Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   [Dla Afryki] Znalezione na Allegro, Ebay i innych (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1117)

podos 08.09.2009 09:40

1. solą i jeżdzą w zimie.
2. Maja mocne forum xrv.co.uk wiec sie uczą od siebie jak katować motocykle. Czyli tak jak u nas.

petrosbike 08.09.2009 16:24

Gdzies słyszałem również ze np małe enduro i crossy są zjechane bo nie maja gdzie jeździć oprócz profi torów a tam sie sprzet katuje mocno. prawda to?

paku 08.09.2009 16:36

Cytat:

Napisał petrosbike (Post 73895)
Gdzies słyszałem również ze np małe enduro i crossy są zjechane bo nie maja gdzie jeździć oprócz profi torów a tam sie sprzet katuje mocno. prawda to?

Mi sie zdarzyło kilka godzin na torze zrobić i tak mówiąc prawdę to chyba sprzęt mniej dostaje w d.. niż np. na przejażdżce z kuplami po lasach i łąkach /takiej ostrzejszej/. np. nigdy nie widziałem wywrotki na torze /ale za dużo tam nie bywałem to prawda/, zakręty i skoki wyprofilowane, to chyba lepiej dla moto niż dziurawa droga, krzaki i łąka z bagnem.

puntek 08.09.2009 19:19

Cytat:

Napisał pku (Post 73898)
Mi sie zdarzyło kilka godzin na torze zrobić i tak mówiąc prawdę to chyba sprzęt mniej dostaje w d.. niż np. na przejażdżce z kuplami po lasach i łąkach /takiej ostrzejszej/. np. nigdy nie widziałem wywrotki na torze /ale za dużo tam nie bywałem to prawda/, zakręty i skoki wyprofilowane, to chyba lepiej dla moto niż dziurawa droga, krzaki i łąka z bagnem.

i tu ci przyznam rację :)

w górach na kamolach bardziej się psuje .. Wieczny coś może powiedzieć :haha2:

petrosbike 08.09.2009 22:37

Wynika z tego co powyżej napisano ze główną dolegliwością moto z UK to mozliwość rdzewienia i flejtuchostwo angoli? Tak po prawdzie to co z tej rdzy najgorsze? rdza na ramie czy mozliwość rdzy w bebeszkach silnika? Moto to nie puszka bo ileż tam rdzewiejących części? Wobec tego dlaczego taka zła opinia o moto z UK?

BartekJ 08.09.2009 23:29

Stojące, znaczy zapieczone zaciski hamulcowe to podstawowy problem - często dają się rozmonotować tylko palnikiem, młotkiem i dużą ilością dobrego odrdzewiacza. Utlenione części aluminiowe z głębokimi wżerami, sparciałe króćce, instalacja elektryczna w fatalnym stanie, bo próba rozpięcia kostki skończyła się ułamaniem mocno utlenionych konektorów.
Szczytem była XJ 900 z 2000 roku. Gaźników nie zdjąłem, bo właściciel nie miał na nowe króćce już kasy, a same gaźniki to kupa utlenionego alu - śruby od składu mieszanki nie pozwalały się wykręcić. Hamulce obu kół zapieczone. Do tego wżery na ramie dość głębokie. Gdzie chłop miał oczy jak to kupował, nie pytajcie mnie....

jorge 08.09.2009 23:36

Cytat:

Napisał petrosbike (Post 73979)
Wynika z tego co powyżej napisano ze główną dolegliwością moto z UK to mozliwość rdzewienia i flejtuchostwo angoli? Tak po prawdzie to co z tej rdzy najgorsze? rdza na ramie czy mozliwość rdzy w bebeszkach silnika? Moto to nie puszka bo ileż tam rdzewiejących części? Wobec tego dlaczego taka zła opinia o moto z UK?

jak ktoś nie dbda - to rdza jest wszędzie, w silniku to chyba głównie od przestoi dłuższych w nieodpowiednich warunkach (też źle wentylowany garaż). Po za tym z tego co fora donoszą rd07a ostatnie lata jest gorzej zabezpieczona niż wcześniejsze modele - bynajmniej moja przeżyła jeden miesiąc zimy i też tu i ówdzie ma odprysk czy nalot - a jest z niemcowni. Odpryski od kamieni, a nalot od soli - tylko że na razie 1 zimę zaliczyła więc polerować się daje, ale już po 5 latach w soli nie wiem co by było... a tak generalnie to zaraz nas rambo & sp. za tego offa będzie gonił :vis:

rambo 09.09.2009 02:35

AT od 2000r mają lakiery wodne, to gnić będą. Nie wszystko co nowsze to zawsze lepsze :)

hubert 09.09.2009 08:53

Zbaczacie z tematu trochę panowie .. :)

petrosbike 10.09.2009 00:16

Troche zboczyliśmy ale jednak wyjasniło sie dlaczego tak wygladaja moto z UK. Dzięki kolegom za wyjaśnienia. Swoja droga to nie zazdroszcze wcale angolom ani ich kraju ani klimatu. hehe piękna nasza Polska cała...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:45.