Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31533)

czosnek 25.07.2022 18:51

Cytat:

Napisał Pirania (Post 788396)
Zrobiłem, przetestowałem w weekend i potwierdzam że działa o niebo lepiej. :Thumbs_Up:

Jak wy się dostajecie do tych zasranych śrubek?
Poległem przy próbie wykręcenia tego amora :/

radiolog 25.07.2022 19:00

A migające w trakcie awaryjnego hamowania?
W BMW i KTM szybko migające światło hamulca przy ostrym hamowaniu jest chyba standardowe.
Wiele rzeczy, jak halogeny bez homologacji nie są dopuszczone, a niektórzy je tutaj montują.

Te nie migają za każdym razem, jak użyjesz hamulca poniżej zaprogramowanego czasu, jadąc np w korku, działają normalnie i jednostajnie.

Wszystkie parametry są programowalne jak i wyłączenie układu , bez rozpinania i demontażu , spokojnie można przejść badanie techniczne.

Montaż bajecznie prosty są już pasujące do fabrycznych wtyczki

Emek 25.07.2022 19:12

Nie znam się, nie oceniam. Stwierdzam fakt.

radiolog 25.07.2022 19:25

Ale jaki fakt

Dubel 25.07.2022 19:25

Cytat:

Napisał czosnek (Post 788429)

Ale o co chodzi?

Brzeszczot 25.07.2022 19:30

Cytat:

Napisał czosnek (Post 788429)

Jeżeli masz problem z demontażem , to raczej nie powinieneś wymieniać samodzielnie oleju w amortyzatorze -:)

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

czosnek 25.07.2022 19:40

Cytat:

Napisał Brzeszczot (Post 788434)
Jeżeli masz problem z demontażem , to raczej nie powinieneś wymieniać samodzielnie oleju w amortyzatorze -:)

Nie jest to wykluczone. Tak czy inaczej nie byłem w stanie zmieścić się tam z narzędziem, żeby odkręcić amor, ale ja jestem leniwy i szybko się zniechęcam. Dobra, w sumie to niepotrzebnie poruszyłem temat bez wcześniejszych dokładnych oględzin. Panowie wybaczą. Radiolog, już nie zakłócam tematu stopu ;)

Brzeszczot 25.07.2022 20:12

Cytat:

Napisał czosnek (Post 788435)
Nie jest to wykluczone. Tak czy inaczej nie byłem w stanie zmieścić się tam z narzędziem, żeby odkręcić amor, ale ja jestem leniwy i szybko się zniechęcam. Dobra, w sumie to niepotrzebnie poruszyłem temat bez wcześniejszych dokładnych oględzin. Panowie wybaczą. Radiolog, już nie zakłócam tematu stopu ;)

Weź czteropak i przyjedź do mnie jak jesteś leniwy ,ogarniemy temat

radiolog 25.07.2022 20:19

Cytat:

Napisał czosnek (Post 788435)

Nic nie zakłócasz, zawsze jak coś próbuje zmienić podpieram się YT, w większości przypadków już ktoś to zrobił

Cezarus 25.07.2022 21:07

Cytat:

Napisał radiolog (Post 788430)
A migające w trakcie awaryjnego hamowania?
W BMW i KTM szybko migające światło hamulca przy ostrym hamowaniu jest chyba standardowe.
Wiele rzeczy, jak halogeny bez homologacji nie są dopuszczone, a niektórzy je tutaj montują.

Te nie migają za każdym razem, jak użyjesz hamulca poniżej zaprogramowanego czasu, jadąc np w korku, działają normalnie i jednostajnie.

Wszystkie parametry są programowalne jak i wyłączenie układu , bez rozpinania i demontażu , spokojnie można przejść badanie techniczne.

Montaż bajecznie prosty są już pasujące do fabrycznych wtyczki

W R1250GS jest tak jak piszesz, że światło hamulca przy gwalltownych hamowaniach pulsuje . BMW dostało homologację w Niemczech więc jest to chyba zgodne z przepisami EU.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:18.