Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Honda CRF1100 - 2020?? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34219)

kristoch 03.01.2020 09:58

Większość moto nowych ma obecnie szynę can. Przynajmniej częściowo. Np 690/701 ma, a to nie cafe racer.
Can czy nie - to IMHO ma mniejsze znaczenie niż prawidłowy serwis i właściciel czy dba o moto lub nie.

ArtBi 03.01.2020 10:35

Cytat:

Napisał Emek (Post 663817)
Zastanów się czy do takich zastosowań Afryka będzie najlepszym wyborem.

giejes:D ?

Pirania 03.01.2020 10:36

Cytat:

Napisał Emek (Post 663816)
Jest na to rada. Kupić stare a nie onanizować się nowym. Jak się jeździ na zadupia gdzie kluczem jest ewentualna naprawa w terenie to czy to CRF1000 czy 1100 są tak samo słabe. Ilość czujników powala i wiadomo że w krzaczory w Pamiry czy inne Afryki to się zabiera stare strucle naprawialne w polu a nie nowoczesne motocykle z kosmiczną ilością czujników od wszystkiego. A jak się lata po ewropejskim sojuzie z wykupionym assistance to nie ma większego znaczenia.

:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

honda_honda 03.01.2020 10:53

Cytat:

Napisał 44FG (Post 663790)
A co za różnica gwizdnie czy nie gwizdnie? Naprawdę ktoś rozważa zakup motocykla za 60-80 tysięcy i nie kupowanie ubezpieczenia AC?

Pytanie czy takie AC z opcją kradzieży będzie działać na wschodzie

Emek 03.01.2020 10:58

Będzie . Trzeba dopłacić. Sporo.

Onufry22 03.01.2020 11:24

Cytat:

Napisał Emek (Post 663503)
Leasing nie ma tu nic do rzeczy. Ubezpieczalnia wymaga min 2 niezależnych zabezpieczeń. Brałem w leasing pojazdy bez alarmów i blokada kiery + immobiliser spokojnie starczały.
Zresztą Onufry może się merytorycznie wypowie.

Co do zabezpieczeń to różnie firmy wymagają.
W moje ofercie, która bije na głowę oferty salonowe do wartości 100 000 wymagane jest min. jedno zabezpieczenie mechaniczne lub elektryczne np.
blokada kierownicy, immobiliser lub alarm.

Wydaje mi się że NAT ma immobiliser oraz blokadę kierownicy, więc przeżywasz wymagania do AC.

Cytat:

Napisał honda_honda (Post 663825)
Pytanie czy takie AC z opcją kradzieży będzie działać na wschodzie

W mojej ofercie masz w standardzie odpowiedzialność na Wschodzie, czyli Ukraina, Mołdawia, Białoruś oraz europejska część Rosji.
Szczegóły możecie przejrzeć TU:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34034

Cytat:

Napisał Emek (Post 663826)
Będzie . Trzeba dopłacić. Sporo.

Masz w zakresie swojej polisy i nie dopłacałeś:)

Emek 03.01.2020 11:41

No i podziękował bo planuję się wybrać. Wakacje bez Rosji to wakacje stracone :p.

Onufry22 03.01.2020 11:49

Cytat:

Napisał 44FG (Post 663790)
A co za różnica gwizdnie czy nie gwizdnie? Naprawdę ktoś rozważa zakup motocykla za 60-80 tysięcy i nie kupowanie ubezpieczenia AC?

Jedne z moich klientów stwierdził, że zakup AC nie jest rozsądny i ma świadomość, że napycha kieszenie ubezpieczycielom. Jednak z drugiej strony jest to najniższa cena jaką trzeba ponieść w przypadku kradzieży lub wypadku.

Ja osobiście gdybym miał gdzieś jechać i zostawić pod chmurką motocykl za 60K czy więcej to bym pewnie nie zasnął:)

Przy nowych motocyklach solidny assistance to podstawa:)
W tym roku miałem klienta, który kupił Triumpha i w pierwszym miesiącu od odbioru dwa razy motocykl wracał na lawecie do salonu:(

kristoch 03.01.2020 14:41

Cytat:

Napisał Onufry22 (Post 663830)
Jedne z moich klientów stwierdził, że zakup AC nie jest rozsądny i ma świadomość, że napycha kieszenie ubezpieczycielom. Jednak z drugiej strony jest to najniższa cena jaką trzeba ponieść w przypadku kradzieży lub wypadku.

Ja osobiście gdybym miał gdzieś jechać i zostawić pod chmurką motocykl za 60K czy więcej to bym pewnie nie zasnął:)

Przy nowych motocyklach solidny assistance to podstawa:)
W tym roku miałem klienta, który kupił Triumpha i w pierwszym miesiącu od odbioru dwa razy motocykl wracał na lawecie do salonu:(

A mój KTM tylko raz zabrała laweta :-). Za to w pierwszym dniu od zakupu :-).

Co do AC to jak ktoś ma wolne 60k to pewnie nie warto ubezpieczać - zawsze w razie w można kupić drugi raz. Ale jakbym miał nie spać to już wole napychać kieszenie ubezpieczycielom. To samo z banksterami. To samo z producentami nowych motocykli. Co też i czynię i mam przynajmniej satysfakcję, że napędzam Polską i światową gospodarkę.

Za to ubezpieczanie starszych moto już tak kolorowo chyba nie wygląda. Ile np. kosztuje oc/ac za 10-letnią CRF250L o wartości 12kPLN? Orientacyjnie?

Emek 03.01.2020 15:38

Ten model raczej nie może być 10 letni.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:04.