![]() |
Pierwsze foto to DCT z opcjonalną dźwignią zmiany biegów. Na drugim manual.
|
Ok. Dzięki
|
A cena dźwigienki do DCT taka jakby zrobiona ze złota była :haha2:
|
Sprawdzał ktoś jak rozwiązano kwestię zabezpieczenia zębatki zdawczej na wałku?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po Hądowsku.
http://i.imgur.com/QFEiPV3.jpg |
Cytat:
Byc może kat jest tam dalej tylko schowany w tej rurze przed tłumikiem? No bo jak by opychali ten zestaw w zachodniej Europie? |
Cytat:
|
Masz rację sonda jest przed katalizatorem, w okolicach dźwigni hamulca.
Uprzedziłeś mnie. |
Cytat:
|
Termi po raz drugi.
|
Faaaajnie gada ten wydech ;]
I ciekawa jazda. od 4:20 fajna pogadanka. |
No i AT jest numer 1 sprzedaży w ITL...
Ponad 500 sztuk Numer 2 GS 200 sztuk Cytata królowa zdetronizowana |
W UK 800 szt. (podobno) ;)
|
A podobno u nich jak jest moda to wszyscy jak w dym idą. Tak było z TA, AT, GS... Idzie nowe
Sent from my E6653 using Tapatalk |
Niech kupują i tysiące miesięcznie, będzie więcej na rynku wtórnym.
|
1 Załącznik(ów)
Voila
|
Cytat:
|
Afryka w końcu wyprowadzona z salonu. Bez zamówionych dodatków (grzane manetki), które wprawdzie przyszły, ale bez wiązek połączeniowych :dizzy: Dokumenty do motocykla też przyszły wczoraj (moto na salonie stało od zeszłej środy). "Ja tu widzę niezły burdel, siostry" :haha2:
Dziś wyprowadziłem JĄ z salonu... prosto w śnieżycę :D Kontrola trakcji ani ABS przez całą drogę z salonu pod firmę, w której pracuję nie musiały interweniować ani razu, więc opony chyba dobre są ;). W porównaniu do mojego poprzedniego motocykla to straszne bydle i do filtrowania podchodziłem z pewną nieśmiałością. Muszę się nauczyć gabarytów tego motocykla, żeby sprawnie i swobodnie przemieszczać się po mieście. No i kanapa w najniższym położeniu, żeby czuć się komfortowo i sięgać nogami do ziemi :) Dziś wieczorem studiowanie instrukcji użytkownika do snu. W Harleyu miałem tylko zapłon i kierunkowskazy :D, a tu wyświetlacz i konsole mocno mnie onieśmielają. |
Manual też ma kontrole trakcji?
|
Cytat:
PS. Można ją całkowicie wyłączyć |
:)
fajny koniec filmu :) myślałem, że się przetoczy przez to koryto w 3:14 ... |
Najlepszy jest moment 3:19.
Czekam, aż wjedzie w dużą kałużę, a on leci bokiem :haha2: |
Jeżeli chodziło tylko o ubłocenie motka, to dobrze mu to wyszło. :p
|
|
jeżeli to demówka to gość i tak odważny :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A na tym najlepiej skacze stara RD03:))) tak o... pyk, od niechcenia... (
https://www.youtube.com/watch?v=3Sz-VQDS1aM (2:12-2:16) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hehe....tak was poczytać to .....:haha2:
|
Czy jakas nowa Królowa wybiera sie zdetronizowac starą jaśnie nam panujacą Africę Twin na integrację ukraińską? Mam nadzieję ,ze Śluza przyjmie ja do stada i własciwą dokumentacje wykona :D:at::at::at:
|
Cytat:
Więc obiecuję, że jak tylko się zdążę wyekwipować to postaram się rzutem na taśmę załapać na tę integrację :) |
|
w czasopismie Motorrad (sponsorem pisma jest bmw) ukazal sie pierwszy porownawczy test.
Uczestnicy testu : ktm1050 adventure Africa twin suzuki v strom 1000 Wynik koncowy testu: 1. Miejsce : Africa Twin -699punktow 2. ktm 1050 adventure - 696punktow 3. Suzuki v strom 1000 - 669 punktow zuzycie na trasie w tescie : africa twin : 4.3 l ktm : minimum 5l suzuki : minimum 5l za 4 tygodnie dojdzie do nastepnego testu porownawczego (Motorrad) w ktorym africa twin zmierzy sie z klasa 800cm: konkuretami bedzie bmw 800gs i triumph 800 byc moze po tym zwyciestwie dojdzie do wyzwania goliatha i david zmierzy sie z : africa twin vs Bmw 1200gs |
O, to pewnie w polskiej edycji będzie przedruk.Trzeba zajrzeć, za słabo znam niemiecki by swobodnie czytać oryginalne teksty.
|
Cytat:
Słaby tekst moim zdaniem. Jeszcze mam Swiat Motocykli. Ktos mowil, ze niby lepszy. Zobacze. |
Test Simpsona w ŚM jest na to samo kopyto co wszystkich innych redakcji, które były na testach w Południowej Afryce. Jakby Pan Honda autoryzował wszystkie teksty, albo wszyscy dostali szablon. Generalnie, że super, DCT wspaniała sprawa, wyjadacze wybiorą jednak manuala :)
|
Cytat:
|
dodam ze w tym tescie byla testowana africa twin bez DCT. Osobiscie sam jezdzilem nowa Africa i moje zdanie jest takie ze jezeki ktos faktycznie jezdzi duzo po polu to Africa jest lepsza od gs 1200 ale jezeli ktos jezdzi wiecej po asfalcie jak ja to napewno lepszy jest 1200 gs waga ma prawie ta sama ale za to wiecej mocy i kardan,,,. problemem dla kazdego bedzie ile sie jezdzi jak duzo to lepiej honda jak np tylko 10.000km na rok to bmw.
|
DJ, odpowiedziałeś na jeszcze nie zadane przeze mnie pytanie. Więc chyba jednak GS na ten rok
|
jakie ma to znaczenie czy na ten rok jest GS, AT albo kosiarka do trawy...
|
Cytat:
|
|
Cytat:
stara niech tam króluje, ale księżniczki z racji wieku i urody ... nic dodać :):) |
Cytat:
|
Witam, po 5 latach z Tygryskiem 800 zdecydowałem się Africę. Mam takie pytania:
1) czy widział ktoś inne gmole niż te oryginalne? Afryka wygląda w nich jak moto z kursu prawa jazdy, zwłaszcza ten poprzeczny łącznik ciągnięty górą, pod lampami. Wzorem dla mnie (wygląd+funkcja) jest to co mam w Tigerze-SWMotech. 2) jakieś światła przeciwmgielne? Oryginalne też nie grzeszą urodą, cena -kosmos(z gmolami Hondy 5100zł) Pzdr |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |