Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   [Azja centralna/2015] W poszukiwaniu piątej klepki (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25707)

tomajkAT 19.08.2016 13:29

Niby sam, ale jednak nie zawsze, przyjemnie tak.

Mateusz93 24.08.2016 14:37

Gdzie kontynuacja?!
przeczytalem calosc jednym tchem.
Inspirujesz chlopie!

Chyle czola. :bow:

ofca234 19.09.2016 23:02

hehe, tez mialem napinke, zeby poznac Husajna, w pewien sposob ciekawil mnie ten gosc.

No i, trzeba przyznac, zaskoczyl mnie, ale in plus. Ten jego guesthouse to przeciez jego rodzinny dom, gosc udostepnia do spania swoj pokoj, pomaga mu w tym cala rodzina, i poza tym, ze typ ma motocykl (wbrew powszechnej opinii motocykle powyzej 250 nie sa zabronione w Iranie, zabroniona jest nimi jazda poza piątkiem - czyli taka ich niedzielą i są ponoć baaardzo drogie) to nie powiedziałbym, żeby jego rodzina żyła na jakimś wysokim poziomie. Myślę, że bardziej my (ci, którzy skorzystali) mogą się czuć sponsorami edukacji jego młodszego brata ;)

myślę, że nie ma co psuć mu biznesu, trik jest legalny, wymaga kontaktów na granicy i dobrej znajomości angielskiego. sam papier jest moim zdaniem całkowicie darmowy, poza działką.Husajna swoje zbierają.pośrednicy czyli załatwiacze (tu odsyłam do swojej relacji z Iranu).

A kto będzie chciał to znajdzie sposób. ;)

sluza 30.10.2016 19:57

No ja pamiętam że to się jeszcze nie skończyło

Boski-Kolasek 02.11.2016 00:32

'"Warto tu opisać, jak zajebiaszczy pomysł mają Typy na to objechanie świata. Cała przygoda zaczęła się rok wcześniej, kiedy Kuba i Szymon wystartowali z Polski i po miesiącu dotarli do Gruzji. Co ciekawe, widziałem ich wlepkę na granicy nawet

Zostawili parchy, wrócili do Polski, znów odkładając urlopy i monety na kolejny miesiąc kolejnego roku. Tym razem dołącza do nich Piotr. Takimi skokami po miesiąc, co roku, planują objechać świat dookoła. Tego roku chcą skończyć gdzieś za pamirską autostradą.""

kilka lat temu spotkalem w Kirgizji dwoch motocyklistow z Itali, gdzie jeden jechal na Rd03 albo 4 a drugi na gs100 jechali w taki sam sposob... no moze podobny.

Starszy Manuel na At byl wlascicielem jakiejs firmy produkujacej cos z tytanu i mial business partnerow na calym swiecie.
Co rok dojezdzali do wyznaczengo punku gdzie motocykle zimowly/czekaly i po jakims czasie jechali dalej.
Ciekawa para, jeden starszy szalony bez limitow i drugi jak szwajcarski zegarek....

Nynek 20.12.2016 15:05

Będzie kontynuacja ?

Molek 27.10.2017 01:28

3 godziny czytania a tu się w połowie urywa? Gorzej niż dobry serial;/
Ale relacja MISTRZOWSKA i przeżycia też!

Maurosso 27.10.2017 03:07

Dziękuje Molek :)

Postanowiłem już mocno dawno temu, że dokończę co zacząłem. Choć nie będzie to łatwe.

Postaram się podziałać w tym temacie w Grudniu.

Dla tych co nie widzieli i w ramach postawienia cegiełki sobie coby znowu tematu nie odpuścić, zajawka z całego wyjazdu:

Emek 27.10.2017 07:43

Fantastico :bow:.

chemik 27.10.2017 12:22

Niedokończone opowieści są bez sensu. To tak jakby wilk nie zjadł babci. Albo Koziłek Matołek nie dotarł do Pacanowa.
Nie czekaj do grudnia. Pisz juz teraz. Kończ ta opowieść.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:21.