![]() |
1 Załącznik(ów)
jeśli koniecznie nie musicie to nie kupujcie łożysk All Balls bo to wyjątkowe ścierwo
|
Nawet nie wiedziałem że takie coś istnieje a nawet gdybym wiedział to i tak bym nie kupił , trzymam się sprawdzonych producentów.
|
Pytanie czy to było nasmarowane i ile tam siedziało :)
|
Cytat:
|
smaru było w opór, siedziało niedługo bo motocykl ma niewielki przebieg a w oryginale sa kulki. nie ja pierwszy odkrywam, że All Balls to rzepa - komu nie szkoda kasy i czasu niech zakłada - ja nie planuje. Koyo/Nachi/NTN w tym rozmiarze jak sie wie gdzie szukac wychodza taniej. kto i gdzie produkuje kawałki z logo AB nie wiadomo, bo to tylko pakowacz. na niektórych wogole nie ma oznaczen na innych sa jakies znaczki z d... nie do odnalezienia w branzowych katalogach.
|
Jurek dobrze prawi te all ba... to gównolit i omijać to szerokim łukiem, smar to pikuś nawet kadzidło nie pomorze :D
Z autopsji piszę |
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
https://www.cmsnl.com/products/head-...t_12010mbtf21/ fabrycznie szły NGK IJR8B9 |
Kiedyś kumplowi robiłem serwis pozakupowy trampka 600 (14.ooo km). Przednia swieca była oryginalna-denso. Ją najtrudniej wykręcić bez klucza oryginalnego. Oczywiście serwis w DE olał sprawę i wymienili tylko 3 sztuki.
|
ja sie czesto spotykam z wykasowanym przednim wylotem w TA i AT. mechanikom nie chce sie tam zagladac bo bez odkrecenia gmola, zdjecia boczka, odkrecenia chłodnicy i jej uchylenia trudno odkrecic korek inspekcji i cos regulowac, wiec kładą lagę. ja wtedy tez do termostatu patrze bo jest w słabym miejscy i trzeba się trochę okopać, żeby go wyjąć. a ilu klientów miałem co byli zaskoczeni, ze ich TA i AT mają 4 świece to nie zliczę - patrzyli na mnie jak na UFO kiedy im pokazywałem gdzie są dwie pozostałe :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:18. |