![]() |
Zamówienie ze strony wysłane. Teraz trzeba swoje odczekać.
podrawiam |
jeśli będziesz czekał tyle ile ja na odpowiedz wysłana z firmowej strony, to uzbrój sie w cierpliwość,, a później weź coś na uspokojenie, bo będziesz czekał na dal
btw nie pytaj ile ja czekam na sama olejarke, nie uwierzysz |
To ja zapytam :D Jak długo? :)
|
dzisiaj parę sklepów objechałem : InterMotors, MCS oraz Larsson, a tam wszędzie kusił scot ...
mam nadzieję, że warto będzie czekać i się doczekać :D |
Jeszcze w tamtym tygodniu olejarki były u Bafflo z Motołańcuchy
http://motolancuchy.pl/pl/p/MOTOOILE...e-lancucha/116 Zadzwoń i sprawdź. |
Cytat:
Za kilka dni będzie równe 5 miesięcy :haha2: |
5 miesiecy oczekiwania?W dzisiejszych czasach to fenomen, bo przy takim zapotrzebowaniu takie male moce przerobowe producenta. Moze kogos sezonowo zatrudnic albo co? No ,ale to tylko takie luzne gadanie...Bez urazy ze strony producenta :)
|
Ma ktoś może schemat podłączenia Motooilera z tym jeszcze niebieskim elektrozaworem? Po demontażu z AT chciałem zainstalować w ST, ale kurna nie pamiętam jaki przewód do czego :)
Swoją drogą, jeżeli nie chcecie czekać 5 miesięcy, to może warto dać kilka zł więcej i kupić z allegro: http://allegro.pl/motooiler-v-oila-s...812201070.html |
ja dostałem po 3 dniach, napisałem na maila firmowego:)
http://www.motooiler.pl/downloads/V-OILA_POL1.pdf nie wiem czy Ci to pomoże Bartas |
Cytat:
|
Owszem, ale czekając te 5 miesięcy też wyda się grosiwo na spray do łańcucha + większe zużycie napędu. To takie luźne przemyślenia, ja zbyt nerwowy jestem, aby czekać 5 miesięcy :)
|
Ja też zlożyłem zamówienie przez stronę i nie narzekałem na kontakt. Dwie szt. już zakupiłem do dwóch moto. Zawsze po paru dniach był odzew i niedługo potem potwierdzenie nadania przesyłki.
Produkt jest dopracowany i warto było na niego chwile poczekać :) |
Cytat:
|
To pytanko z innej beczki.
Który kabel do czego? Brąz do plusa przy elektrozaworze, zółty do minusa przy elektrozaworze (chyba), a widoczne poniżej biały i zielony? https://lh3.googleusercontent.com/-j...0/IMG_0286.JPG |
biały do świateł( ale nie do akumulatora) na przykład:) zielony do masy:)
|
Czyli zielony to + czy -? Nie znam się na prądach...
|
http://www.motooiler.pl/downloads/V-OILA_POL1.pdf masz instrukcję wsio opisane:)
zielony do minusa do aku na przykład:) albo do ramy |
Ponieważ wreszcie dostałem upragnioną olejarę od Matjasa, to merytorycznie przygotowuję się do montażu :) Wydaje się on łatwy, ale mam jedną wątpliwość. Otóż w pakiecie dostałem uchwyt na rurkę w wersji zmodernizowanej, z jakimiś gumowymi podkładkami. Jak to się kurde montuje??
|
Bardzo łatwo, rurka między dwie ebonitowe podkładki
|
Jeśli sama rurka, to będzie się przesuwać między podkładkami, bo nie jest ściśnięta. A z kolei rurka z nałożonym przewodem jest zbyt gruba, całość nie mieści się w wycięciu.
|
Waikiki, ćwicz cierpliwie jak Pudzian ;). Składałem takie dwie, mieści się igła z rurką, tylko musisz mocno wcisnąć.
|
Dzięki :) Ja akurat z tych delikatnych, ale jak trzeba wcisnąć na siłę, to trzeba, co zrobić ;)
|
Dziękuję !!
Właśnie pudełeczko do mnie dotarło. Tak pięknie to wszystko w środku wygląda, że powinno stać za szybką w dużym pokoju, a nie jeździć na jakimś moto... Jeśli jeszcze będzie działać, tak jak wygląda, to już będzie pełny banan na twarzy :D Pozdrawiam. |
Sprzedajecie jeszcze te olejarki ?
|
poszło priv
matjas |
Zima powoooolutku nadciąga, motorek chciałby coś dostać "pod choinkę" a z racji tego, że bezawaryjnie służył mi calutki sezon to chciałbym mu sprezentować olejarkę.
Dość już mam tych sprayowych smarów które się trzymają wszystkiego, oprócz łańcucha. Kolego matjas czy wyrabiasz z produkcją? Jak tak to skolka dzieniek nada mieć by olejarkę mieć? |
zaktualizowałem pierwszy post. najbardziej aktualne info jest tam.
to co najważniejsze przeklejam tutaj. żeby nie było pretensji, że nie odpowiadam -> kontakt ze mną tylko przez poniższy adres. na forum niestety bywam rzadko i do wiosny może się to nie zmienić. office@motooiler.pl ZMIANA CENY!!! W związku z kwestiami zawodowo/osobisto/lokalowymi aktualna zniżka na forum kończy się z końcem 2011 roku. od stycznia 01.01.2012 cena za zestaw to regularne 370PLN z wysyłką tak jak we wszystkich sklepach na terenie kraju. Rabaty będą udzielane w przypadku zamówień grupowych od 5 szt wzwyż. |
Zamontowałem.
|
Serdecznie dziękuję Matjas.
Paczuszka dotarła szybko. Fajnie to wszystko wygląda. Jutro wezmę się za montaż tego cuda w Bigosie. Pozdrawiam.:at: |
Można prosić na priv informację o sposobie płatności?
Pozdrawiam |
Magiczne pudełko dotarło. Jutro montaż.
Dzięki Matjas. pozdrawiam! |
Ustrojstwo zamontowane i obyło się bez większych problemów, ale...czy ktoś z Was miał problem z częstotliwością podawania oleju? Wg instrukcji na I powinno być co 60 s, a na II co 40 s. U mnie jest na I - 1m20s a na II - 50 s. Jaka może być przyczyna? Czyżby sterownik?
pozdro |
Wsio skonsultowane i ogarnięte. Temat zamknięty:)
|
Cytat:
|
Podzielę się swoimi doświaczeniami z Motooilerem. Otóż przy zamontowaniu dyszy tak aby olej wypływał na bok tylnej zębatki miałem nasmarowane jedynie boczne płytki łańcucha (z jednej strony) a nie rolki. Tak więc musiałem przenieść dyszę w okolice zębatki zdawczej i ustawić tak aby olej kapał na rolki. Teraz mam coś takiego:
http://img580.imageshack.us/img580/9...2700019.th.jpg i jest wreszcie dobrze. Rolki są tłuściutkie i czyste. Śruba która trzyma na zdjęciu uchwyt dyszy jednocześnie mocuje osłonę zębatki. Wbrew moim obawom pęd powietrza nie zwiewa kropli gdzieś na boki, nawet przy większych prędkościach. |
Próbowałem takiego sposobu i było cacy póki nie wjechałem w off - przy hopach luz łańcucha masakrował dyszę :Sarcastic: A była zamontowana o wiele wyżej niż u Ciebie.
|
takie rozwiazanie nie jest dobre. Olej powinien być rozprowadzany po tylnej zebatce smarujac łąńcuch odsrodkowo. Nie spotkałem sie jeszcze z tym zeby smarowana była tylko połowa łańcucha.... sam robie olejarki i nigdy takiego czegos nie widziałem....
|
Cytat:
Nie tylko u mnie przy zamontowaniu dyszy z boku zębatki napędowej łańcuch nie był smarowany na całej szerokości. Podejrzewam, że to kwestia liniowości zębatek, bo w moim bigu akurat łańcuch układa się tak, że siła odśrodkowa wyrzuca olej nie na rolki a na te boczne płytki czy jak to tam zwał. |
Cytat:
Ja Matjasowa ustawiam na I i w polowe pokretla+/- Na ancwalcie i dlugich trasach wszystko smaruje sie piknie, na krótszych czesto zdarza sie ze mam nasmarowana tylko jedna strone. Po offie gdy lancuch jest upierd**ny od blota widac to dosc wyraznie. Wystarczy wtedy odkrecic regulacje i jest ok. PS. Nawet gdyby caly czas smarowala tylko jedna strone lancucha, to jakas czesc oleju po czasie i tak rozsmaruje nam calosc. Przyczyniajac sie do wydluzenia zywotnosci zestawu napedowego. Krotko- zajeb** sty patent :bow: |
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaki kupić "przekaźnik" bo planuje podłączyć sobie Motooilera do akumulatora a nie do świateł... Na allegro dostanę ten przekaźnik czy jakiś sklep elektryczny?
Od razu piszę, że jestem lewy z elektryki i kabelki mnie przerażają! |
kup obojetnie jaki przekaznik samochodowy na 12v
najczesciej takie przekazniki od swiateł są na 30 A a olejarka pobiera nie cały 1A wiec spokojnie moze byc. Najlepiej podłaczyc sie z tym przekaznikiem za stacyjka np pod swiatła lub pod jakies inne napiecie wychodzace po przekreceniu kluczyka ze stacyjki.... |
Na allegroszu pełno tego, brać najtańszy, od razu kilka sztuk, bo czasami się przydają. W sklepach elektrycznych nie wiele drożej. W sklepach motoryzacyjnych potrafią zabić ceną 30zł/szt. Oprócz przekaźnika zalecany bezpiecznik ;)
Podłączenie jak już napisano, albo bardziej rozbudowana wersja coby nie pluło oleum na postoju, czyli dodatkowy przekaźnik sterowany czujnikiem luzu (w większości przypadków sterowanie minusem) https://lh6.googleusercontent.com/-z...a-olejarki.jpg |
Witam
Mamy nowy Rok - życzę zatem aby był dla Was szczęśliwy. Zgodnie z tym co napisałem wcześniej kończę ostatecznie sprzedaż Motooilera w promocyjnej cenie na forum AT. Na innych również, żeby była równowaga. Od tej pory będzie można zakupić zestaw w cenie 370PLN z wysyłką na terenie PL. Zbiornik w tym zestawie ma 110ml - czyli standard. Cena taka sama jak na Allegro czy w sklepach i serwisach. Różnice? Proszę: 1. WAŻNE - w skład ceny będą wchodzić 360PLN dla mnie i 10PLN od każdej sprzedanej sztuki, które zasilą kasę naszego forum. Kupujący będzie robił DWA przelewy - jeden dla mnie drugi do kasy forum. Czy warto zasilać forum nie będę wyjaśniał. 2. Będzie możliwość składania zamówień grupowych. JEŚLI uzbiera się grupa 5 osób to takie 5 osobowe zamówienie będzie zrealizowane z rabatem 15% od ceny detalicznej + przesyłka pocztą /8PLN/ do zainteresowanych. Promocja kończy się z uwagi na coraz intensywniejszą współpracę ze sklepami, które zamawiają jakieś tam ilości a widzą promocje w cenach dobrych na forach. Osiągalny od tej pory w kwestii olejarki jestem tylko i wyłącznie pod adresem email: office@motooiler.pl, info na stronie www.motooiler.pl Napisałem do moderatora prośbę o zamknięcie wątku. Wszystkie złożone zamówienia zostaną zrealizowane najdalej do połowy stycznia. Pozdrawiam matjas |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |