![]() |
1 Załącznik(ów)
W miejscu gdzie przekraczaliśmy był tylko policjant, jedna sztuka
|
dla ciekawości powiem, że poprzednio przy powrocie z Turcji, testowałem się na lotnisku w punkcie MSWiA i system był zintegrowany z Sanepidem czy chgw czym jeszcze ale byłem z automatu zwolniony z kwarantanny kiedy wynik znalazł się w systemie.
teraz po powrocie z Gruzji testował mnie już Medicover na Okęciu i wciąż dostaję powiadomienia na tela, że jestem na kwarantannie - wynik oczywiście negatywny. Nasz słodki, polski pierdolnik. m |
Tranzytem do Rumuni przez Węgry i Słowację trzeba mieć test ?
|
Matiasku...nic nie jest zintegrowane- jesli Laboratorium wprowadzi wynik do Sanepidu w ciagu 48h to zwalniają Cię z kwarantanny (która notabene jest z automatu jesli spoza Schengen, z Schengen mozna wczesniej zrobić test- w linku powyżej na Okeciu jest to opisane) jesli nie to trafiasz na kwarantanne.
Wrociłem z Turcji w czwartek 13.05; test robiłem w MSWiA na Okeciu- oczywiscie negatywny a w niedziele czyli 3 doby po zaczely spływac sms-y i zadzwonił automat, ze cała rodzinka jest na kwarantannie. Oczywiście odkrecenie tego w niedziele nie było łatwe- trzeba było dotrzeć do kogoś w laboratorium MSWiA na Okeciu (telefonów oczywiscie nikt w niedziele nie odbierał) żeby ktoś wprowadził negatywny nasz wynik do Sanepidu |
Cytat:
|
Są szybkie testy PCR.
Niestety jak wylatywałem do Gruzji w ub niedziele odbiłem się od testowni bo się ich maszyna wy.. zepsuła. I dzionek spędziłem w wawie czekając niemal 24h na wynik. m |
Pany , gdzie na Bałkanach nie wjadę na dowód osobisty? Kurna paszport się skończył a zapisany na złożenie wniosku jestem na 30 czerwca.:mad:
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52. |