![]() |
Pisalem o Conti attack
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Też miałem wątpliwości. W Rumunii przejechałem 2 dni w deszczu w temperaturach 4-12 st. C (:-( tak wyszło). Wprawdzie na asfalcie nie nie było kałuż ani głębokiej wody ale byłem pod ogromnym wrażeniem jak dobrze guma trzymała zarówno przy hamowaniu jak i w zakrętach na różnej jakości i mokrej nawierzchni. To jest b. miękka opona, a rowki w rzeczywistości są większe niż wyglądają na zdjęciach - zobaczymy jak wyjdą porównania do innych ale oryginalnych dunlopów z pewnością nigdy już nie kupię. Przód tkc70 już nie jest tak dużo lepszy jak tył. |
|
Hubert? Ja bym się pisał na pierwszy komplecik :)
|
A ja coś słabo widzę zastosowanie tego poza czarnym. Małe odstępy pomiędzy dużymi kostkami, byle błoto to zapcha i nie będzie trakcji. Na mokrej trawie też raczej nie pociągnie. Na ostatnim wyjeździe kumpel miał założone Kenda Big Block i w błocie na TDM900 :eek: radziły sobie najlepiej. Moje nowe TKC80 nie dawały rady a on odkręcał i jechał. Na czarnym też mówił że sprawdzają się dobrze ale było sucho.
|
No to jakie gumy polecasz na Pamir ? Co z przodu, co z tyłu ?
|
Jak jedziesz na kołach w obie strony i nie chcesz zmieniać po drodze to K60 w zupełności wystarczą. Teraz na przód założyłbym chyba jednak TKC80 bo subiektywnie jakoś lepiej mi pasuje. Tam nie ma extremów. W zasadzie sam asfalt na dojazdówce a reszta szutry + troszkę piachu i błota. Do objechania dowolnym motocyklem.
Jeśli na miejscu chciałbyś dużo offa to lepiej na dojazd dałożyć dowolne szosowe opony a na miejscu zmienić na kostkę. |
Dziękuję za odpowiedź. Tak mi po głowie chodzi od dłuższego czasu, uniwersalny zestaw: przód TKC80, tył K60 Scout. Na off się nie nastawiam, bo nie umiem. Tylko kiepskie drogi i szutry.
|
To na szutry i kiepskie drogi asfaltowe starczą, 90% dróg załatwiają scorpiony mt90 a/t
|
Nie wiem tylko na ile starczą. K60 bez bólu 20k zrobisz.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |