![]() |
Dobry,
czy ktoś już odebrał afrę/dostał sygnał kiedy ją odbierze? Podobno przesuwa się termin realizacji zamówień "special edition" do końca lutego? |
To raczej nie jest prawda. Moja już stoi u dealera. Dziś mają otrzymać dokumenty pojazdu i przygotować wysyłkę.
|
Też muszę zdementować. Moja w salonie Hondy w Krakowie ma być w środę już gotowa do odbioru.
|
Z DCT zamówiliście?
I być może niezbyt precyzyjnie się wypowiedziałem - wszystkie limitowane mają być w rękach klientów do końca lutego - być może to taka asekuracja, bo przecież do maks. połowy stycznia miały być. Dobrze słyszeć, że niektórzy jużje prawie maja :) |
Cytat:
|
ok, czekamy cierpliwie...
|
Bez DCT. W umowie mam odbiór do końca stycznia.
|
Wy jeszcze czekacie a ja dzis jeździłem. Z telefonu mi nie idzie pisanie, jak wroce na kontynent to cos skrobne, tym czasem pozdrowienia z wiosennej Sardynii, 19 stopni w styczniu robi wrażenie nawet tu.
Zdrowia. |
Chwalisz się czy żalisz ??
|
A nawet jeśli się chwali to co? dupa boli że ktoś lepiej ma? :)
|
Remus też nie próżnuje. Wersje carbon,titanium, steel i black.
http://i73.fastpic.ru/big/2016/0126/...2b00d77114.jpg http://i76.fastpic.ru/big/2016/0126/...5cfccdf3e7.jpg |
Chciałbym zobaczyć zdjęcie z tym wygarem od tyłu. Czy szerokość motka się zmniejszyła. Może symetryczne kufry wejdą.
|
Tak wygląda Arrow. Inne pewnie będą "wystawać" podobnie.
http://4.bp.blogspot.com/-y4DrvvNdDb.../arrow%2B4.JPG |
Ciekawe, czy Arrow będzie tak samo pięknie brzmiał jak w starej Afryce.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 60561 |
Porównywanie fotek z różnej perspektywy nie ma wielkiego sensu.
Tak czy owak, różnice raczej nie będą duże. Gabaryty Arrow, Giannelli, Remusa i Termi wydają się być podobne. Leo też się pewnie nie będzie wiele różnić. Akrap może być nieco "grubszy" :) Pewnie niedługo pojawią się pierwsze fotki (a może już gdzieś są). |
2 Załącznik(ów)
Znalazłem coś takiego
|
Właśnie zadzwoniłem do salonu. Rozpakowali i składają :D Dziś po 15 będzie już stał gotowy do odbioru :drif:
Kasę będę wpłacał w poniedziałek, więc do tego czasu będzie moto stało na salonie z informacją, że sprzedane, więc jakby ktoś chciał rzucić okiem jeszcze na model z DCT w czerwonym malowaniu, to w salonie Hondy w Krakowie będzie taka okazja, jakby sprzedawca nie pozwolił się dosiadać, to możecie powiedzieć, że ja pozwoliłem ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
http://www.termignoni.it/foto/impianti/20162618917.jpg
Termignoni się ceni. 600 funciaków. 2,47 kg w porównaniu do 4,8 kg standardowego wydechu. |
Cytat:
4,8Kg wazy seria..? jesteś pewien..? w XRV waży 7,5kg |
Tak podaje Termi na stronie. Pewny nie jestem.
|
gratuluję wszystkim właścicielom tej dobrze zapowiadającej się maszyny, wiosna już blisko :)
|
Radekw a można będzie tą Twoją szukę za Twoją oczywiście zgodą odpalić i "dać jej na zimnym"? :-)
Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
Z upalaniem poczekaj jednak na egzemplarz testowy, będą w marcu ;) |
DCT nie odpalisz "na biegu".
|
Mam takie pytanie do szczęśliwych posiadaczy Nowej Afry. Czy ktoś z was kalkulował ubezpieczenie AC+OC na nowe moto? Ja wczoraj zapytałem agenta PZU o wycenę i spadłem z krzesła, obiłem łeb i do tej pory mam kaca jak usłyszałem cenę za pakiet ubezpieczeń 8K. Podobno Allianz ma jakieś ludzkie ceny. Sprawdzał kto?
|
Cytat:
|
Tak, jeżeli chodzi o pakiet to tylko Allianz. Miałem tam ubezpieczonego Harleya i pod koniec dla wartości motocykla około 23 tyś za cały pakiet płaciłem 1 tyś.
Niestety, Harleya rozbiłem z własnej winy, do tego wcześniej też robiłem parę drobiazgów z AC i straciłem zniżki, więc dla Afryki (58 900 PLN) za cały pakiet płacę 4 064 PLN, w PZU krzyknęli 10 tys!! W pierwszym roku użytkowania motocykla przy zakupie pakietu Allianz w cenie daje gwarancję wypłaty wartości z faktury w przypadku kradzieży motocykla, nawet jeżeli nastąpi to pod koniec okresu umowy. EDIT: Do tego sama obsługa szkody też bardzo profesjonalna i szybka ;) |
radekw, niesamowicie Ci zazdroszczę
Zmień tego avatara z przyciskiem geberitu od kibla, na coś ładnego ;) |
Cytat:
|
radek nie piernicz tylko ładną afryczkę ustaw :P
|
Właśnie dostałem info, że Honda nawaliła z dostawą tripmasterów i książek z historią modelu. Nie będą dostarczane wraz z motocyklami lecz dopiero na pierwszym przeglądzie po 1000 km niezależnie od tego gdzie kto zanabył moto zostaną dostarczone do serwisu tam gdzie będzie odbywał się przegląd.
|
Tajne hasło "Radek" zadziałało w salonie krakowskim od strzała. Radek dzięki! Moje uwagi: ja to 50rż/172cm/80kg, nóżki raczej krótsze, dotąd Triumph Tiger 800 szosowa wersja, siodło na 82cm. Dostęp do ziemi podobny bo kanapa w Afryce jest węższa, ustawiona na 85cm. Czuje się ciut większą masę (DCT), nie wiem ile było w baku, nie spojrzałem na wskaźnik. Podoba mi się miejsce i dostęp do akumulatora, schowane przed urazami kierunki, osłony chłodnic(plastikowe ale są). Niby szczegóły ale koś myślał. Dla mnie pozycja na Tigerze jest bardzo wygodna i robiłem przebiegi ponad 1000km/dzień w czasie czerwcowych wypraw bez bólu ale to co daje nowa Afryka to powinno być wzorem dla innych producentów i przechowywany w Sevres pod Paryżem. Po 50tyś zżyłem się z tygryskiem i b. go lubię, poręczny, silnik miodzio, mam w nim wszystko na większe wyprawy ale po dzisiejszym dosiadzie chyba czas na zmiany. Niektóre ceny akcesoriów Hondy są z kosmosu np. kufry czy halogeny. Centralny kufer jakiś mały i pokraczny. Givi w tygrysku są "pakowniejsze" i nigdy mnie nie zawiodły więc pewnie u nich będę szukał. Nowa królowa b. mi się podoba, gratuluję zakupu i jeszcze raz dzięki. Pzdr
PS wychodząc z salonu odruchowo chciałem wsiąść na moto i odjechać zamiast zrobić to swoją puszką. Też tak macie? Może to kwestia dzisiejszej pogody w Krakowie, +15 stopniC. |
|
|
Ale piękna... a gdzie folia na siedzieniu?
|
Aż się łezka w oku kręci ;) Niecałe dwa lata temu tak otworzono to pitupitu. 135 stron dalej...oto jest ona ;)
Cytat:
|
Folie zdjęte ale na kanapie i tak ich nie było. Pewnie dlatego że dodatkowe pierdoły były montowane - grzane manetki, gniazdo 12v. Kask dostałem ale tripmaster i książka jak wspominałem wcześniej będą na pierwszym przeglądzie montowane. Standardowy wydech jest duży ale buczy ładnie. Najgorsze wrażenie robią te pseudo handbary. Porażka, żadnych wzmocnień, sam plastik. Do wywalenia bo chyba jedynie od wiatru jakąś ochronę dać mogą. Przy moim wzroście 178 bez problemu stawiam stopy na glebie.
|
W przednich kierunkowskazach pozycyjne światła świecą na pomarańczowo?
|
Chyba tak. Tak jakby obrysówki. Potwierdzę wieczorem.
|
Fajna sztuka, czerwony bardzo ładny. Ma ktoś w srebrnym kolorze??
|
Łańcuch napięty jak struna, ale piękna jest..teraz tylko zębatkę +3z na tył i ogiiiiiieeeeń:D
|
Cytat:
:drif: Tez chce!!! |
Cudna kolego cudna - niech służy
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |