Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BMW (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=179)
-   -   Kącik cycatych BMW GS 100/1100/1150/1200/1250 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41877)

zimny 29.09.2023 09:54

Cytat:

Napisał skarp (Post 830959)
Zimny, dorzuć do pieca 1300 :)

W sensie w nazwie wątku? :D Zrobione! dodałem 80 i 1300, skasowałem GS, wszak Wojtasa tu z RT się zameldował a i jeszcze jednego RTkowca mamy.

Natomiast ja to aktualnie podzieliłem pojemność i wartość maszynerii w garażu na mniej więcej /2 :)

Co do 1300 - no cóż, wygląda to zgrabnie. Sprawia wrażenie kompaktowego mimo wielkiej pojemności.

Póki co to ja nie dotarłem w BMW nawet do chłodzenia wodą i mokrego sprzęgła, zatem dla mnie, jeżeli już to baaardzo odległa przyszłość. Na dziś to pewnie nadal kupiłbym olejaka - DOHC. A ostatnio doceniam, chwalę sobie masę motocykla który na sucho waży 190kg... lżej to jakoś przyjemniej jak dla mnie. Jak przyjdzie właściwy czas to może wrócę do boxera, kto wie. Poznałem zalety, wady - bilans ogólny jak najbardziej na plus pod pewnymi warunkami.

matjas 29.09.2023 09:55

no może i tak. ale podobnie jak z samochodami za cenę bazową dostajesz to czym niekoniecznie chciałbyś jeździć :D otrzymując wóz bogato wyposażony w ... zaślepki :D

bazowy GS1300 ma szybkę wielkości paletki pinkpongowej i nawet chyba nie ma możliwości elektrycznej jej regulacji /nie pamiętam czy eleszyba jest we wszystkich wersjach/.

podobnie jak Zimny :D - marzę o dotarciu do olejaka 1200 hehehe, kiedyś.

co do masy to ja po 3 tygodniach prawie non stop na 285kg teraz z radoscia przetaczam 210kg - różnica jest NIBY niewielka ale ...

Emek 29.09.2023 10:00

Cytat:

Napisał zimny (Post 831007)
Co do 1300 - no cóż, wygląda to zgrabnie.

Nie no, zimny. Żaden GS nie wygląda "zgrabnie". Ten po prostu wygląda mniej pokracznie od poprzedników. Trochę. :D

consigliero 29.09.2023 10:03

Długo się zastanawiałem co mi przypomina ten nowy giees i już wiem. W mojej ocenie to linia hondy cb500x

zimny 29.09.2023 10:06

Cytat:

Napisał matjas (Post 831008)
no może i tak. ale podobnie jak z samochodami za cenę bazową dostajesz to czym niekoniecznie chciałbyś jeździć :D otrzymując wóz bogato wyposażony w ... zaślepki :D

bazowy GS1300 ma szybkę wielkości paletki pinkpongowej i nawet chyba nie ma możliwości elektrycznej jej regulacji /nie pamiętam czy eleszyba jest we wszystkich wersjach/.

matjas, zaiste - bo to jest baza pod produkcję Touratecha, Wunderlicha itp. Nie ma chyba innych motocykli do których aż tyle "niezbędnych" akcesoriów jest. Inna sprawa że te maszyny często fabrycznie mają to co w innych jest do dołożenia.

Sam się w porę zorientowałem mając BMW i ograniczyłem się do tego co naprawdę jest mi potrzebne.

Cytat:

Napisał Emek (Post 831011)
Nie no, zimny. Żaden GS nie wygląda "zgrabnie". Ten po prostu wygląda mniej pokracznie od poprzedników. Trochę. :D

Emek, racja. Posiadając GSa uważałem że to pokrak, świetnie jeżdżący ale pokrak ;) i faktycznie ten nowy jak trochę zainspirowany linią cb500x.

WojtasA 29.09.2023 10:17

Cytat:

Napisał matjas (Post 831008)
:D otrzymując wóz bogato wyposażony w ... zaślepki :D

:haha2:

Trzeba go na żywo zobaczyć i się przejechać z czystej ciekawości.

Bardzo słuszna obserwacja co do cb500x :Thumbs_Up:

szynszyll 29.09.2023 10:42

1 Załącznik(ów)
ja tylko grzecznie przypomne, ze przednia półeczka na konserwe tyrolską i kufel to pomysł Suzuki z 1987 :oldman:

potem BMW go gwizdnęło, a potem wszyscy zaczeli to jak małby kopiować. ale pradziadkiem byl Doktor Big.

Emek 29.09.2023 10:48

Mielonka i browar z tego zjeżdżają. Totalnie nieprzemyślana konstrukcja. :D

szynszyll 29.09.2023 10:59

Cytat:

Napisał Emek (Post 831023)
Mielonka i browar z tego zjeżdżają. Totalnie nieprzemyślana konstrukcja. :D

to silnik trzeba zgasic bo duze single wibrują :D albo pod gorke stanac :D

matjas 29.09.2023 11:14

Cytat:

Napisał consigliero (Post 831012)
W mojej ocenie to linia hondy cb500x

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 831016)
Bardzo słuszna obserwacja co do cb500x :Thumbs_Up:

Też już gdzieś o tym na forumie pisałem albo mi się śniło, że miałem napisać ale zgadzam się z Wami pełnym cylindrem. Zdecydowanie jest to wypisz wymaluj CB500X. Może jakiś uczony w komputry zestawi te dwa motocykle ze sobą :D
Ale polewałem srogo oglądając ten promofilm jak koleś od dizajnu się branzlował nad tym jaki to on jest zajebisty i jak nowatorsko to zaprojektował ku pokrzepieniu serc gawiedzi :D boki zrywać!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:29.