Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

husa521 05.08.2021 02:10

Cytat:

Napisał emilsbaste (Post 743170)
O ile wiem 16/07 mieli którąś z 300 do wzięcia. Niemniej organizacyjnie, może z powodu startu pod nowym brandem, faktycznie był chaos. Przy odbiorze papierów powiedziano mi, że do PL ma straci ok 100szt do końca sierpnia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Widzę, że kolega z moich okolic (KUJ-POM)

Z racji tego iż czekam na swoją 300L i jest to moje pierwsze, nowe moto z salonu chciałbym się zapytać szanownych forumowiczów na co można/trzeba zwrócić uwagę przy odbiorze takiego motocykla z salonu np. jaki jest przebieg na liczniku: 0 km czy 2 km czy 5 km. Czy cokolwiek innego na co warto zwrócić uwagę.
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Horizon 05.08.2021 11:23

Cytat:

Napisał husa521 (Post 743312)
Widzę, że kolega z moich okolic (KUJ-POM)

Z racji tego iż czekam na swoją 300L i jest to moje pierwsze, nowe moto z salonu chciałbym się zapytać szanownych forumowiczów na co można/trzeba zwrócić uwagę przy odbiorze takiego motocykla z salonu np. jaki jest przebieg na liczniku: 0 km czy 2 km czy 5 km. Czy cokolwiek innego na co warto zwrócić uwagę.
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Jako ktoś kto odbiera nowe samochody to powiem Ci, że odbiór motocykla jest jeszcze prostszy, bo nie musisz sprawdzać czy nie jest porysowany albo nie ma wgnieceń - wszak sam za chwilę go wywalisz gdzieś w lesie :at:

Dla pewności możesz sprawdzić:
1. Poziom oleju, poziom płynu chłodzącego - warto sprawdzić czy jakiś praktykant w serwisie pilnował ilości.
2. Przykręcenie kierownicy i osprzętu chociaż sam pewnie będziesz sobie to regulować pod siebie.
3. Czy piasty są dokręcone prosto i nie ma bicia na kołach

Przy takim osiołku jak CRF300L to raczej wszystko.

krzysiek_m 05.08.2021 11:55

Czy są dołączone wszystkie akcesoria wymienione w instrukcji obsługi, takie jak narzędziówka, jakieś "master" kluczyki.

mikelos 05.08.2021 11:58

Cytat:

Napisał Horizon (Post 743348)
Jako ktoś kto odbiera nowe samochody to powiem Ci, że odbiór motocykla jest jeszcze prostszy, bo nie musisz sprawdzać czy nie jest porysowany albo nie ma wgnieceń - wszak sam za chwilę go wywalisz gdzieś w lesie :at:

Dla pewności możesz sprawdzić:
1. Poziom oleju, poziom płynu chłodzącego - warto sprawdzić czy jakiś praktykant w serwisie pilnował ilości.
2. Przykręcenie kierownicy i osprzętu chociaż sam pewnie będziesz sobie to regulować pod siebie.

Przy takim osiołku jak CRF300L to raczej wszystko.

Motocykle są chyba zalane płynami fabrycznie. To co jest do sprawdzenia to elementy montowane w serwisie po wyjęciu z kraty transportowej. Czyli przednie koło, kiera.

IMO: sprawdzić papiery. Niby numery są wydrukowane na naklejkach i nikt nic nie przepisuje ręcznie, ale warto sprawdzić. Miałem w rodzinie przypadek (tata), gdy przy sprzedaży auta okazało się że numery VIN nie zgadzają się z rzeczywistością :dizzy: Auto nowe, z salonu, itd. Importer odkręcał temat, było trochę zabawy z Wydziałem Komunikacji :mur:

Dandi 05.08.2021 13:20

Właśnie dzwoniłem do salonu Hondy, bo jutro miałem mieć odbiór mojej zabawki. Niestety termin przesunął się o 2 tygodnie :mur:

husa521 05.08.2021 13:53

Cytat:

Napisał Horizon (Post 743348)

A właśnie, odnośnie dokręcania śrub. Do mojej husky mam service manual z podanymi momentami dokręcania wszystkich śrub.
Do 300L znalazłem tylko ogólną instrukcję obsługi. Czy jest szansa, że do 300L też coś takiego jest?

yunior81 05.08.2021 17:48

Info z dziś: w Toruniu mają dostępne 3setki.....

Horizon 05.08.2021 20:33

Cytat:

Napisał mikelos (Post 743360)
Motocykle są chyba zalane płynami fabrycznie. To co jest do sprawdzenia to elementy montowane w serwisie po wyjęciu z kraty transportowej

Hmm wcześniej mógłbym iść.o zakład, że przyjeżdżają suche, ale możliwe że masz rację.:confused:

Faland86 06.08.2021 15:58

Info nieprawdziwe 😊

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Cytat:

Napisał Faland86 (Post 743568)
Info nieprawdziwe 😊

Oczywiscie dot dost sztuk w toruniu 😊

Micek80 06.08.2021 20:28

Witam wszystkich. Byłem dziś oglądać w jednym z salonów 300-etke. Okazało się że jest dostępny motocykl ale rocznik 2020 grudzień cena 23300 zł. Zarezerwowałem. Nie wiem czy warto brać czy lepiej 2021 ale niestety nigdzie nie ma na teraz ?? W sumie oszczędność to tylko 900 zł ale motocykl od ręki. Trochę dziwne, że połowa sierpnia a oni mają rocznik 2020 dostępny. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne chociaż jak usiadłem na CRF-kę ( 85 kg ) to tylny zawias mocno się ugiął czy to normalne, że jest tak miękki tył tego motocykla?? W ten sposób kanapa się obniżyła a mam 188 cm wzrostu i już było średnio wygodnie. Na Rally siedziało się dużo wygodniej ale tam jest wyżej siedzenie.
Mam do myślenia teraz he...he.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21.