebieg przy spokojnej turystycznej jeździe? |
Cytat:
Mi w jezdzie wkolo komina pali 5.5 i więcej, ale po 12 tys. km zdjąłem Dunlopy i były jakby w ogóle nie zuzyte (mimo 3 tys. km autostradami przy V 160-200 km/h i 3 tys. po Norwegii (strasznie agresywny asfalt tam mają). |
Widocznie znowu gdzies cos zle robie ;-)
|
Może być też, że zmienili mieszankę gumy w dunlopach. Te moje były bardzo twarde, trwałe i śliskie. W sumie trzyma się kupy taka hipoteza.
|
możliwe że sneer masz rację, bo na dunlopy wiele osób narzeka, ale też sporo ludzi je określa jako całkiem przyzwoite, ja przejechałem na nich 16 tyś i już chętnie je wymienię na inne, ale tragiczne nie były i jeszcze bym dał radę na nich pojeździć parę tyś., tylko słabo na mokrym asfalcie...
yeuop jeżeli opony głównie na asfalt, to chyba dobrym(najlepszym) rozwiązaniem będzie Pirelli Scorpion Trail II- tak przynajmniej piszą w internetach w wielu forach i testach, osobiście nie jeździłem. Ja zastanawiam się nad czymś 80/20- on/off i mam dylemat miedzy sprawdzonymi K60 scout , z nowością- karoo street. |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=itHSfYr-luE&t=84s |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Dziś trochę czarnego więcej szutru 4,7L/100km 5,5L/100km to mi spala z pasażerką i kuframi przy 110km/h |
Cytat:
Moje motory zawsze jakieś popsute. Stara RD07a też chlała litr więcej, niż innym. Ale i ja jakoś tak bardziej uśmiechnięty. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
PS. by bylo choc troche w temacie napiszcie na jakich oponach te wyscigi o kropelce ... |
Cytat:
A tak średnio wszystko to 4.5 miasto trasa. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Drogie Pany ,w tym Wątku to raczej o oponach a nie o spalaniu jakie robicie :/
|
radiolog mozesz coś więcej napisać o tych Karoo Street , juz jakiś czas je eksploatujesz.
a może jeszcze ktoś mógł by wypowiedzieć się w tym temacie, jak wypadają w porównaniu do K60 ? |
Witam
Pirelli Scorpion Rally STR w dalszym ciągu są na felgach teraz przebieg ponad 11000 km. Ile jeszcze wytrzymają nie wiem. Ta opona świetnie się spisywała na Albańskich bezdrożach wokół Theth |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |