Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zlot posiadaczy Hondy XRV (RD03-07A) l10-12 Maj 2024 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45594)

mieczkoś 13.05.2024 11:01

Za rok wyśniedzieje i przyjadę po nagrodę:P

stopa-uć 13.05.2024 11:08

Majo
my majo kilka xxl.

jeśli to dzwoń albo Pisz
ciał

majo 13.05.2024 11:41

Stopa będę się odzywał za jakiś czas. Bardzo dobry projekt na koszulce. Nie pamiętam Nicka właściciela żółtej Rd03 Camel. Ten błotnik właśnie tam ma pojechać z tego co pamiętam:) Wojtek czy polem zarządza Pani z baru? Będę prawdopodobnie przejazdem na weekend. Zdrówka.

Kubas 13.05.2024 11:57

Było aż nadto kulturalnie, inaczej, wręcz dziwnie jak na Podlaskie warunki oraz możliwości :) Niemniej jednak podobało się to dla mnie, dla jego, tak po Podlasku ale inczej.
Dziękuję onanizatorom za imprezę oraz uczestnikom za wspólne wieczorne rozmowy dotyczące różnic w naszych wiekowych motocyklach. Tak jakby człowiek przenióśł się w czasie, z sentymentem patrząc wstecz, wracając do tamtych lat gdy te motocykle stawały na podium, nie dzięki mocy i technologii jak to akutalnie wygląda ale dzięki swojej legendarnej niezawodnośći w trudnych warunkach. Ależ się ku**a rozmarzyłem :)

Dla Osób które śmiały wątpić w oryginalność malowania mojej RD03 wrzucam zdjęcia trójki z Rajdu Dakar 1991 kiedy to Włoch Beppe Gualini brał w nim udział.
Do pełni szczęścia brakowało mi tylko oryginalnego, kompletnego przedniego błotnika ale dzięki uprzejmości kolegi MAJO błotnik takowy uzyskam :) Rozważam również montaż zbiornika tylnego tzw.Marathon by jeszcze bardziej zbliżyć się do Dakarowego oryginału ale to odległy plan.

Dziękuję raz jeszcze za spotkanie i do następnego!
https://www.pinterest.it/pin/41728734028615172/https://www.parisdakar.it/sfortunata...-1991-gualini/
http://www.parisdakar.it/sfortunata-dakar-1991-gualini/

Kubas 13.05.2024 12:09

No i pojawił się problem. Zracji tego że nie udzielam się zbytnio na forum nie wiem jak wrzucić zdjęcia. Wprowadzam adres URL lecz zdjęcia nie ładuje.
Wrzucam więc linka z Włoskiej strony parisdakar.it odnośnie dakarowej RD03 Camel.

https://www.parisdakar.it/sfortunata...-1991-gualini/

Lucky Luke 13.05.2024 12:58

Po zdjęciach widzę , że klimat był zacny.
Żałuję , że nie mogłem przyjechać.

Dzieju 13.05.2024 13:15

Nadrobisz przy następnej edycji.
Liczę że to był początek kultywacji wirusa XRV w postaci zlotowej.
Oraz że te powroty do przeszłości staną się tradycją póki ostatnia XRVka będzie w stanie dojechać.

WojtekBBI 13.05.2024 13:17

Cytat:

Napisał majo (Post 852752)
Stopa będę się odzywał za jakiś czas. Bardzo dobry projekt na koszulce. Nie pamiętam Nicka właściciela żółtej Rd03 Camel. Ten błotnik właśnie tam ma pojechać z tego co pamiętam:) Wojtek czy polem zarządza Pani z baru? Będę prawdopodobnie przejazdem na weekend. Zdrówka.

Tak. Wjazd na pole uzgadniamy u dziewczyn w barze

Mallory 13.05.2024 13:22

1 Załącznik(ów)
Duchem byłem z Wami. Strasznie żałuję, że nie mogłem być. Niestety plany na semestr ustalają ok lutego i potem coś zmienić jest praktycznie niemożliwe. Może minimalnie, ale ja miałam tak...

chomik 13.05.2024 13:38

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 852761)
XRVka będzie w stanie dojechać.

Myślę, że one zawsze dojadą, gorzej z kierownikami :mur:

majo 13.05.2024 15:22

1 Załącznik(ów)
Kubas to koncepcja Marathona bieda edyszyn...
Moją XRV przejmuje 14 letni Franek także będzie dobrze i długo kultywowania tradycja zlotowa.

Kwintal 13.05.2024 15:23

Ja też bardzo dziękuję. Wojtkowi za świetny pomysł i jego realizację a Wam Wszystkim za wspaniałe towarzystwo.
Było zajefajnie. Już czekam na następne podobne spotkanie.

ArtiZet 13.05.2024 15:43

5 Załącznik(ów)
Wojtek, dziękuję za organizację zacnej imprezy i za sobotnią trasę za trzysta ;)
Kwintalowi za użyczenie tego urządzonka z displayem ciekłokrystalicznym :) a Wasylowi za jego wyskalowanie :D dzieki czemu mogłem w tę trasę :at:
Towarzyszom podróży w tamtą stronę: Kici, Mhv Majki, Walenty, Dzieju, za wspólną podróż.
Dostawcy niespodziewanego zestawu w postaci koszulki, otwieracza i naklejki :Thumbs_Up:
I wszyskim pozostałym, że chciało im się chcieć !!

P.S. dawno nie byłem na tak kulturalnym spotkaniu motocyklistow :lol8:

Kubas 13.05.2024 17:04

Cytat:

Napisał majo (Post 852767)
Kubas to koncepcja Marathona bieda edyszyn...
Moją XRV przejmuje 14 letni Franek także będzie dobrze i długo kultywowania tradycja złotowa.

Dobry pomysł nie jest zły :D

Klika osób pytało mnie o przednie lampy po których odpaleniu w nocy wiewiórki spadają z drzew.
Wrzucam link z Aliexpress gdzie możecie je nabyć. Wzór, model do wyboru do koloru.
https://pl.aliexpress.com/item/40001...yAdapt=glo2pol
Resztę zostawiam wam. Kilka godzin pracy oraz inwencji twórczej i efekt jest oszałamiający. Polecam zaadoptować oryginalne ramki lamp. Wtedy mamy pełen zakres regulacji oraz mocowania oryginału.

stopa-uć 13.05.2024 17:24

Słowa ONANIZATORA Wojtaszka z postu 346
Cytat:

Nie było żadnych incydentów.
Nikt w nocy nie zachowywał się niestosownie względem innych uczestników.
Więc Wojtku , można sądzić z Twojej radości że spodziewałeś się w nocy niestosownych zachowań --? ? ?
I żeby nie było tak sielsko o incydentach to dodam , że jeden z kolegów (teraz już były kolega) popchnął mnie boczkiem na ławce, a drugi obsypał piaskiem oponowym.
Nie wiem czy następnym razem będę się narażał, chociaż te "niestosowne"nocne zachowania nęcą.

ciał

Tekill 13.05.2024 19:29

Gratuluję Wojtkowi organizacji zlotu. Ciesze się że mogłem was wszystkich poznać i Dziękuję za godne przyjęjecie.
Wieczorna prezentacja Atomka pokazuje jakimi Afrykanskimi świrami jesteście - pełny podziw i szacun.
Mam jedynie niesmak … do swojej osoby, że będąc na forum od 2017r dopiero teraz wybrałem się na zlot, aby was poznać - totalna głupota z moje strony. Co prawda byłem kiedyś dawno temu w zamierzchłych czasach na zlocie w Kotlinie Kłodzkej, ale było to naście lat temu i były to zdecydowanie inne czasy.
Tak czy inaczej cieszę się że was poznałem i do kolejnego spotkania ��
Bardzo się Ciesze że koszulki wam się podobały - polecam się �� .
Poniżej zapraszam na jutuba na krótki filmik ze zlotu, który udało mi się nakręcić.

https://youtu.be/78yslTIgM54?feature=shared

ramires 13.05.2024 19:29

Cytat:

Napisał stopa-uć (Post 852778)
Słowa ONANIZATORA Wojtaszka z postu 346

Więc Wojtku , można sądzić z Twojej radości że spodziewałeś się w nocy niestosownych zachowań --? ? ?
I żeby nie było tak sielsko o incydentach to dodam , że jeden z kolegów (teraz już były kolega) popchnął mnie boczkiem na ławce, a drugi obsypał piaskiem oponowym.
Nie wiem czy następnym razem będę się narażał, chociaż te "niestosowne"nocne zachowania nęcą.

ciał

Stopa, weź pod uwagę, że mógłbyć ów uczestnik pod wpływem zorzy polarnej, wszystko nam się mogło wydawać, tak samo fakt, że nie została uruchomiona żadna gaśnica... to też uznałbym za niedociągnięcie koleżeńskie, gdyż mimo wszystko pewne oczekiwania od takiego zlotu były.

:lol8::lol8::lol8::lol8:

a już na poważnie, ciągle mi się gęba śmieje wspominając ten zlot. :at:

Kupek 13.05.2024 20:24

Dziękuję wszystkim. Gospodarzom za gościnę z klimatem podlaskim, gościom za wspaniałą atmosferę, za zacne trunki miejscowe,krakowskie made in Kwintal i z pozostałych stron świata. Ekstra podziękowanie dla Wasilczuka za to, że przygarnął mnie do swojego namiotu. Dwie noce z Wasilem - tego się nie zapomina :)

wolly 13.05.2024 21:30

5 Załącznik(ów)
Było jak zwykle na Podlasiu " dla mnie się podoba "

WojtekBBI 13.05.2024 22:42

1 Załącznik(ów)
Taka ciekawostka
Na końcu jest zdjęcie ujścia Biebrzy do Narwi. Zrobiliśmy tam krótką przerwę

https://www.national-geographic.pl/a...AeM1gNKC-E1-P2

barthez 13.05.2024 23:32

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Dzieju (Post 852734)
Żadne słowa nie będą wystarczające by mogły oddać to co się wydarzyło.
Wojtku dla ciebie pierwsze podziękowania za pomysł i organizację.
A dla wszystkich że przyjechaliście.
Od wielu lat nie jeździłem na zloty Afrykańskie mimo że od początku istnienia bywałem na wszystkich.
Coś zaczęło zanikać, coś zmieniać , coś .......ale ten zlot XRV cofnął czas o te 15-20 lat , ten wszystko zmienił i pokazał że może być jak dawniej ......
Wojtek trafnie to określił że wpadli ludzie z tej samej gliny , wiadomo o co chodzi.
Jeśli jest szansa na powtórki w takim wykonaniu już się zapisuję.
W liczbach to wiekowo wszystkie sprzęty miały ok 1500 lat i razem jakieś 7 mln km, wieku uczestników nie liczę bo jest tylko właściwy :) on się zatrzymał w momencie zakupu Afryki.
Dla tych co jechali za mną podaję dwie liczby zużycia płynów które mi wyszły 4.2/100 i 1/100 :)

Ja w 100% popieram to co napisał Dzieju. No może poza tym, że ciekaw jestem średniej wieku osób, które tam były:D

Fajnie było zobaczyć te stare (niektóe nawet bardzo postarzałe):haha2: gęby!
Moja Afra po prawie 15 latach wytoczyła się na porządnie z otchłani garażu i chyba dobrze jej to zrobiło.
Wielkie dzięki dla WojtkaBBI, dla wszystkich pozostałych orgów za podjęcie tematu, dzięki Plaku, Chomik i Steve69 za wspólny powrót. Lotnisko na trasie zostanie w głowie na długo:)

Moje buty jakoś nie przetrwały trudu jazdy w lekkim nawet deszczu - z obu odpadły podeszwy:haha2:.
Poniżej kilka zdjęć z reanimacji:
etap 1 - na trytytkach - niby dało się w tym chodzić, ale wiało po stopach
i 2 - na szarej taśmie - to już wersja prawie doskonała!
Jakby ktoś chciał takie zanabyć, to polecam: Probiker model jakiś z dupy. Rozpadły sie od leżenia w szafie

Pazdro i do zobaczenia!:bow::at:

chomik 14.05.2024 15:15

Cytat:

Napisał barthez (Post 852817)
Lotnisko na trasie zostanie w głowie na długo:)

Moje buty jakoś nie przetrwały trudu jazdy w lekkim nawet deszczu - z obu odpadły podeszwy:haha2:.

Dzięki Barthez. Zdecydowanie lotnisko miało w sobie coś, co będzie dawało ciepło w zimowe wieczory i można nawet wnukom opowiedzieć. Magia była, oj była.

A impreza była taka, że buty Ci z nóg spadły :haha2:

ATomek 14.05.2024 15:57

10 Załącznik(ów)
Będąc wczoraj na cotygodniowej partyjce u księdza proboszcza, w prasie branżowej z maja, na pierwszej stronie, tuż pod kolumną z cyklu
"Ładne zakonnice i motorY", znalazłem taki oto artykuł: "STARY MOTOCYKL- NOWA WIARA"

Załącznik 134956

Załącznik 134957

Cuda na niebie zwiastowały, że nad Biebrzę przybył sam Wielki !PANHĄDA! z krainy kwitnącej (akurat) wiśni.
Wieść o tym szybko rozniosła się po szerokiej akalicy!

Załącznik 134928

Z całej Polski, na motocyklach, przybyło 50 młodzieńców, najzagorzalszych fanatyków kultowego modelu Honda Africa Twin wraz z najwierniejszy z wiernych CZARNY JEŹDZIEC w PISDIEC z krainy znad wielkiej wody

Załącznik 134936

Załącznik 134931

Z miasta Łodzi przybyła nawet piesza pielgrzymka starego obrządku wyznawców CZARNEGO JEŹDŹCA HONDY. Za szklane paciorki, zostali pasowani przez!PANAHĄDA! na najwyższy poziom wtajemniczenia

Załącznik 134932

Załącznik 134933

Załącznik 134934

Jak widać, następuje cudowne oświecenie, po czym !PANAHĄDA! zwyczajowo namaszcza wszystkich firmowymi olejami i wonnymi olejkami.

Załącznik 134930

Wiara w narodzie ma się wciąż dobrze, choć niestety jeszcze nadal !!!!, po podmokłych bagnach, piaszczystych lasach, i bezkresnych łąkach, szerzą się pokątnie afrykańskie pogańskie zabobony, fetysze czarnych klepek i czarne, tajemnicze praktyki DTN, podsycane Gorzką Wodą Żołądkową!
Po niej, bagienne echo wciąż niesie gromkie "WSZYSCY BĘDZIEMY JEŹDZIĆ AFRYKAMI!!!" Bądźcie czujni!! Ich pogański zwyczaj wzniecania kurzu po polach i lasach, niesie dla młodego pokolenia cywilizacyjne zagrożenie!
Brat Maciej Wąsaty"

Tyle wyczytałem.
Tak, to wciąż aktualne!
JUTRO ZNÓW WAM UCIEKNIEMY!!!

Załącznik 134935

Lata lecą, świat postarzał,
CzarnyJeździec nadal gna.
Wciąż ten sam, choć nieco zszarzał
Ogień w sercu, w duszy gra!

dawid8210 14.05.2024 19:36

:Thumbs_Up::)

ramires 14.05.2024 21:04

Tak sobie teraz pomyślałem, że mieliśmy na żywca HRC na niebie.
Czerwona zorza, białe gwiazdy i niebieskie niebo (granatowe, ale blisko) ;)

stopa-uć 14.05.2024 21:09

ATomku
wydaje mi się że to jest zrobione w fotoszopie--powiedziałbym nawet że w FOTOWIACIE.
Jestem PEWIEN że nic TAKIEGO NIE PAMIĘTAM.
Może dlatego że TO było "cudowne" i dodatkowo obficie namaszczone ,
to następnego ranka miałem mętlik w głowie i migrenę .

Lata lecą, świat postarzał..........

TAKIE SPOTKANIA wmacniają.
Dają wiarę ,że jeszcze nie wszystko stracone.
ciał

Melon 15.05.2024 00:59

W pytkę Tomek. :D

majo 15.05.2024 01:22

Równowaga wiekowa bardzo należycie zachowana także możecie spać spokojnie.:at:

ATomek 15.05.2024 11:45

20 Załącznik(ów)
Załącznik 134981

Stopa, tak właśnie myślałem, że gazety nie piszą całej prawdy, a przynajmniej ich prawda mija się z naszą. To musiał być ktoś do Ciebie podobny!

Załącznik 134982

Załącznik 134999

Dojeżdżałem od Zambrowa wzdłuż starorzecza Narwi

Załącznik 135000

Przy brodzie błoto można objechać, ale po co? :D

Załącznik 135001

Załącznik 135002

Załącznik 135003

Załącznik 134988

Sesja zdjęciowa na moście. W świetle zachodzącego słońca, zachmurzenia i przelotnego deszczu była jakaś magia

Załącznik 134983

Wojtek, ciekawostek po drodze było więcy, jednak fakt, najciekawsze ujście Biebrzy do Narwi

Załącznik 134984

Załącznik 134985

drewniano-ziemne grodzisko w Samborach.i już od XIw strzegło ujścia Biebrzy do Narwi jako strategicznej, wodnej drogi handlowej z północy znad Bałtyku, od Jaćwingów i Litwinów, z Grodna do Drohiczyna i dalej na południe,. Do dziś pozostał tzw okop, ale niewiele potrzeba, żeby to sobie w całości wyobrazić. Imponujące miejsce! Poprzedza je wieś o nazwie Ruś, która dla grodziska pełniła rolę służebną. Pięknie tam! Sama nazwa rzeki Biebrza stanowi relikt historycznej przeszłości po Jaćwingach i znaczy po prostu Bóbr.
A propos tego ostatniego. Przestrzegaliście przed łosiami, a tymczasem szwagrowi pod afrykę wylazł bóbr!

Drewniany most na Narwi w Bronowie znany mi z ostatnich scen filmu „Wołyń”

Załącznik 134986

Załącznik 134987

Załącznik 134989

Załącznik 134990

No i Góra Strękowa ze wspomnieniem kpt Raginisa

Wojtek. Bardzo dziękuję za pomysł i dobrą organizację spotkania w świetnym miejscu. Naprawdę warto było ustawić afrykę w rzędzie i posiedzieć przy stole ze Starymi-Nowymi. To było historyczne spotkanie naszej Forumowej Społeczności

Załącznik 134991

Załącznik 134992

Załącznik 134993

A na powrocie jeszcze raz przejazd piachami pod Bronowem, ale już we właściwym tempie
i orka gdzieś w lesie. Jak na jeden wyjazd to mega dużo! Do zobaczenia!

Załącznik 134995

wolly 15.05.2024 13:07

Tomek w punkt jak wieczorna prelekcja

majo 15.05.2024 13:34

Zajrzę tam niebawem. Namówiłeś.

stopa-uć 15.05.2024 17:31

ATomku
to musiało być moje drugie "ja"

I zarówno pierwsze i drugie cieszy się
że z WAMI się spotkało.
ciał

ATomek 15.05.2024 18:48

1 Załącznik(ów)
Stopa, teraz to ja już nie wiem, ilu Was było!?
Na dokładkę, pamiętam też jakąś Babuleńkę ��

Załącznik 135004

Uff, ulżyło mi, że to nie Ty!

stopa-uć 15.05.2024 23:22

1 Załącznik(ów)
ATomku
ja sam nie wie ilu mnie jest.

I a propos babuleńki, nie dziw się

jak spotkasz na targu kiedyś ""BABĘ z JAJAMI"

ciał

Rojek 16.05.2024 00:56

Teraz pytanie o które jaja się rozchodzi. Pod, czy nad spódnicą :D

majki 16.05.2024 02:06

18 Załącznik(ów)
Dzięki wszystkim za super spęd. Człowiek od razu odmłodniał i wrócił do dawnych, dobrych czasów...aż łezka w oku się kręci. :webers:
Szacun Wojtek za chęci i że Ci się chciało...to była jedna z najlepszych rzeczy w tym roku!!!! :bow::bow::bow: Piękny widok tyle XRVek w jednym miejscu i czasie...oraz tyle znanych twarzy...:oldman::drif::eek:
Dojazd i powrót też był mega, WTA jeszcze żyje... Fajnie, że jeszcze nam się chciało, tak trzymać! :brawo::brawo::brawo:

Załącznik 135018

Załącznik 135019

Załącznik 135020

Załącznik 135021

Załącznik 135022

Załącznik 135023

Załącznik 135024

Załącznik 135025

Załącznik 135026

Załącznik 135027

Załącznik 135028

Załącznik 135033

Załącznik 135034

Zorza dopełniła magicznego dzieła...

Załącznik 135029

Załącznik 135030

Załącznik 135031

Załącznik 135032

Zasłużona kąpiel po ponad 700km w trasie...
Załącznik 135035

frog 20.05.2024 18:53

Hej, czy ktoś przypadkiem nie znalazł palniczka do butli ?

WojtekBBI 01.07.2024 22:25

Jakby co to bardzo blisko bo w Goniądzu w sobotę będzie "Rock na bagnie"
https://rocknabagnie.pl/pelny-progra...a-bagnie-2024/

Zmyler 02.07.2024 02:48

Exploited kusi, mocno kusi.

Bałtrok 20.02.2025 22:04

Właśnie nam tu mija 1 rocznica posta zapowiadającego ten udany pod każdym względem zlot.

Tak tylko wspominam, nic nie sugeruję :)

Dzieju 21.02.2025 05:55

Jak masz obawy z tym sugerowaniem to ja zaryzykuję i powiem że bardzo sugeruję by zrobić powrórkę :)
No i oczywiście by już te kolejne edycje trwały do końca świata lub chociaż ostatniej jeżdżącej XRV .....no jak tak to jeszcze kupę lat by się odbywał bo XRVki będą jeszcze dłuuuuugooooo szlajać się po tym świecie i znajdą się ludzi co je nadal będą doceniać.

motomysz 21.02.2025 14:42

2 Załącznik(ów)
W imieniu nie obecnego na forum Plaka, melduje gotowość do zorganizowania II XRVła w formie takiej samej jak za pierwszym razem a napewno podobnej, bo wiadomo ciężko zorganizować dwa takie same spotkania. Skonsultujemy to jeszcze z prekursorem tej zacnej imprezy tzn. WojtkiemBBI i ewentualnie podamy szczegóły. Placzku poprosił mnie o dodanie tej że fotki i obiecuje że kurtka będzie dostępna i kto będzie miał ochotę w niej pojeździć bez problemu udostępni 😀
Ps. Majo! niestety nie ma możliwości żeby wrócić w niej do domu.

dawid8210 21.02.2025 14:46

:rolleyes::)

stopa-uć 21.02.2025 20:35

a Plaku to bił mnie kijkiem na zlocie.
ciał

fassi 21.02.2025 20:40

Mi stukał kijkiem w drzwi jak brałem prysznic ...

Kupek 21.02.2025 21:21

Cytat:

Napisał fassi (Post 872570)
Mi stukał kijkiem w drzwi jak brałem prysznic ...

Prawidłowo się zachował. Co to jest za wywożenie naszego narodowego dorobku do Niemiec

stopa-uć 21.02.2025 21:31

Wojtuś, to już teraz wiesz kto zabrał prysznic.
Pewnie przerobił go na wtryski do GOLFA.
ciał

mareksz007 22.02.2025 11:51

Cytat:

Napisał motomysz (Post 872533)
W imieniu nie obecnego na forum Plaka, melduje gotowość do zorganizowania II XRVła w formie takiej samej jak za pierwszym razem a napewno podobnej, bo wiadomo ciężko zorganizować dwa takie same spotkania. Skonsultujemy to jeszcze z prekursorem tej zacnej imprezy tzn. WojtkiemBBI i ewentualnie podamy szczegóły. Placzku poprosił mnie o dodanie tej że fotki i obiecuje że kurtka będzie dostępna i kto będzie miał ochotę w niej pojeździć bez problemu udostępni 😀
Ps. Majo! niestety nie ma możliwości żeby wrócić w niej do domu.

Wpisuje się na listę na przejażdżkę w kurtce niebiesko-biało-czerwonej.

rakiet 22.02.2025 12:03

Kaucja 8000 ojro.

rakiet 22.02.2025 12:09

Proszę przekazać Plakowi, że gdzie by to nie było to będę, ale On to chyba wie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02.