![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki za informacje. Jeszcze dopytam, jak się na błocie zachowywała oraz na mokro-zimnym asfalcie? Tak samo jak mitas09, który powodował (u mnie) kleksy w spodniach, czy pod kontrolą? J. |
dzisiaj było so-so, ale bez dramatu. lepiej niż na e09 w każdym razie, gorzej niż na tkc.
W piachu jak koparka robi, na Podlaskim objezdzalem większość, także lekkich moto na kopnych odcinkach. Błoto trochę zalepia, cudów nie ma. Natomiast genialnie działają agresywne boki, a tekst o tym, że w miarę zużycia "ostrza" się nie jest ściema - widać to na się zdjęciu. Szutry bez uwag. ostre skały - ideał. Asfalt - o ile e09 miał wyczuwalny rant poza pewnym zakresem złożenia, o tyle tutaj schodzi się calkowicie płynnie. Nie mam zbyt dużego przeglądu - na NAT zdarlem fabryczne dunlopy, e09 no i jednego motoza. na RD07a miałem 2xtkc-80, ze 3x e09, e10, c02 (uzywke od Puszka, w Maroku mnie poratowal) i jakaś ostrzejsza pirelke. z tego całego towarzystwa motoz jest nie do pobicia. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Opony do NAT
Bardzo dziękuję. Latając na ciut lżejszejszych sprzętach nie mam pojęcia, co zakładać na cięższe i się dopytuję.
J. |
To ja też tak podepnę się do tematu...nie chcę zakładać nowego wątku.
Metzeler Karoo 3 - taki oto komplet nowych opon dostałem przy zakupie NAT. Moja jazda to 50/50 szutry/asfalt....no może jednak z małą przewagą asfaltu. Czytałem tu i tam, na naszym forum też są różne wypowiedzi ....ale jednak opinie niezbyt jeśli chodzi o asfalt tz, przyczepność, hamowanie...po prostu bezpieczeństwo. Czy ktoś może się na ich temat wypowiedzieć, jeździł na tym?....bo jeśli tak jest to szkoda mojej roboty i czasu na wymianę i lepie jak w starszej mojej afryce założyć i latać na sprawdzonych K60 Scout... |
Trochę się zdziwiłem oglądając https://www.youtube.com/watch?v=Unwpnwy2fRI
Na tej 1100 ATAS opony Karoo Street jakich używam jeszcze, ale po 10 kkm tylnej zostało już niewiele. |
Cytat:
|
Może niech ktoś zabawi się w testera tych opon :D W styczniu chyba rusza sprzedaż.
https://www.youtube.com/watch?v=GgbgwMgKSw0 |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59. |