Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Opony MITAS to złom, tylko dobre do taczek. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17409)

ex1 18.10.2015 21:22

Cytat:

Napisał igi (Post 453500)
Przerobiłem pare opon na Afrze i mój ostatni zestaw to pirelli M21 przód (droga ale robotna) i mitas E09 Dakar na tył. Kolega na tym samym zestawie w Albanii miesiąc temu złapał kapcia ale dowiedział sie dopiero jak stanął to jest jej główna zaleta, dzięki twardości. wymiana dętki plus łożyska ( tak z nudów :)) 30min ;). Kocham ten zestaw miłością szczerą :D

wymień MT21 na D952 a bedziesz jeszcze bardziej zadowolony :D

igi 19.10.2015 10:28

Cytat:

Napisał ex1 (Post 453557)
wymień MT21 na D952 a bedziesz jeszcze bardziej zadowolony :D

Pewnie kiedyś spróbuje ;)

ArtiZet 19.10.2015 23:02

O ku..a ! Dobrze ze dopiero teraz czytam że 07 to taki shit, bo inaczej przez 2 tyg. w Gruzji bym miał pełno w gaciach 😅 A tak jedynie omal 2x nie miałem w tym raz na rozmieknietej trawie i raz na mokrym łuku. Tak jak wcześniej pisałem na błocie one jadą gdzie chcą przez co nie można im ufać w terenie i nie kupiłbym ich ale były na moto które kupiłem wiec tak zostały. Na pewno za to są trwałe bo po ok.10tys a wiekszosc w terenie jeszcze jest sporo mięsa choć są wzdłużne pęknięcia i się wyzabkowaly.
P.S. poza tym chyba w tej cenie to cudów nie ma.

__________________________________Wysłane z Tapka

szymon25 20.10.2015 00:02

Ja na mitasa nie dam zlego słowa powiedziec. E 09 robi robote na tyle. Tylko nie mozna być głupim... :)

zaczekaj 20.10.2015 09:28

Ja też złego słowa nie powiem.
Miałam e07, e09 i c02.
I powiem tak.
Na e07 zaliczyłam Trampkiem deszczowe Bałkany i byłam wtedy bardzo początkująca w jeździe a przeżyłam wyprawe bez przygód. Ślisko było tylko na kostce brukowej.Na deszczu jeździ się z głową na każdych oponach. Ja jeżdżę w deszczu tak samo na tjuransach jak i na e07 czy c02- Ostrożnie.
E09 jest bardzo żywotna. Jest git na asfalcie, ogarnia w terenie, brak trzymania bocznego, szczególnie błoto . Tutaj dominuje co2 ale szkoda jej zdzierać na czarnym.

wytapatalkowano

Mhv 20.10.2015 09:46

Hehe..dobra, to inaczej..nie ma złych opon, bo na każdych da się jeździć po śliskim, tylko prędkości się różnią. Przyznam się, że nie bardzo czaję to rozumowanie. Innymi słowy wolę więcej przyczepności niż mniej, może ktoś ma inaczej.
Jest sporo opon dużo lepszej jakości niż Mitas. A ich cena (Mitasów) nie jest wcale taka okazyjna. Szkoda nerwów, życia etc. Ale jak tam stryjenki uważają..oczywiście rozumiem że ktoś może tak używać sprzęta, że te opony są ok, no i..git:):at:

Szymon, to że Ty na slickach wymiatasz to nie znaczy że każdy potrafi:)

Wegrzyn 20.10.2015 10:51

Każdy chwali, dopóki nie musi awaryjnie hamować.... Najlepiej widać to podczas jazdy w grupie, wszyscy stoją, a Mitas nadal hamuje ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16.