![]() |
Piekny klasyk! Brawa za wytrwałość!
|
zayebioza!
zrobimy nieekologiczny zlot i bedziemy pic alkohol :) mysle ze i mój w tym tygodniu wyjedzie. |
A takim warto się zainteresować?
Da się na szybko sprawdzić czy głowica jeszcze rokuje? https://images89.fotosik.pl/594/159977bf687bf489med.jpg |
Zamiast Rki szukałbym wersji XL600RM lub LM na kołach bezdętkowych z końca lat 80 jest jeszcze do kupienia kole 2-3 koła juri w oryginale. Tezla ma takie coś.
https://www.motorcyclespecifications...xl600rm-86.jpg |
Zdecydowanie popieram emka.
Miałem xl600lm i to było dobre, wierne jeździdło. Bardzo mocne bezdetkowe koła. Taka jak moja stoi teraz na olx za 20! Koła. Kogoś dobrze pojebało. M |
OK Pany, ja wiem, że niedziela to u Was było SOSMA czy jak tam, ale czy ktoś brał udział może ze swoim klasykiem w Distinguished Gentleman’s Ride 2022.
Ja tam ani klasyka nie mam (tylko NAT), ani wytworny nie jestem (choć jeden mnie tu na FAT od paniczów wyzywał :D) i chyba do gentlemana, też mi daleko ;), ale na ściepę na zbożny cel (rak prostaty i nasze męskie zdrowie psychiczne) dałem i chociaż se na klasyczne bajki popatrzyłem. Trochę fotek z naszego lokalnego DGR tutaj: |
Impreza z tej serii odbyła się w Łodzi w ten weekend coś mnie się tak wydaje :)
|
Cytat:
Ja ostatnio napaliłem się na kupno KTM LC4 620 SX/SXC jako zabytku. Ciężko upolować dokładnie taki model bo było ich najmniej ze względu na brak homologacji. SX ważył 119kg przy mocy 60KM. Silnik racingowy bez wałka wyrównoważającego. To była prawdziwa bestia w wykonaniu KTM'a. |
Ja bym ponownie LM nie kupił bo przez ten 28l baniak było to pokraczne a po zatankowaniu pustego moto miales nagle kamienice pod sobą ale takie RM jest piękne. Dużo plusów dodatnich do klasyczności robia te koła. De facto wzorowane na trialach.
Z klasyków które chciałbym w garażu naprawdę mocno to Honda ATC200. Zaprawdę :) gwiezdne wojny, mad max i najlepsze wydanie hondy w latach świetności. DGR od czasu do czasu odbywa się we Wro ale nie bywam. O zdrowie psychiczne dbam na gumnie a przerost prostaty dobrze jest hamować częstym opróżnianiem gruczołu :) :) :) czego wszystkim kolegom życzę :) |
Matjas, ATC200?? Rili? O te pokrake na 3 kołach ci chodzi czy żle zaczytuję?
|
|
jak to jak!?!? BRUM BRUUUUUUUUM!!! :D
|
Jest Moc!!!!:)
|
czekaj czekaj Łukasz, jak ty pytałeś? jak tym jeździć??? :D :D :D
BTW honda również miała dwusuwową wersję swojego ATC ... tzn do czasu zanim pojazd nie został zdelegalizowany z powodu spektakularnych dzwonów w rękach bezmyślnych użytkowników. tak czy siak - ten materiał z Kawasaki zasługuje na sześć gwiazdek w pięciostopniowej skali :D |
Ale kozacka reklama :D
W tych czasach mieli jakieś quady? Czy tylko takie "motocykle" z bliźniakiem z tyłu? Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
W 1986 roku pojawiła się dwusuwowa yamaha Banshee 350. Było też Suzuki Quadzilla 500 (1987).
|
Mega fajne takie "trajki" sam bym takiego chętnie nabył.
Ale to nie jest tak , że to łączy w sobie wady motocykla i quada ? |
Chyba tak :) trza jeszcze bardziej myśleć :)
|
O Panie ale reklama. I po takiej reklamie to ja mogę iść to kupić :D
Banshee 350 to był dwupak z dwoma cylindrami. Bestia z piekła rodem. |
1 Załącznik(ów)
Ja zawsze marzyłem o XLV 750. Mając jednak na uwadze ceny i dostępność, to marzenie pozostanie raczej tylko marzeniem.
A tu macie nieco przydługi filmik z XL600L i innymi nieekologicznymi sprzętami na trasie rajdu Paryż Dakar. |
Cytat:
Większość awarii głowicy udałoby się uniknąć po przedłużeniu przedniego błotnika, bez tego błoto trafia na wlot powietrza za świecą i bezpośrednie chłodzenie komory spalania zostaje odcięte a wtedy nawet obniżenie temperatury oleju nic nie pomoże. Była też rzadsza wersja R-ki z 20l bakiem z malowaniem HRC. Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
......
|
To się sklei :D
|
1 Załącznik(ów)
Matjas :)
|
ototo :D zateguje siem :D
|
Właśnie odbudowuje głowice od ikserki wymiana gniazd prowadnic zaworów i sprężyn dobrze że wałek ok no i spawanie 11 zniszczonych gwintów i otworu świecy.
Odbudowuje oczywiście w warsztacie nie sam a koszt to masakra pocieszam się tym że innego moto na razie nie chce .a po robocie trochę pojeździ jeszcze. |
Klasyki są piękne. Ale i niestety w większości warte jeno tyle co miłość, wiedza i zwykle portfel właścicieli. Tyle o realiach i emocjach. Obiektywnie jednak poza nielicznymi wyjatkami lipa. Serce nie wybiera więc bilans kosztów i radości nie ma sensu. Znam z autopsji :(
I podziwiam i kibicuje zakochanym. Pozdr rr |
Cytat:
|
|
Co do filmiku, który Kylo wstawił to tytułowa moto-kawiarenka Ryka's w miejscowości Box Hill ma się dobrze i czasami ją odwiedzam :D
|
Rrolek - bilans kosztów i radości?
Przeca to mocno pozaekonomiczne hobby i na dole tabeli nic nigdy się nie zgadza :) Kylo - film super i jeszcze lepszy soundtrack. Miód! |
Znasz jakieś ekonomiczne? No dobra, kłusownictwo ;)
Btw kolega wypatrzył saturno opodal. |
1 Załącznik(ów)
Ile taki przedłużacz może kosztować?
|
Wszystko zależy od tego co da się nim przedłużyć :)
|
Albo - przy obecnych cenach - ile z niego wytopić
|
Udajecie, że nie wiecie o co chodzi?:confused:
Tak sobie pomyślałem. Jeśli Zündapp K-800 kosztuje...........tyle to ile może kosztować ośka tylnego koła w dobrym stanie od tego motocykla?;):) Taka sobie ośka co ma 80 lat;) i wylądowała w przedłużaczu:D |
Zabiłeś nam ośkę!
|
Szczęka mi opadła:) Już widzę naszych jak ciężarówkami wywożą to złoto. Dwa dni i pusty plac;):haha2:
https://www.facebook.com/SwiatMotocy...71147897291105 |
nie mam facebooka, nie widzę co tam linkujesz Kaziuk :/
|
Może to i lepiej że nie widziałeś :D
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
5 Załącznik(ów)
Znajomy ma fajne klasyczne sprzęty do sprzedania. Podrzucam jakby ktoś szukał. Na żywo nie widziałem i nie mam żadnych korzyści ze sprzedaży. Jedynie to, że sobie fotki i filmiki pooglądam, może też komuś z Was pomogę w zakupie maszynki.:) Te sprzęty raczej nie trafiają na portale ogłoszeniowe.
Hondzina VF1000 86r sprowadzona z Niemcowni, po pierwszym właścicielu i Suzi GR 650 86r. też sprowadzona z Niemiec. Jakby kogoś interesowały, to piszcie do mnie priv. |
Ale nie siadałeś? ;)
|
Jeszcze nie i pewnie nie zdążę.;)
|
Piękna ta honda , i pomyśleć że Polacy w tamtym czasie pomykali wsk, mz, jawami...
|
Pomyśleć, że dzisiaj MZ, WsK i Jawy są droższe od takich Hond.:D
|
3 Załącznik(ów)
A co sądzicie o żaglówce BMW, która nabyłem w styczniu w Bawarii od pierwszego właściciela.
Nie odpalana od 1995 roku, a w sobotę po czterech godzinach pieszczot dała głos z "cycków". |
Taka brzydka, że aż ladna :
|
Przepiękna.:brawo: Jaki to model, który rok? Ma nawet dwa hamulce ręczne.:) Fajnie by wyglądała w towarzystwie z Afrą, w naszym kalendarzu.;)
|
BMW R100RT 1981 r. 70KM.
Nie ma problemu co do zdjęcia, bo stoi w garażu przy RD04. |
Ale to fajne i te otwierane "szperacze" ;)
Mega malowanie, zawsze mi się podobało to cieniowanie. Ale to jest zajebiście zachowane , muszą być mega dobre materiały użyte. Wygląda jak nówka. I te lusterka jak w późnym dużym fiacie :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |