![]() |
Dzięki, Plaku! Ten dom gdzieś-tam, to może być Twój, lub mój dom, a okno i ktoś w nim może okazać się moim lub Twoim oknem. Nic nie jest dane na zawsze. Stąd wnikliwie badam historię do szóstego prapra i stwierdzam, że się powtarza.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Nie żyje ks. Isakowicz-Zaleski. Kapłan niezłomny w czasach opozycji antykomunistycznej i w walce o prawdę i pamięć o Polakach ofiarach ukraińskiego ludobójstwa na Kresach. RIP
Załącznik 131215 |
Brak słów[*]
|
Wieczna Mu pamięć! Osierocił Rodziny Kresowe i wszystkich, którzy czerpali z Jego zaangażowania w propagowanie kresowej pamięci. Inicjator pomocy dla chorych dzieci, tępiciel "lawendowej mafii". W bezpośrednim kontakcie skromny i rzeczowy. Wspomagał kapłańską posługą i dobrym słowem, zawsze stosownym do sytuacji. Będzie mi brakowało Jego trzeźwiej oceny bieżących spraw. Niech spoczywa w pokoju!
|
Niech spoczywa w pokoju
|
Miałem zaszczyt poznać Go osobiście, wielki człowiek. Chyba nie będzie go kim zastąpić :(
Niech odpoczywa w pokoju. |
Wielka szkoda bardzo mądry człowiek banderowcy już się cieszą jeden hardy Lach mniej.
|
Szkoda, że nie doczekał odsłony pomnika w Domostawie. Wielka strata dla środowiska kresowiaków i nie tylko.
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41. |